17759932_107297353150778_1762359746538573865_n

Dimensiune font:

Prefectul Marian Şerbescu: „Numeroase comune se confruntă cu un exod al tinerilor”

| 11-05-2017 05:10

În cadrul unui interviu acordat cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei”, prefectul Marian Şerbescu a vorbit despre problemele apăsătoare ale judeţului Iaşi, cum ar starea agriculturii, relaţia cu cetăţenii şi autorităţile locale, dar şi despre provocările tinerilor în societatea actuală * Marian Şerbescu a dezvăluit cum au fost pentru el anii de liceu, când a mers ultima oară cu trenul şi cum a aflat că urmează să fie numit prefect de Iaşi

 


- Aţi promis la începutul mandatului că veţi pune mult accent pe relaţia cu cetăţeanul şi autorităţile locale, prin audienţe în teritoriu. Unde vă deplasaţi în perioada următoare şi ce vă semnalează cetăţenii?

- Încă de la începutul mandatului de prefect, mi-am propus o nouă abordare a instituţiei în ceea ce priveşte relaţia cu reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi cu locuitorii judeţului Iaşi. În acest sens, am luat deja câteva decizii care vor fi puse în practică din această săptămână. Astfel, joi, 11 mai, voi susţine audienţe în teritoriu, la Paşcani. Am ales acest municipiu şi comunele din jur pentru că din această zonă ne parvin destul de multe petiţii, în special legate de probleme de fond funciar. După audienţe, voi avea o întâlnire cu primarii a 11 unităţi administrativ teritoriale, pentru a afla direct de la ei problemele cu care se confruntă, dar şi pentru a discuta despre proiectele pe care le implementează în această perioadă. Voi fi însoţit şi de reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate. Astfel de audienţe zonale, urmate de întâlniri cu autorităţile locale, vor avea loc în toate zonele judeţului, în perioada următoare.

- Anual, agricultura locală este lovită de fenomene meteo extreme, fie grindină, fie secetă, provocări ce îl depăşesc pe agricultorul de rând. Ce măsuri are la dispoziţie judeţul Iaşi pentru protejarea agriculturii locale?

- Pot să vă spun că agricultura şi dezvoltarea satului românesc reprezintă o prioritate absolută în programul Guvernului pe care îl reprezint. Fermierii, agricultorii, vor avea o uşă mereu deschisă la Instituţia Prefectului. În ceea ce priveşte sistemul de irigaţii, se doreşte refacerea şi extinderea acestuia. Printre măsurile cuprinse în programul de guvernare se numără apă gratuită până la staţia de punere sub presiune, reabilitarea infrastructurii principale, de la priza de apă până la staţiile de punere sub presiune, pentru circa două milioane de hectare.

- Cum se va desfăşura acest program?

- Programul se va desfăşura în trei etape, urmând a fi reabilitate în total un număr de 86 de amenajări de irigaţii. Astfel, în prima etapă, 2017 - 2020, vor fi reabilitate 40 de amenajări deservind o suprafaţă de 1,3 milioane hectare; în a doua etapă, 2018 - 2020, vor fi reabilitate 37 de amenajări deservind o suprafaţă de 490 mii hectare; în a treia etapă, 2019 - 2020 vor fi reabilitate 9 amenajări deservind o suprafaţă de 190 mii hectare. Proiectele au fost incluse în strategia naţională pe următorii cinci ani şi vizează amenajarea de irigaţii la Tabăra - Trifeşti - Sculeni (17.258 ha), Ţigănaşi - Perieni (3.368 ha) şi Sculeni - Ţuţora - Gorban (21.009 ha). Investiţiile vor cuprinde infrastructura principală de irigaţii, respectiv staţii de pompare, staţii de repompare şi construcţii hidrotehnice.

- Urmează o vară grea pentru agricultura locală?

- Ne aşteptăm la o vară grea, cu fenomene meteo extreme. În iulie se aşteaptă perioade de caniculă, cu precipitaţii clar deficitare. Cu atât mai necesară este asocierea fermierilor în vederea extinderii sistemelor de irigaţii actuale şi a înfiinţării unora noi. Intenţionăm organizarea unor întâlniri cu fermierii, parlamentarii ieşeni şi responsabilii instituţiilor cu atribuţii în domeniul agricol, pentru a putea stabili un set de măsuri necesare, care să poată constitui baza unor iniţiative legislative. Ne gândim, de exemplu, la posibilitatea iniţierii de către reprezentanţii ieşenilor în Parlament, a unei legi a creditului agricol. Dacă ne referim la culturile agricole, există un decalaj în timp între momentul aratului, când într-o fermă se înregistrează cheltuielile maxime şi recoltă, când apar veniturile. Un credit cu dobânzi şi condiţii speciale ar putea veni în sprijinul fermierilor pentru acoperirea cheltuielilor din acest interval. De altfel, programul de guvernare 2016-2020 include şi un sistem de credite garantate de stat în proporţie de 80%, cu dobândă mică, pentru fermieri.

 

- Am vorbit de sistemele de irigaţii, dar sunt zone în judeţ total lipsite de acest beneficiu. Ce soluţii au acei fermieri?

- Ar fi utilă gândirea unui sistem de sprijinire a fermierilor din zonele lipsite de sisteme de irigaţii, pentru perioadele de secetă. Este cunoscut faptul că firmele de asigurări nu încheie poliţe pentru acoperirea acestui risc, întrucât seceta este considerată aproape o certitudine în zona noastră, frecvenţa acestui fenomen fiind deosebit de ridicată. Programul de guvernare pentru mandatul 2016-2020 include, după cum se ştie, aplicarea unui impozit zero pentru terenul agricol lucrat, tractoare şi utilaje agricole, ca şi aplicarea unei TVA zero pentru materiile prime şi serviciile din agricultură. Se prevede şi acordarea a 10.000 de euro anual pentru 12.000 de fermieri care deţin peste 200 de capete de porcine şi 3.000 de euro anual pentru 40.000 de fermieri care exploatează cel puţin 1.000 mp de solarii cu tomate. Unele măsuri sunt deja implementate, cum este sprijinul pentru solarii sau în curs de implementare şi suntem convinşi că ele se vor dovedi a reprezenta un sprijin real pentru fermieri. Cei aflaţi în zonele lipsite de irigaţii se pot orienta către acele sectoare de acoperite de programele guvernamentale.

- Nu mulţi ştiu de prevederile Legii 15/2003, cu privire la terenurile cu folosinţă gratuită pentru tinerii cu vârsta până în 35 de ani. Au primăriile această obligaţie?

- Trebuie spus că legea acordă o posibilitate, nu impune o obligaţie. Din păcate, numeroase localităţi din judeţ nu dispun de suprafeţele necesare nici pentru retrocedarea tuturor fostelor proprietăţi funciare, darămite pentru a acorda astfel de loturi tinerilor. Instituţia noastră poate doar sprijini şi încuraja iniţiativele consiliilor locale în vederea acordării de loturi în folosinţă. Numeroase comune, cum ar fi Costeşti, Ion Neculce sau Româneşti, se confruntă cu un veritabil exod al tinerilor, iar posibilitatea de a-şi construi o locuinţă este una dintre metodele prin care tinerii pot fi încurajaţi să rămână. De altfel, iniţiative privind alocarea de loturi în folosinţă există deja, la Iaşi - în Moara de Vânt, la Paşcani - pe strada Morilor, la Bârnova sau Valea Lupului şi sperăm ca acest program să se bucure în final de succes.

- Una dintre problemele semnalate din direcţia sistemului medical este criza de sânge la Iaşi. Ce soluţii încurajează Instituţia Prefectului şi cum putem stimula ieşenii să doneze?

- În medie, la Iaşi donează sânge 50 de oameni în fiecare zi, mult sub necesarul spitalelor, iar crizele de sânge sunt destul de dese. O măsură care poate fi luată este, până la înfiinţarea unor centre locale de transfuzii, aducerea la Iaşi a potenţialilor donatori din judeţ, printr-o colaborare cu primăriile comunelor şi cu firmele de transport persoane. În străinătate există posibilitatea unei programări online pentru donare, direct pe site-ul centrului de transfuzii, ceea ce reduce foarte mult timpul alocat de donatori. Un donator ieşean preciza la un moment dat cum a decurs pentru el donarea de sânge. Ajuns la 7.00, a primit fişa de completat. La etaj, pentru donare, a urcat la 7.30. A trebuit să aştepte pentru a fi prezenţi mai mulţi donatori, pentru a fi fost consultaţi toţi odată. A intrat efectiv în boxa de donare la 9.10. Ieşeanul de care vorbesc a renunţat să mai doneze sânge şi a doua oară, pentru că nu voia să piardă iar două ore în aşteptare.

- Când aţi mers ultima oară cu trenul?

- Cred că acum şase-şapte ani am mers ultima dată, însă mergeam foarte des când eram student. Am fost atunci cu Săgeata albastră pe ruta Iaşi – Bucureşti şi au fost condiţii normale. Din păcate, nu pot să mă pronunţ pe condiţiile din alte tipuri de tren.

- S-a spus despre dumneavoastră că nu eraţi tocmai un elev model şi aţi avut nota scăzută la purtare...

- Aş spune că în anii copilăriei am fost un copil neastâmpărat, la fel ca şi alţi copii, dar respectul faţă de profesori a existat întotdeauna şi port un deosebit respect şi acum, la peste 20 de ani de la terminarea liceului, pentru toţi profesorii. Sunt mândru că am terminat liceul Costache Negruzzi.

- Cazurile de violenţă în şcoli încep să capete o amploare nedorită. Cine e vinovat?

- E mult de discutat pe tema violenţei în şcoli, având în vedere lucrurile care s-au întâmplat recent. Eu mizez pe educaţie şi pe cei şapte ani de acasă. Educaţia pe care o primeşti în familie trebuie să se îmbine cu cea primită în şcoală. Multe din problemele care apar le consider că sunt de percepţie.

- Înţelegem că aţi fost o variantă de prefect şi acum trei ani. Ce s-a întâmplat atunci şi cum aţi aflat acum că urmează să preluaţi frâiele Instituţiei Prefectului?

- Nu m-a sunat nimeni să-mi spună, dar primele semnale au apărut cu două - trei săptămâni înainte, când am aflat din presă că sunt potenţial candidat la funcţia de prefect. Faptul că am lucrat cinci ani în cadrul instituţiei a fost un mare avantaj care a contat în această decizie, pentru că ştiu şi cunosc problemele instituţiei în mod detaliat. Am fost o variantă şi la vremea în care a fost numit în funcţie domnul Dan Cârlan. Pe listă se mai aflau Cătălin Bulgariu şi Marian Bosianu, dar alegerea a fost ca prefect să fie domnul Dan Cârlan. Însă cred că aşa a fost mai bine, pentru că am avut de învăţat multe de la prefecţii alături de care am lucrat.

 

* * *

Prefectul Marian Şerbescu a absolvit studii superioare de licenţă în cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”, având calificarea de economist, iar masterul l-a absolvit la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” în disciplina Sisteme Informatice de Monitorizare a Mediului

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași – Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agro - industrială, (tip “ferm[ creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice – Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 379.562 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 100% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc – Valoare de piață lei – fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 306.153 2 – Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 78.300 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 54.527 Licitațiile vor avea loc în data de 08,15,22 și 29.06.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr.4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud.Iași, Complex de Birouri ”NH BUSINESS”, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA – pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar decshis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiunea de 10% etc.) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE LD Expert Grup IPURL, lichidatorul judiciar al SC Kat Company SRL, Iaşi, str Eternitate, nr. 84, bl. Z2-1, sc. C, et. 4, ap. 4, jud. Iaşi, în temeiul Legii 85/2006, vinde prin licitaţie publică, următoarele bunuri: Imobile situate în sat Agapia, com. Agapia, jud Neamţ, în bloc: 1. Teren arabil cu suprafaţă S = 1.892 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 451/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 524; 2. Teren arabil cu suprafaţa S = 3.275 mp, situat în extravilanul comunei Agapia, punct Molizi, jud. Neamţ, înscris în cartea funciară nr. 448/N a localitătii Agapia cu nr. cadastral 501; 3. Imobil situat în intravilanul satului Agapia, jud Neamţ, compus din: - teren categorie folosinţă “curţi-construcţii” în S = 1.199 mp, parcela 1CC - construcţia cu destinaţia de pensiune turistică S+P+1E+M cu Sconstruită = 347,28 mp şi Suprafaţă construită desfăşurată = 1.389,12 mp - teren categoria de folosinţă “arabil” în suprafaţă de 1.482 mp, parcela 2A Preţ - 2.307.960 lei . Imobile situate în sat Dancu, com Holboca, jud Iaşi, în bloc: 1. Teren intravilan în suprafaţă de 3.400 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1 pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2, C3 şi C4, alcătuit din: - parcela 1(417) de categorie de folosinţă „curţi – construcţii” în suprafaţă de 628 mp, pe care sunt amplasate construcţiile C1, C2 şi C3; - parcela 2/1(418/1) de categorie de folosinţă „arabil” în suprafaţă de 2.314 mp., pe care se află construcţia C4; - parcela 3(416) de categorie de folosinţă „vie” în suprafaţă de 458 mp; 2. Construcţia C1 – spaţiu comercial D+P+1E, cu Sc la sol = 81,83 mp, supprafaţă utilă 141,01 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C1. 3. Rampă C2 cu suprafaţa construită la sol Sc = 19,84 mp, nr. cad. 802/1-C2; 4. Hală C3 - depozit, cu Sc la sol = 198,96 mp, Sutilă = 264,06 mp, CF 60579, nr. cad. 802/A-C3. 5. Casă C4 – locuinţă P+1E, cu suprafaţă construită la sol Sc = 81,40 mp, Sutilă 83,81 mp, CF 60579, nr. cad. 802/1-C4 Preţ - 822.924 lei. Licitaţiile vor avea loc pe 18.05.2018, 31.05.2018, 15.06.2018 orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: dovada achitării taxei de participare de 1.000 lei, dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei, dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei; actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila.Taxele se vor achita în contul RO 87 BTRL 0240 1202 8795 78XX deschis pe numele debitoarei SC KAT COMPANY SRL la Banca Transilvania - sucursala Iaşi. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Cronicar Mustea, nr. 17, parter, ap. 12, jud. Iaşim cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei, pânã la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 30 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra imobilelor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar. Informaţii lichidator judiciar telefon 0232/235508.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, în calitate de lichidator judiciar al Com Agrotex S.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, b-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO 14584937, O.R.C. J22/304/2003, numit potrivit Sentinţei civile nr. 348/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, în dosarul 5150/99/2016 (379/2016), anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 29.06.2018, ora 12.00, a următorelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de piaţă stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) - Valoare de pornire la licitaţie (lei, fără T.V.A.*) Activ 1 - Teren în suprafaţă de 9.000 mp, situat în extravilanul satului Tudora, com. Tudora, jud. Botoşani, în parcela 545/24, sola 81, care se învecinează cu Ciornei Viorica, Sandu Elena, HCN 543 şi DE 542. Imobilul a fost dobândit în baza Contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr.2369/2005. - 11.310,00 lei - 11.310,00 lei Activ 2 - Teren în suprafaţă de 2.200 mp, situat în extravilanul satului Tudora, com. Tudora, jud. Botoşani, în parcela 545/64, sola 81. Imobilul a fost dobândit în baza Contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr.1420/2005. - 2.770,00 lei - 2.770,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 28.06.2018, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Componenţa şi descrierea activelor scose la vânzare este cuprinsă în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 28.06.2018, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore de la primirea dovezii de achitare). Relaţii suplimentare - tel: 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
„Vreau să aduc un miliard de euro în judeţul Iaşi”  VIDEO Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa
26/05/2018 10:00

  Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a intrat in politică cu dorinţa de a aduce o schimbare radicală in zona rurală a Iaşului, de a moderniza lucrurile inţepenite de foarte mul ...

MIHAI CHIRICA-Iaşul se dezvoltă, nu stă să mă aştepte nici pe mine, nici pe domnul Popa!
14/05/2018 09:24

  Primarul municipiului Iaşi a venit in redacţia cotidianului Evenimentul Regional al Moldovei pentru a vorbi despre recentele sale dispute cu PSD, generatoare de criză politică in interiorul Consiliu ...

„Avem un sistem educaţional secularizat, sincretic, pe alocuri aberant”
05/05/2018 16:15

- Doamna profesor, tocmai aţi participat la Conferinţa Internaţională de Educaţie a Adulţilor. Ce spun specialiştii in domeniu despre starea actuală a actului educaţional şi nu mă refer doar la zona ...

  Curtea Domnească de la Piatra, o istorie de 527 de ani
01/05/2018 06:36

  Pietrenii şi turiştii cunosc zona Curţii Domneşti ca fiind cea mai importantă din oraş, atat din punct de vedere turistic, cat şi administrativ, dacă ne gandim că in zonă sunt multe muzee, dar ...

 

 „Centenarul? Ceremonii obosite, de un primitivism cultural...”
02/04/2018 11:07

  - Prezentă, săptămana trecută, in cadrul sesiunii solemne aParlamentului, care aniversa o sută de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, principesa Margareta a afirmat că, pentru ea, reprezin ...

„Departamentului Centenar i-a lipsit stabilitatea”
31/03/2018 06:18

  Doctor in istorie cu o teză ce priveşte politica internaţională din Balcani la inceput de secol XX, cadru universitar asociat al Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău şi lector ...

 Mihai Chirica: „Nu poţi doar să ceri. Trebuie să şi oferi”
26/03/2018 05:45

  - Domnule Chirica, social-democraţii participă - şi este uimitor acest lucru, la unul dintre cele mai triste paradoxuri ale timpului nostru. În timp ce trăim in poate cea mai mare criză a ...

„Dacă se doreşte performanţă, trebuie să ni se creeze anumite condiţii”
24/03/2018 04:45

    Elisabeta Lipă, cea mai bună canotoare a secolului XX, aşa cum a fost declarată de Federaţia Internaţională de Canotaj in anul 2000, a realizat pentru cititorii cotidianului „Evenim ...

„În spatele unui personaj, poţi să oferi din tine unele trăiri de care ştii doar tu”
17/03/2018 05:33

  Nu ştiu cum o fi să canţi in duet pe scenă cu soprana Diana Bucur, ştiu doar cat de frumos umple sala de concerte şi cat de savuros poate fi un dialog cu ea. Ieşeanca pasionată de muzică nu est ...

  „Lucrurile au devenit simple când m-am jucat eu mai mult”
14/03/2018 05:05

    Iulia Cruţ este unul dintre cei mai tonici psihologie pe care ii cunosc. Imediat ce ţi-a aruncat o privire veselă ştii că toate ofurile cu care ai venit in cabinetul ei dispar ca prin minun ...