„În fuga noastră de zi cu zi ne pierdem în activităţi obositoare...”

default

Dimensiune font:

| 01-01-2017 16:00

 Ionuţ Agachi este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. S-a stabilit ulterior în Timişoara, unde locuieşte şi acum. A început studiul Numerologiei în urma aprofundării mai multor ştiinţe esoterice, complementare şi foarte bogate în informaţii.

 - Numerologia este o ştiinţă foarte veche şi totuşi este percepute ca fiind doar apanajul unor persoane. Este adevărat?

- Despre cât de veche este ştiinţa numerologiei nimeni nu poate spune cu exactitate, însă cert este că în urmă cu mii de ani numerele aveau o cu totul altă semnificaţie în viaţa oamenilor, mai ales a celor iniţiaţi. Este adevărat că nu este la îndemâna oricui să studieze şi să înţeleagă numerologia. Această ştiinţă nu acordă aproape deloc însemnătate valorii cantitative a numerelor, aşa cum suntem tentaţi să credem la prima vedere. De aceea ne vine greu să înţelegem cum un număr poate indica o stare de spirit, o calitate, o valoare sau la un moment dat poate vindeca. Ţinând cont de toate aceste lucruri, numerologia este apanajul celor care sunt dispuşi să înveţe un limbaj dat uitării în graba orientării spre materialism sau celor care simt că există ceva mai mult dincolo de ceea ce percepem cu cele 5 simţuri şi mai ales al celor dispuşi să cunoască adevărul.

- Cum ne ajută această cunoaştere?

- Numerologia este un limbaj prin care putem înţelege esenţa vieţii, a lucrurilor care ne înconjoară şi, poate cel mai interesant aspect cu care ne întâlnim, cunoaşterea fiinţei umane. Pornind de la data de naştere a unei persoane, prin calcule şi interpretări numerologice se pot determina peste 25 de parametri calitativi cum ar fi: rezistenţa psihică, capacitatea de comunicare, încrederea în sine, disponibilitatea la efort, nevoia de socializare sau de a-şi întemeia o familie etc. În plus, interconexiunile care se pot face şi interpretările „printre rânduri” completează o lucrare ce poate ajunge la sute de pagini despre o singură persoană. Consider că aceasta este cheia unei dezvoltări echilibrate a unui individ atât din punct de vedere psihic, emoţional, fizic li spiritual, cât şi din punct de vedere al integrării armonioase a acestuia în societatea din care face parte. Toate acestea, bineînţeles că au ca scop final creşterea eficienţei, dobândirea libertăţii şi a satisfacţiei depline în ceea ce face fiecare persoană.

- Există o trusa de „prim-ajutor” pentru fiecare persoană?

- Mie îmi place să o numesc în glumă „Manual de instrucţiuni” – este vorba de analiza numerologică completă a unei persoane, pe care o recomand să fie realizată faţă în faţă cu un numerolog priceput. În acest mod, o persoană sinceră cu ea însăşi şi dispusă a face un efort pentru a-şi îmbunătăţi viaţa are şansa de a se cunoaşte cu adevărat, va obţine răspunsuri la cele mai presante întrebări din viaţa sa şi îi vor fi indicate metodele prin care să-şi dezvolte trăsăturile deficitare.

- Ce ar trebui să ştie ca să poată folosi această ştiinţă în mod benefic?

- În primul rând le recomand oamenilor să mediteze asupra faptului că nicio problemă nu-şi va găsi rezolvarea în afara sa, cu atât mai puţin în momentul în care îi învinovăţim pe ceilalţi pentru neajunsurile noastre. Prin urmare, răspunsul se află în interiorul nostru, oricare ar fi problema, întrebarea sau greutatea cu care ne confruntăm. Este bine de reţinut faptul că numerele ne pot indica metode de îmbunătăţire a propriei vieţi, însă pentru aceasta este necesar să ştim să le interpretăm semnificaţiile.

 

- Numerologia poate fi un ajutor zilnic? Cum îl folosim? Oferiţi-ne un exemplu practic.

- Asemenea roadelor unui pom sau recoltelor de pe câmp, asemenea succesiunii anotimpurilor, a zilei şi a nopţii, a inspiraţiei ţi a expiraţiei, viaţa omului se supune unor cicluri repetitive. Cel mai simplu de utilizat este ciclul de 9 ani. Calculul porneşte cu anul 1 de la anul de naştere şi continuă până la 9; următorul an va fi considerat din nou 1. Fiecare dintre aceşti ani are o semnificaţie profundă, simplă şi esenţială. Aşa cum grâul de pe câmp sau merele din pom sunt bune de cules doar într-o anumită perioadă a anului, la fel şi omul va da randament maxim în activităţile sale şi se va bucura de câştiguri semnificative într-un anumit an al ciclului său (anul 8 în acest caz). Înţelegerea şi respectarea acestui ciclu transformă viaţa omului fantastic de mult, în primul rând pentru că va trăi permanent în concordanţă cu natura sa şi cu mediul înconjurător. Calculele pot fi mult mai complexe, interpretând atât lunile, cât şi săptămânile din an.

Vă pot exemplifica, pe scurt, semnificaţia acestor ani:

Anul 1: clarifică ţelurile şi acţionează pentru îndeplinirea lor.

Anul 2: autoanaliză profundă a personalităţii, maturitate, diplomaţie.

Anul 3: dezvoltare creativă, arte şi exprimare verbală, expansiune şi progres.

Anul 4: autocontrol, perioadă organizatorică, analizează performanţele.

Anul 5: mişcare, schimbare, mobilitate, călătorii, distracţie şi aventură.

Anul 6: iubire, familie, responsabilitate, hrană pentru spirit, armonie.

Anul 7: căutări interioare sau de psihanalizare a propriei persoane.

Anul 8: afaceri, ambiţie, capacitate de performanţă, succes, independenţă.

Anul 9: finalizări, bilanţuri, inventar, comuniune cu natura, examene.

- Pe dvs cum vă ajută?

- Studiul numerologiei m-a transformat complet pentru simplul fapt că m-a dezbrăcat de multe credinţe false, de aşteptări nerealiste şi de impresii eronate, pe care mi le-am făcut de-a lungul vieţii despre mine – despre ceea ce sunt şi cine sunt. M-a ajutat să descopăr calea spre mine şi să înţeleg de ce toţi marii înţelepţi şi învăţaţi ai lumii îndeamnă la autocunoaştere. Ştiu doar că acest drum este foarte dificil şi periculos, de aceea nu îl recomand în orice condiţii.

- Cum aţi început studiul numerelor? Ce v-a atras?

- La început am fost atras de profunzimea informaţiilor pe care le oferă o simplă zi de naştere, după care, cu timpul, mi-am dat seama de faptul că numerologia este ştiinţa prin intermediul căreia am posibilitatea să probez ceea ce simt despre oamenii care mă înconjoară. Mi-a oferit limbajul cu care am putut să exprim ceea ce simţeam, însă nu ştiam cum să exprim. Prin experienţă, toate acestea se dezvoltă fascinant încât ajungi să-ţi doreşti să te cufunzi din ce în ce mai mult în această ştiinţă.

- Aţi avut situaţii în care numerele v-au scos din impas pe dvs sau persoane care au apelat la sprijinul dvs?

- Da. Însă până acolo este de trecut un lung pod al scepticismului şi confortului. Este nevoie de curaj, ambiţie şi disciplină, la fel ca în orice alt domeniu al vieţii, iar rezultatul nu poate fi decât armonios. Este nevoie mai întâi să identificăm în noi preconcepţiile şi alte credinţe limitative oferite de nivelul actual de dezvoltare a societăţii, după care putem spera că vom ajunge să ne aplicăm propria voinţa. În caz contrar, numerele şi prezenţa lor în viaţa noastră nu fac decât să indice stadiul în care ne aflăm.

Doresc să ofer celor interesaţi de semnificaţia numerelor, dincolo de simbolul şi cantitatea pe care o reprezintă, o înţelegere complexă a ceea ce înseamnă Numerologia. Aceasta o pot face cel mai bine prin practică, prin ateliere, şi de asemenea din considerente numerologice. În fuga noastră de zi cu zi ne împrăştiem fantastic de mult, ne pierdem în detalii inutile, în activităţi obositoare, stresante şi care ne consumă dramatic. Privind natura înconjurătoare, modul în care creşte un copac, în care se înclină şi se supune cu o simplitate neperturbată în faţa furtunilor, a capriciilor vremii, ambiţia cu care înverzeşte în fiecare primăvară şi renunţă la frunzele sale cu atâta încredere în fiecare toamnă, m-a făcut să caut un limbaj prin care să-mi pot însuşi această înţelepciune pe care vreau să o transmit celor pasionaţi de dezvoltarea personală.

A consemnat Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei