„Numerologia ne ajută să ne acordăm cu ritmurile Universului“

default

Dimensiune font:

| 03-01-2016 10:00

Interviu cu Valeriu Pănoiu, astrolog şi numerolog * filolog de formaţie, a fost atras de ştiinţele cunoaşterii personale şi a ales să ajute oamenii care doresc să-şi urmeze destinul * este convins că schimbarea începe cu fiecare dintre noi şi că dacă ne dorim o viaţă mai bună este foarte important să lucrăm foarte mult cu noi înşine

Ce-aţi răspunde dacă aţi fi întrebat cine sunteţi dincolo de rolurile sociale, cât de bine vă cunoaşteţi, ce talente aveţi şi cât de bine le valorificaţi? Cum aţi reacţiona dacă aţi fi întrebaţi ce lucruri nu vă plac la voi, care vă sunt motivaţiile şi ce anume vă face fericiţi? Şi ce-aţi face dacă vi s-ar spune că aţi putea afla totul despre voi doar privind câteva cifre? Nouă, mai exact? Ei bine, da, este posibil ca analizând cele nouă cifre să ştim cât mai multe despre noi, să putem rezolva probleme dificile din viaţă şi să ne îmbunătăţim performanţele. Nu este niciun secret, ci doar o ştiinţă care are peste 2.500 de ani de când Pitagora a pus-o pe tăbliţă. Povestea are şi un nume: numerologia.
– Ce spui, Valeriu, cum ne ajută cifrele, în lucrul cu care te pricepi atât de bine, să ne schimbăm viaţa?
-- Numerologia ne ajută să ne acordăm cu ritmurile Universului, ale vieţii. Totul este o ciclicitate şi trăim într-o spirală a timpului. Potrivit legii ritmului, noi experimentăm tot felul de lucruri, de suişuri şi coborâşuri. Suntem mereu pe un drum care arată ca o sinusoidă. Există anumite perioade din viaţa noastră în care trebuie să fim pregătiţi pentru oportunităţi şi altele în care este bine să fim avertizaţi asupra lecţiilor, a obstacolelor pe care le avem de depăşit.
-- Ce ar trebui să facem ca să fim mereu în acord cu ritmurile Universului?
-- În primul rând trebuie să ne cunoaştem numerograma personală şi trebuie să ştim că previziunile numerologice sunt legate în primul rând de anul personal. Cum se calculează anul personal? Adăugând la anul în curs ziua şi luna naşterii, apoi le însumăm şi reducem totul la o cifră. Spre exemplu, sunt născut pe 14.05.1968, dar calculez pentru 14.05.2015. Însumăm toate cifrele până ajungem la una singură. În acest caz, rezultă 9 şi acesta este anul personal care ne poziţionează undeva anume pe această sinusoidă a vieţii. Cu sinusoida seamănă şi lanţurile de ADN, este înscrisă în tiparul nostru genetic.
-- Ştim să calculăm anul personal. Cum îl folosim?
-- Anul respectiv este pe vibraţia numărului rezultat în urma calculului. Fiecare număr are o anumită frecvenţă de vibraţie şi noi experimentăm tot felul de situaţii de viaţă pe vibraţia respectivă. Anul personal este altul în fiecare an, ciclurile vieţii se repetă la fiecare 9 ani. Avem ciclu de 9: 9 zile, 9 luni, 9 ani. De la începutul unui an calendaristic, de la 1 ianuarie şi până pe 31 decembrie, rezonăm cu frecvenţa unui anumit număr. Ca să aflăm cum ne va fi anul 2015 este suficient să ne uităm cum ne-a fost în urmă cu 9 ani, în 2006, apoi în 1997 pentru că există tipare care se repetă. Atât timp cât noi în anii respectivi am avut nişte teste pe care nu le-am trecut, experienţe pe care nu le-am înţeles, le atragem din nou acum ca să le retrăim şi să înţelegem mesajul. Şi dacă nu înţelegem, mai aşteptăm nouă ani. De ceea ce rezolvăm în acest an depinde următorul ciclu de viaţă. Dacă am asimilat experienţele, le-am înţeles şi am conştientizat nişte tipare, de exemplu relaţionale, am atras un anumite tip de partener, vom avea un an important din punctul de vedere al relaţiilor. Presupunem că avem un an personal 2 sau 6, numere consacrate în relaţii. Dacă ne vindecăm în relaţii, dacă observăm unde greşim faţă de partener ori îl schimbăm, îmbunătăţim relaţia şi ceea ce obţinem acum ne va fi util în următorii ani.
-- Anul personal ne arată ce experienţe de viaţă vom avea noi în acest an?
-- Este important să înţelegem nişte mesaje vizavi de noi înşine. Apropo de schimbări, niciodată nu putem schimba ceva la o altă persoană, ci doar la noi înşine. Anul personal ne arată ce avem noi de schimbat la propria persoană. Modificând anumite lucruri la noi reuşim să schimbăm Universul în care trăim.
-- 2015 este un an de vibraţie 8. La ce ne aşteptăm?
-- Începând cu 1 ianuarie, toate ni se întâmplă la puterea a treia pentru că 8 este numărul 2 ridicat la puterea a treia. Tot ce vom emite în Univers ca gând sau ca faptă se va întoarce asupra noastră cu o forţă triplă fie în bine, fie mai puţin confortabil, în funcţie de ceea ce vom face. Dacă eu cred că viaţa este grea, în acest an mi se va părea de trei ori mai grea. Dacă sunt optimist, mi se va părea de trei ori mai uşor. Renaşterea este cuvântul de ordine al anului numerologic 2015. Tot ce rescriem, tot ce luăm de la capăt, tot ce ridicam pe baze complet noi are sămânţă de creştere şi va da rod. Tot ce trebuie să se încheie, se încheie în 2015! Este anul renunţărilor, al finalurilor, unele devastatoare şi pline de suferinţă, dar absolut necesare pentru evoluţie. Renaştem din propria cenuşă sau ne scufundăm în noroiul în care am înotat şi până acum.
-- Nu pare foarte optimist...
-- Depinde cum priveşti. Este un an în care nu putem să transformăm ceva preexistent, de aceea nu este un de transformare. Este un an de înlocuire totală! Schimbăm definitiv ceva cu altceva, schimbăm modul în care facem lucrurile şi în care privim viaţa. Nu este deloc un an de reciclare, de refolosire a energiilor uzate. Amânările vor conduce la finaluri dezastruoase, de aceea anul de vibraţie 8 are un caracter radical. Este şi anul deciziilor definitive. Am stabilit că totul se ridică la puterea a treia în 2015. Saltul, în oricare direcţie, înainte sau înapoi, este triplu. Tot ce gândim, simţim, emitem, transmitem sau facem se înmulţeşte cu trei. Este un an de curăţenie generală, în care închidem nişte capitole din viaţă şi o luăm de la capăt.

„Mirosurile creează amintiri care nu dispar niciodată”

-- Cum folosim energia lui în folosul nostru?
-- Ne reîntoarcem la anul personal şi, în funcţie de număr, vom face de trei ori mai multe lucruri sau vom da înapoi, depinde ce alegem. Spre exemplu, dacă anul personal este 1, vom putea începe de trei ori mai multe lucruri, dacă este 2, vom putea stabilit de trei ori mai multe relaţii, parteneriate. Dacă este an personal de vibraţie 3 sau 6, acestea fiind numere cu o conotaţie financiară, convingerile despre bani ne aduc ori de trei ori mai multe câştiguri sau, dimpotrivă pierderi. Dacă este 4, de trei ori mai multă muncă, sau de trei ori mai mul simţ critic sau de ori mai multe iniţiative.
-- Mă gândesc din nou la numere şi mă întreb cum ne pot ajuta?
-- La autocunoaştere în primul rând, apoi pentru definirea profilului de personalitate, pentru a te înţelege pe tine, pentru a înţelege care sunt motivaţiile, fără ce anume nu poţi să funcţionezi în viaţa ta, ce contribuţie poţi să ai la viaţa celorlalţi, ce caută ceilalţi la tine, care sunt direcţiile principale de viaţă şi ce anume ai de îmbunătăţit. Este bine să ştii pe ce te bazezi şi care sunt aspectele asupra cărora ai tot timpul de lucrat până le înţelegi. Numerologia completează perfect tabloul pe care îl vedem într-o astrogramă. Cele două sunt complementare.
-- Aş vrea să ne reîntoarcem în timp. Eşti filolog convertit la alte ştiinţe. Cum ai început să cercetezi numerele?
-- Numerologia a venit în completarea astrologiei, în ordinea firească. Există o piramidă a ştiinţelor ezoterice la baza căreia este astrologia. Toţi terapeuţii, toţi maeştrii în discipline de frontieră vor avea nevoia de studiul astrelor. Astrograma şi numerograma ne sunt ca o carte de vizită, putem afla pentru ce tip de experienţă ne pregătim, putem afla unde şi cum greşim. Numerologia este mai puţin sintetică, dar este mai sentenţioasă. Îţi dă informaţii mult mai directe, mult mai clare. Astrologia îşi spune de ce ţi se întâmplă ceea ce ţi se întâmplă, este ştiinţa conştientizării. Numerologia este o ştiinţă a acordării cu ritmurile cosmice, un dans. Cu ajutorul ei aflăm cum dansăm cu Universul şi este utilă din punctul de vedere al sincronizării, al ritmului, are foarte mari conotaţii pe care le găsim în astrologia previzională.
-- Ce pasiuni mai ai în afară de studiul astrelor şi al numerelor?
-- Oamenii, viaţa, cărţile, filmele. Îmi place să lucrez cu oameni care vor să-şi schimbe viaţa, să-şi împlinească destinul. Filologia m-a ajutat enorm în ceea ce fac fiindcă eu scriu foarte mult atunci când fac analize, când ofer celor cu care lucrez un rezultat. Totul este scris, notat, explicat. Îmi plac copii, îmi place să petrec timp cu fiul meu, îmi place enorm de mult să mă joc. Am învăţat enorm de mult de la copii - simplitatea, răbdarea, puterea de a lua de la capăt, bucuria şi perseverenţa. Copiii sunt mentorii mei. Prin astrologie şi numerologie te descoperi pe tine şi afli care este locul tău în Univers. Faci parte din această lume şi eşti legat de tot ceea ce te înconjoară, iar tot ceea ce vezi în exterior se reflectă în tine.

 

Valeriu Pănoiu este Vărsător cu Ascendentul în Gemeni căruia îi plac jocul, cunoaşterea şi veselia. Născut pe 11 februarie 1981, este licenţiat în Filologie, are un master în lingvistică aplicată (discurs şi argumentare). Este astrolog şi numerolog, formator, redactor şi publicist la multe reviste de profil.

 

Astrologia şi numerologia sunt instrumente ale cunoaşterii. Mai precis, ale autocunoaşterii. Cu ajutorul lor, conştientizezi că tu singur eşti creatorul propriului destin prin alegerile pe care le faci în fiecare moment. Te regăseşti pe tine, renunţi la pesimism, laşi în urmă sentimentul că eşti o victimă a circumstanţelor şi înţelegi de ce se întâmplă ceea ce ţi se întâmplă. Prin astrologie şi numerologie, îţi aduci aminte că eşti făcut să accepţi, să renunţi, să ierţi, să uiţi, să iubeşti şi să mergi de fiecare dată mai departe cu încredere şi cu sufletul împăcat.

A consemnat Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor”
07/10/2019 11:02

  „Participarea marilor scriitori la FILIT este meritul personal şi rodul credibilităţii internaţionale a organizatorilor” * dialog cu scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţ ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

 ”Pe vremea comuniştilor aveam personal medical, dar nu aveam aparatură. Astăzi, e invers!”
03/02/2018 04:30

-- Domnule doctor, se implinesc patru decenii de cand Spitalul de recuperare a apărut in viata iesenilor. Sunteti singurul medic rămas in activitate din acele vremuri... Cum a apărut această idee? - Totul ...

Prof. dr. Florin Mitu: „A gândi pozitiv este un element cheie pentru un medic”
12/10/2017 04:45

Despre recuperare cardiovasculară, factorii de risc in bolile cardiovasculare şi ce trebuie să facem ca să ne protejăm inima de evenimente nefericite, dar şi despre alte lucruri interesante, dr. Florin M ...

Marius Oprea: „Niciodată nu este prea tîrziu pentru adevăr şi nici pentru dreptate”
02/10/2017 05:00

- Aţi infiinţat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, institut de cercetare aflat sub egida Guvernului. Plecind de la această postură, cum se văd astăzi urmările comunismului şi cum ar treb ...

Prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel: „Un discurs care nu îl respectă pe interlocutor este un discurs pierdut”
19/08/2017 06:00

 Cald, deschis şi mai ales din cale afară de receptiv la tot ceea ce il inconjoară, lingvistul Stelian Dumistrăcel a mărturisit care este cea mai mare implinire pe care i-a oferit-o viaţa la catedră ...

„Orice ar fi, fizica nu se uită”
27/07/2017 05:36

  - De unde pasiunea pentru fizică? - Am trecut prin sistemul de invăţămant ca orice copil obişnuit. La un moment dat, am sesizat că sunt capabil să mă descurc la matematică mult mai bine decat ...

„În viaţă am avut o şansă extraordinară: să fac ceea ce îmi place”
13/07/2017 12:20

În interviul acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, dr. Lăcrămioara Stratulat, care ocupă funcţia de director al Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi ...

Interviu cu Doru Baltag, medicul care alungă durerea cu ajutorul acelor
08/06/2017 05:25

-Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Cum de aţi ajuns să practicaţi Medicina? -Traseul alegerii profesiei medicale este destul de liniar. Părintii mei au fost asistenti medicali in l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei