Tânăra care dă viaţă hârtiei şi o transformă în flori

default

Dimensiune font:

| 22-06-2015 11:30

O tânără din Iaşi a renunţat la fricile specifice lipsei unui loc de muncă stabil şi a hotărât să-şi urmeze instinctul, reuşind să-şi transforme pasiunea într-o afacere inedită * după ani de zile petrecuţi în sistemul bancar, dar şi în domeniul vânzărilor, aceasta s-a decis să devină un economist creativ, înfiinţându-şi propria afacere prin care creează buchete de flori din hârtie

 Alina Dan este unul din puţinii designeri de flori din hârtie din Moldova. Încurajată de familie, aceasta a pus bazele businessului acum doi ani, când a început să se joace cu bucăţile de hârtie şi să le transforme în petale, apoi în adevărate buchete de flori, aproape identice cu cele naturale. De atunci nu a trecut o zi în care să nu creeze măcar o floare, astfel că numărul acestora a ajuns la câteva mii. Lucrează singură, iar inspiraţia şi materia primă le găseşte pe internet, la fel şi clienţii, care sunt de ordinul zecilor. „Pasiunea pentru florile de hârtie am descoperit-o atunci când lucram într-un sistem rigid, respectiv cel bancar. După naşterea fetiţei mele, mi-am dat seama că nu îmi mai plăcea nimic din ceea ce făceam şi am început să caut acel echilibru de a face ceva cu plăcere”, a spus aceasta.


Aşa a luat naştere brandul Papilio, Handmade Paper Flower. Căutând idei de afaceri pe internet, ieşeanca a descoperit-o pe Simona Opriş, cea care a adus ideea de business în România. „M-am îndrăgostit de ideea de a face ceva de la zero. O bucată de hârtie, pe care o transformi apoi în petală şi apoi într-un buchet. Am contactat-o şi ne-am întâlnit. Atât de mult mi-am dorit încât am învăţat în câteva ore. Am avut o putere fantastică de concentrare şi absorbţie a informaţiilor”, povesteşte ieşeanca. Astfel, aceasta i-a propus să îi vândă ideea de afacere sub formă de franciză. „Puteam să învăţ şi pur şi simplu să fac, dar mi-am dorit să fie ceva profi. Fiind din Iaşi am fost la foarte puţine întâlniri cu ea, dar tot ce am învăţat a fost prin multă practică şi multe încercări”, a adăugat ea.


Afacere de viitor, dezvoltată prin online
Timp de un an de zile a lucrat în paralel la serviciu şi la construirea afacerii. „Veneam de la muncă şi făceam comenzile noaptea. Din aprilie anul trecut însă am renunţat la job. Plecam de la un salariu fix care îmi asigura o oarecare stabilitate, la nimic... Dar am spus că este imposibil să faci cu pasiune ceea ce îţi place şi să nu îţi iasă”, susţine designerul floral. Cu toate că nu a urmărit să obţină profit din prima, acesta nu a întârziat să apară: „Nu am făcut nimic forţat şi nu am urmărit absolut deloc, în primă fază, partea financiară. Am vrut să fac ce îmi place şi apoi am dezvoltat. La început, ca să învăţ, făceam foarte multe gratuităţi. Au fost luni în care mi-am acoperit sau nu salariul de la care plecasem, dar nu m-am lăsat bătută. Am fost foarte mulţumită că am putut să rulez banii şi să îi investesc în materiale”.


Chiar dacă este o idee importată din străinătate, iniţiatoarea afacerii susţine că românii nu au fost reticenţi şi că apelează tot mai des la serviciile pe care le oferă. „Am mare încredere că este un trend de viitor, o afacere cu potenţial. Dacă nu aş fi crezut în ea, nu aş fi muncit non-stop un an de zile”, a subliniat aceasta.
Astfel, prin intermediul reţelelor de socializare din mediul online, primeşte comenzi atât din ţară, cât şi din străinătate. Cererile diferă, însă avantajele principale de care clienţii beneficiază sunt personalizarea buchetelor sau aranjamentelor după propriul stil, precum şi rezistenţa în timp a acestora: „Totul este diversificat, nu ai timp să te plictiseşti sau să spui că faci acelaşi lucru. E multă muncă, dar cerinţele sunt diferite în funcţie de sezon. Acum fac o floare foarte simplă, apoi un buchet complex, după aia amenajez o nuntă, o vitrină sau un spaţiu de joacă pentru copii”.


Miresele, printre clienţii principali
Perioada cea mai profitabilă este în sezonul nunţilor, când sunt la mare căutare buchetele de mireasă. Acestea sunt şi cele mai greu de făcut, drept pentru care preţurile variază între 250 de lei şi 450 de lei, în funcţie de model, mărime şi accesoriile folosite pentru decorarea lor. „Miresele nu sunt dificile, nu am avut deloc probleme cu preţul buchetului. Faptul că au unul handmade aproape identic cu florile naturale şi îl pot păstra amintire contează mult pentru ele. Hârtia este tratată, dată cu un spray antistatic şi chiar dacă este pictată nu se decolorează în timp. De obicei îşi cumpără câte două”, povesteşte Alina Dan. În ceea ce priveşte durata de realizare a unui buchet, aceasta diferă în funcţie de model: „Am ajuns la performaţa să finalizez un buchet în două sau trei zile. Înainte îl făceam într-o săptămână. Mă joc foarte mult ca el să fie armonios ochiului şi le arăt constant cum arată până îl finalizez”. Cu toate că lucrează şi cu aranjamente din flori naturale, aceasta spune că satisfacţia este mai mare în cazul florilor de hârtie pentru că totul este făcut de la zero, reuşind astfel să îşi pună amprenta pe fiecare floare în parte, pe care o modelează petală cu petală. Andra PETRARIU

„Cheia în ceea ce fac este răbdarea şi pasiunea. Am avut surpriza să treacă lumea pe la standul meu de la târguri şi să creadă că florile sunt naturale. Oamenii sunt reticenţi doar până ajung să le vadă. Pe viitor îmi doresc un spaţiu cu expunere, să lucrez în regim de florărie, dar nu cu flori naturale, ci din hârtie” – Alina Dan, designer de flori din hârtie

Ieşeanca povesteşte că a avut parte şi de cereri neobişnuite. „O persoană a dorit să îi facă o surpriză cuiva drag şi mi-a propus să-i creez un trandafir pe care să îl livreze la domiciliu. Iar o mireasă şi-a dorit un buchet, compus din alte zece buchete mai mici. În momentul aruncării lui, a desfăcut panglica şi fiecare bucheţel a fost oferit domnişoarelor de onoare, pe fiecare fiind scrisă semnificaţia acestui gest”.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală
25/11/2019 18:37

 În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis in Bucuresti o sală de jocuri in realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat in ...

Cu cât crește factura la energie dacă lași în priză electronicele și electrocasnicele
21/09/2019 14:25

  Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci cand acestea sunt in stand-by poate creşte cu pană la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania ge ...

Cum poți verifica dacă Google știe de unde ți-ai făcut cumpărăturile
17/06/2019 08:37

 Există o modalitate prin care puteti verifica ce stie Google despre dumneavoastră, inclusiv date despre toate cumpărăturile pe care le-ati făcut. În esentă, dacă utilizati un produs Google, ...

ULUITOR! N-o sa crezi in ce conditii locuieste cel mai bogat cioban din Romania
18/01/2015 00:00

 Dumitru Andresoi, catalogat drept cel mai bogat cioban din Romania, cu o avere de 25 de milioane de euro, nu si-a cumparat vile somptuoase sau palate, ba dimpotriva. Locul in care a ales sa locuiasca i-a ...

Afaceri online - cum să gestionezi corect propria afacere online
21/11/2014 08:47

 Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-u ...

ŞOCANT! 1,5 milioane de români au dat banii degeaba pe asigurare. Eşti printre ei?
16/09/2014 13:40

 Cutremur, inundaţie sau incendiu devastator? Teoretic, 1,5 milioane de romani care au respectat legea şi au incheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei ar trebui să stea cat de cat liniş ...

Răzbunarea DIABOLICĂ a unei angajate concediate. S-a asigurat că
05/09/2014 18:00

 În momentul in care a aflat că urma să rămană fără job, o angajată a unei companii de cosmetice a pus la cale un plan care ar fi putut să distrugă imaginea companiei pentru care lucrase. &I ...

Veste ŞOC pentru români: Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei
18/07/2014 10:53

 Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu pană la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.n ...

Aparatele din gospodaria noastra care consuma curent si cand sunt INCHISE
07/07/2014 13:32

Dispozitivele smart sunt atat de destepte incat consuma curent si atunci cand nu le folosim. Potrivit unui studiu recent, aparatele care se conecteaza le net ne umfla substantial facturile chiar si cand stau de ...

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro. Palas din Iaşi peste 200 milioane de euro , AFI Palace Cotroceni
06/07/2014 11:15

Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei