« Inapoi

Terenurile firmei lui Fenechiu vor fi vândute la jumătate de preţ

Terenurile firmei lui Fenechiu vor fi vândute la jumătate de preţ#1
Mărime font - +

La licitaţia care a fost organizată ieri de reprezentanţii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi nu s-a prezentat niciun ofertant, iar procedura va fi reluată în termen de 30 de zile * valoarea bunurilor va fi diminuată cu 50%

Fiscul va relua licitaţia pentru două terenuri aflate în zona industrială a Iaşului, în apropiere de fostul Combinat de Utilaj Greu. Acestea aparţin firmei de construcţii SC Engineering and General Constructing (Engeko) SA, fosta SC Fene Grup SA, deţinută de fraţii Relu şi Lucian Fenechiu. Astfel, joi au fost scoase la vânzare un teren în suprafaţă de 5.100 metri pătraţi, la un preţ ce porneşte de la 929.311 şi o suprafaţă de 3.900 metri pătraţi, cu un preţ de pornire de la 699.000 de lei. Terenurile sechestrate care se află în zona Fortus nu şi-au găsit cumpărător nici la a doua strigare. „La licitaţia pentru bunurile Engineering and General Constructing (Engeko) SA nu s-a prezentat niciun ofertant. Urmează reluarea procedurii în termen de 30 de zile, iar din acest moment valoarea bunurilor sechestrate va fi redusă cu 50%“, au transmis oficialii Fiscului ieşean.

Singura lucrare majoră de infrastructură din Moldova este aruncată în aer

Ultimul bilanţ de la Fisc arată că SC Engineering and General Constructing SA a avut, în 2015, o cifră de afaceri de 7,1 milioane de lei şi pierderi de peste 1,6 milioane de lei. Totodată, datoriile companiei cu 47 de angajaţi depăşeau 7,9 milioane de lei. Societatea şi-a schimbat denumirea din Fene Grup în Engineering and General Constructing (Engeko) SA în mai 2014. Tot atunci, administrarea societăţii a fost preluată de SC Globocon SRL, reprezentată prin Cristian Ghibu, în calitate de administrator. Acesta a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor pe vremea când Fenechiu conducea instituţia. Terenurile din zona Fortus au fost achiziţionate de Fene Grup în 2011, valoarea tranzacţiei fiind de aproape jumătate de milion de euro. Fraţii Fenechiu, care deţin societatea Engineering and General Constructing SA au fost trimişi după gratii pentru fapte de corupţie.

Închişi pentru fapte de corupţie

Fostul ministru, Relu Fenechiu, aflat în penitenciar din ianuarie 2014, nu a plătit până acum niciun leu din prejudiciu de 5,7 milioane de lei imputat de justiţie în urma sentinţei din dosarul „Transformatorul”.

Procedura executării silite în cazul lui Fenechiu a început încă din decembrie 2014, însă nu s-a concretizat din cauza unor acţiuni juridice demarate de Fenechiu şi soţia sa. În vara lui 2016, Fenechiu a fost pus sub învinuire într-un alt dosar de către DNA Ploieşti, fiind acuzat de luare de mită, după ce ar fi cerut 620.000 de euro de la firma Siveco, pentru a interveni pe lângă directori ai Ministerului Justiţiei ca respectiva firmă să câştige contracte publice.

Recent, judecătorii au decis contopirea pedepselor primite de fostul ministru al Transporturilor, dar decizia a fost atacată de procurori. În prima parte a acestui an, fratele fostului ministru, Lucian Fenechiu a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Vaslui, după executarea a trei ani de închisoare.

Data publicarii: 21/04/2017
loading...
Alte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 25.06.2017 - 6:46

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange