Uber a venit in Romania: Detalii despre aplicatia care a speriat taximetristii

default

Dimensiune font:

| 28-02-2015 10:27

Uber, compania care ofera o alternativa la serviciile de taxi, a venit in Romania, iar programul-pilot este implementat in Bucuresti.

Uber pune la dispozitie o aplicatie ce permite oricarui sofer sa transporte persoane si sa fie platit online pentru acest lucru.

Ziare.com a stat de vorba cu reprezentantii companiei pentru a afla mai multe detalii despre platforma uberX.

Compania care a speriat taximetristii va angaja 50.000 de europeni - Ce cauta in Romania

Cum sunt selectati soferii Uber? In ce consta procesul? Sunt angajati ai companiei sau doar folosesc aceasta platforma pentru ridesharing? Au urmat un curs pentru a invata cum functioneaza aplicatia?

Toti soferii de pe platforma uberX au un permis de conducere valid si au fost verificati si validati de echipa Uber. Fiecare sofer inregistrat pe platforma trebuie sa indeplineasca un set de cerinte care, in Bucuresti, include sa aiba un permis de conducere valid si carte de identitate, certificatul de inmatriculare si asigurarea obligatorie a masinii, un cazier penal si auto curat, precum si inspectia masinii la zi.

Avem o echipa locala care lucreaza in Bucuresti si care se ocupa de operatiunile zilnice legate atat de pasageri, cat si de soferi. Toti soferii de pe platforma au fost validati de echipa locala si au participat la o sesiune de informare despre aplicatie, in timpul careia am si verificat personal toate documentele lor si am inspectat masina.

Soferii nu au nevoie de un atestat special, ca taximetristii? De ce?

uberX nu este un serviciu de taxi, ci un serviciu de ridesharing. Ca structura, ridesharing-ul este diferit de activitatile comerciale desfasurate de taximetristi profesionisti. Platforma ofera un serviciu de peer-to-peer ridesharing, care conecteaza in timp real soferii cu pasagerii, prin simpla atingere a unui buton.

Ridesharing-ul nu presupune doar a avea aceeasi destinatie cu o persoana, ci si a imparti costurile asociate cu detinerea si folosirea masinii personale. Astfel, o masina poate fi utilizata mai eficient. Folosind platforma, soferii inregistrati isi vor putea valorifica mai bine masinile, contribuind, in acelasi timp, la imbunatatirea mobilitatii urbane din Bucuresti.

Cum sta Uber din punct de vedere legislativ in Romania?

Uber isi doreste sa creeze noi parteneriate cu orasele europene, punand pe primul loc siguranta si nevoile clientilor si corelandu-le cu noi reglementari potrivite secolului al XXI-lea.

Ne dorim sa avem un dialog deschis cu toate partile interesate pentru a promova beneficiile pe care o platforma precum Uber le poate aduce oraselor, beneficii importante pentru economie si pentru optimizarea functiilor principale ale oraselor.

Cum ati stabilit tariful de 1,39 lei/km? Ce elemente ati luat in calcul? Aveti de gand sa scadeti preturile, avand in vedere ca sunt asemanatoare cu cele practicate in Berlin?

Aplicatia care a speriat taximetristii vine in Romania. Cu tarife ca in Germania

Unul dintre avantajele Uber este transparenta preturilor noastre. Atunci cand folosesc aplicatia, utilizatorii pot obtine o estimare a tarifului calatoriei lor, calculat pe baza tarifului de baza, a duratei calatoriei si a distantei care trebuie parcursa. Astfel, introducand destinatia, ei pot vedea acest estimat inainte de a solicita o calatorie si, astfel, stiu la ce sa se astepte.

Cursa minima acceptata este de 6 lei.

Cum functioneaza aplicatia uberX pentru pasageri?

Oricine isi poate descarca aplicatia din magazinele online de aplicatii Apple/Windows/ Android. Pentru a-si crea un cont nou, trebuie doar sa isi introduca numele, un numar de telefon si datele unui card bancar valid, avand in vedere faptul ca Uber este un sistem in care nu se utilizeaza niciodata bani in numerar.

Pasagerii Uber pot vedea poza si numele soferului, numarul de inmatriculare al masinii si scorul soferului inainte ca masina sa ajunga. Astfel, pasagerii pot vizualiza toate informatiile de care au nevoie pentru a se putea bucura de o calatorie sigura. In plus, ei primesc acces la o harta pe care o pot trimite familiei sau prietenilor pentru ca acestia sa le urmareasca traseul in timp real, prin GPS, asigurandu-se astfel ca au ajuns in siguranta la destinatie.

De asemenea, aplicatia dispune si de un sistem de evaluare (de la 1 la 5 stele), care este vital pentru a asigura o experienta de calitate si pentru a ne permite sa fim in legatura directa cu utilizatorii aplicatiei. Uber verifica regulat toate evaluarile si doreste in mod activ sa primeasca feedback dupa fiecare cursa, datele primite fiind folosite pentru a imbunatati serviciul atat pentru clienti, cat si pentru soferi.

Prioritatea noastra este sa conectam utilizatorii aplicatiei cu cel mai sigur si de incredere mod de transport. In situatia rara in care se raporteaza un incident care pune in pericol fie clientul, fie soferul, Uber isi asuma responsabilitatea de a investiga incidentul si de a actiona in interesul sigurantei partilor implicate.

Pretuim atat feedback-ul clientilor, cat si cel al soferilor si le folosim pe amandoua pentru a imbunatati experienta pentru utilizatorii Uber. Daca un client a fost raportat pentru actiuni nerespectuoase, amenintatoare sau periculoase, echipa noastra locala va investiga incidentul si va actiona corespunzator in functie de fiecare caz.

Cum isi primesc banii soferii Uber?

Soferii inregistrati pe platforma uberX sunt platiti saptamanal, prin transfer bancar. Acest lucru asigura transparenta si responsabilitate pentru companie si soferii care folosesc aplicatia. In momentul in care se face plata, Uber deduce taxa pe care o percepe pentru utilizarea aplicatiei.

Ce planuri aveti pentru Romania in urmatoarea perioada? Ne puteti spune cati angajati aveti, cat ati investit?

Asa cum se intampla de fiecare data cand intram pe o piata noua, am dedicat mult timp si efort pentru a ne asigura ca avem cea mai buna echipa la nivel local si ca, impreuna, putem crea o experienta Uber sigura si de incredere atat pentru clienti, cat si pentru soferi.

Avem o echipa locala care lucreaza in Bucuresti si care se ocupa de operatiunile zilnice legate atat de pasageri, cat si de soferi. In prezent, impreuna cu echipa locala, suntem intr-o faza de lansare pilot, care ne permite sa ne ajustam serviciile la piata din Romania si sa le oferim servicii mai bune clientilor din Bucuresti.

Credeti ca uberX reprezinta o amenintare pentru taximetristi, in conditiile in care in alte tari au existat proteste? Cu ce se diferentiaza fata de aplicatiile de taxi precum Clever Taxi, care ofera si ele plata prin card, utilizatorul poate vedea in timp real unde se afla soferul si poate da calificative acestuia?

Uber inseamna posibilitatea de a avea mai multe optiuni din care sa alegi. Uber ofera, pur si simplu, bucurestenilor o alta modalitate de transport. uberX este un mod alternativ de a te deplasa prin oras, dar asta nu inseamna ca oamenii nu pot alege in continuare sa foloseasca un taxi, sistemul de transport in comun sau bicicleta.

Noi nu ne concentram pe competitia noastra, ci ne folosim timpul si resursele pentru a ne gandi cum putem imbunatati experienta unei calatorii pentru clientii si soferii care folosesc platforma. Pasagerii Uber pot vedea poza si numele soferului, numarul de inmatriculare al masinii si scorul soferului inainte ca masina sa ajunga.

Astfel, pasagerii pot vizualiza toate informatiile de care au nevoie pentru a se putea bucura de o calatorie sigura. In plus, ei primesc acces la o harta pe care o pot trimite familiei sau prietenilor pentru ca acestia sa le urmareasca traseul in timp real, prin GPS, asigurandu-se astfel ca au ajuns in siguranta la destinatie. La sfarsitul fiecarei curse, atat clientul, cat si soferul evalueaza cursa pentru a asigura o experienta de calitate.

Poate deveni uberX o modalitate prin care se descongestioneaza traficul?

Prin lansarea uberX, Uber spera sa puna bazele unei platforme eficiente de ridesharing in Bucuresti si sa imbunatateasca eficienta masinilor din oras, in conditiile in care acelasi numar de drumuri zilnice ar putea fi realizat cu mai putine masini.

uberX ofera clientilor o modalitate sigura, de incredere si accesibila de a se deplasa prin oras, dandu-le, in acelasi timp, soferilor care folosesc platforma sansa sa-si echilibreze cheltuielile cu masina personala (cheltuieli de amortizare, intretinere, benzina si parcare etc.).

Uber crede ca, in viitor, oamenii isi vor folosi mai putin masinile personale, orientandu-se, mai degraba, catre ridesharing, pe masura ce si orasele inteligente vor cauta solutii mai bune de a creste mobilitatea urbana, reducand, simultan, poluarea, costurile infrastructurii si impactul asupra mediului.

Exista optiunea ca doi clienti, aflati in apropiere unul de altul, sa aleaga sa imparta o masina Uber?

In Bucuresti, exista posibilitatea de a imparti o cursa cu membrii familiei sau cu prieteni. Aplicatia uberX ofera optiunea de "Split fare" care permite impartirea costului unei curse cu prietenii cu care te urci in masina.

Odata ce optiunea a fost selectata, aplicatia va afisa automat contactele tale care sunt si utilizatori Uber si te va ruga sa confirmi selectia inainte de a le trimite lor mesaj pentru a accepta plata. Acesta functie face uberX si mai accesibil, sigur si de incredere.

In alte piete mai mature, oferim uberPOOL, care le permite clientilor sa imparta calatoriile cu alti clienti pentru si mai multa eficienta si pentru a crea un mod de a calatori si mai inteligent. Acest serviciu nu este momentan disponibil in Romania.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cât costă o franciză pentru o sală de jocuri în realitate virtuală
25/11/2019 18:37

 În urmă cu doi ani, un antreprenor a deschis in Bucuresti o sală de jocuri in realitate virtuală (VR), cu ajutorul unei finanţări obţinute prin programul StartUp Nation. Startup-ul a lansat in ...

Cu cât crește factura la energie dacă lași în priză electronicele și electrocasnicele
21/09/2019 14:25

  Alimentarea cu energie a aparatelor electrocasnice dintr-o locuinţă atunci cand acestea sunt in stand-by poate creşte cu pană la 180 de lei anual factura de electricitate, susţine compania ge ...

Cum poți verifica dacă Google știe de unde ți-ai făcut cumpărăturile
17/06/2019 08:37

 Există o modalitate prin care puteti verifica ce stie Google despre dumneavoastră, inclusiv date despre toate cumpărăturile pe care le-ati făcut. În esentă, dacă utilizati un produs Google, ...

ULUITOR! N-o sa crezi in ce conditii locuieste cel mai bogat cioban din Romania
18/01/2015 00:00

 Dumitru Andresoi, catalogat drept cel mai bogat cioban din Romania, cu o avere de 25 de milioane de euro, nu si-a cumparat vile somptuoase sau palate, ba dimpotriva. Locul in care a ales sa locuiasca i-a ...

Afaceri online - cum să gestionezi corect propria afacere online
21/11/2014 08:47

 Cu alte cuvinte, discutam de ore intregi de munca si organizare pentru a pune bazele unei afaceri prospere. In online, este loc pentru oricine, insa conteaza cum iti gestionezi magazinul online sau site-u ...

ŞOCANT! 1,5 milioane de români au dat banii degeaba pe asigurare. Eşti printre ei?
16/09/2014 13:40

 Cutremur, inundaţie sau incendiu devastator? Teoretic, 1,5 milioane de romani care au respectat legea şi au incheiat o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţei ar trebui să stea cat de cat liniş ...

Răzbunarea DIABOLICĂ a unei angajate concediate. S-a asigurat că
05/09/2014 18:00

 În momentul in care a aflat că urma să rămană fără job, o angajată a unei companii de cosmetice a pus la cale un plan care ar fi putut să distrugă imaginea companiei pentru care lucrase. &I ...

Veste ŞOC pentru români: Se dublează preţul la asigurarea obligatorie a locuinţei
18/07/2014 10:53

 Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu pană la 100% iar o astfel de  propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au  arătat, pentru Economica.n ...

Aparatele din gospodaria noastra care consuma curent si cand sunt INCHISE
07/07/2014 13:32

Dispozitivele smart sunt atat de destepte incat consuma curent si atunci cand nu le folosim. Potrivit unui studiu recent, aparatele care se conecteaza le net ne umfla substantial facturile chiar si cand stau de ...

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro. Palas din Iaşi peste 200 milioane de euro , AFI Palace Cotroceni
06/07/2014 11:15

Cele mai indatorate 20 de centre comerciale din Romania au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decat cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor m ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei