« Inapoi

Unde ajung jumătate din mall-urile lui Dascălu FOTO

Unde ajung jumătate din mall-urile lui Dascălu FOTO#1
Mărime font - +

Reprezentanţii Iulius au anunţat ieri o mişcare surpriză pe piaţa imobiliară * potrivit acestora, a fost parafată o asociere de tip joint venture cu Atterbury Europe, o companie din Africa de Sud * practic, jumătate din părţile sociale de la mall-urile ieşeanului Iulian Dascălu vor fi preluate de noul partener

Tranzacţie surpriză în portofoliul grupului Iulius deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu. Reprezentanţii Iulius au anunţat ieri o mega-asociere cu Atterbury Europe. Cele două grupuri au înfiinţat un fond financiar comun, cu cote egale de participare (50/50), pentru dezvoltarea ansamblului mixt Openville Timişoara, precum şi a altor proiecte care urmează a fi demarate. Potrivit oficialilor din Iaşi, „parteneriatul cu Atterbury Europe va contribui la susţinerea strategiei de consolidare la nivel regional a reţelei de mall-uri creată sub brandul Iulius Mall, prin deţinerea în comun, în proporţie de 50% fiecare, a părţilor sociale aferente Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj şi Iulius Mall Suceava“.

Iulius Mall Iaşi 

Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius, a motivat asocierea pe „puterea financiară“ a partenerului: „în ultimii 17 ani, compania IULIUS s-a dedicat realizării de proiecte regionale de referinţă pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor, iar acordul cu Atterbury Europe are un rol important în accelerarea acestei strategii. Asocierea noastră combină know-how-ul şi poziţia dominantă pe care o avem pe piaţa din România, cu puterea financiară şi experienţa în property management ale acestui prestigios grup internaţional. Împărtăşim aceeaşi viziune de business şi suntem convinşi că, împreună, ne vom consolida strategia de creştere, aducând plus valoare portofoliului şi implementând noi proiecte de referinţă”.

Iulius Mall Cluj 

Potrivit oficialilor Iulius, Atterbury Europe este o companie europeană de investiţii imobiliare, ce pune accent pe co-investirea alături de parteneri locali care sunt lideri în jurisdicţiile lor, cu acces la un portofoliu de dezvoltare a cărui evoluţie poate fi accelerată. România reprezintă cea de-a treia jurisdicţie de investiţii pentru Atterbury Europe, după achiziţiile derulate cu succes în Serbia şi Cipru.

Istoria imperiului lui Dascălu

Strategia de investiţii a Atterbury Europe urmăreşte să lucreze cu jucătorii de prim rang din ţările în care alegem să investim. Suntem încântaţi de faptul că prezenţa noastră în Europa, alături de legăturile pe care le avem cu Africa de Sud, a condus la asocierea cu grupul Iulius din România”, a declarat şi Henk Deist, CEO al Atterbury Europe.

Iulius Mall Timişoara

Compania Iulius a fost înfiinţată în anul 1991 şi a ajuns la un portofoliu operaţional care cuprinde peste 260.000 mp de spaţii de retail şi 106.000 mp de spaţii office. În cei 26 de activitate a creat reţeaua naţională Iulius, cu patru mall-uri regionale în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava şi ansamblul mixt Palas Iaşi. Acestea au un trafic anual de peste 66 milioane de vizitatori. Pe segmentul office, Iulius se numără printre cei mai mari dezvoltatori şi operatori de spaţii de birouri, având nouă clădiri clasa A integrate sub brandul United Business Center. În prezent, Iulius dezvoltă proiectul Openville, în proximitatea Iulius Mall Timişoara. Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect de tip „mixed-use” din portofoliul companiei, după Palas Iaşi.

Iulius Mall Suceava 

De cealaltă parte, Atterbury Europe este deţinută în comun de compania de investiţii cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud şi de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties. Atterbury Property Holdings a fost înfiinţată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud. În 2014, Atterbury Property Holdings a decis să investească împreună cu Steinhoff International în Atterbury Europe, pentru a se concentra asupra investiţiilor în centre comerciale şi asupra oportunităţilor de dezvoltare pe segmentul de retail, în special în regiunea de est a Europei, aflată în plină dezvoltare. Până în prezent, compania a investit în Cipru, Serbia, iar acum în România. Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată de reprezentanţii Iulius.

Data publicarii: 18/06/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > ECONOMIE

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

Horoscopul pentru joi, 29 iulie 2017

Horoscopul pentru joi, 29 iulie 2017

  BERBEC: Gândirea dumneavoastră este excesiv de preocupata de problemele(...)
Relu Fenechiu, pus în libertate! EXCLUSIV

Relu Fenechiu, pus în libertate! EXCLUSIV

Fostul lider liberal Relu Fenechiu este la un pas de liberare. Magistraţii din cadrul(...)
GBT LOGISTIC angajeaza soferi profesionişti categoria B,C,E in conditii foarte avantajoase

GBT LOGISTIC angajeaza soferi profesionişti categoria B,C,E in conditii foarte avantajoase

 SC  GBT LOGISTIC angajează şoferi profesionişti categoria B,C,E pentru(...)

 

 

 

editia online din 29.06.2017 - 10:17

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange