« Inapoi

Astăzi debutează concursul „Ionel Teodoreanu”

Astăzi debutează concursul „Ionel Teodoreanu”#1
Mărime font - +

 Sute de elevi şi profesori se vor reuni în acest weekend la Iaşi, pentru un concurs devenit tradiţie * de anul acesta, competiţia a fost inclusă în portofoliul FIE 

 

 Astăzi, 19 mai, la Iaşi, debutează cea de-a XII-a ediţie a Concursului Naţional Transcurricular de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”. Iniţiat în anul 2005 de Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, sub egida Ministerului Educaţiei, ineditul concurs reuneşte 184 de elevi şi 80 de profesori din toate judeţele ţării şi din municipiul Bucureşti, precum şi o delegaţie din Republica Moldova, alcătuită din laureaţi la competiţiile naţionale de profil.

Citeşte şi Festivalul de folclor pentru preşcolari revine la Iaşi

Gala inaugurală a ediţiei de anul acesta va fi găzduită astăzi, începând cu ora 18:00, de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, urmând ca probele (scrisă şi orală) să se desfăşoare sâmbătă, 20 mai, la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi. Programul mai cuprinde un itinerariu spiritual prin Iaşul cultural şi istoric, tradiţionalul spectacol-lecţie, precum şi festivitatea de premiere, stabilită pentru duminică, 21 mai, în amfiteatrul şcolii gazdă.

Ca şi la ediţiile anterioare, cei mai talentaţi elevi vor fi răsplătiţi cu premii şi menţiuni acordate de Ministerul Educaţiei şi de instituţii de cultură şi edituri de prestigiu, la care se adaugă premiile speciale „Costache Negruzzi” şi „Ionel Teodoreanu”, în semn de apreciere din partea iniţiatorilor competiţiei.

Parteneriatul tradiţional cu Universitatea „Al. I. Cuza” confirmă valoarea acestui eveniment cultural şi educaţional prin prezenţa profesorului universitar doctor Antonio Patraş, în calitate de preşedinte al concursului, după cum merită evidenţiată şi contribuţia Primăriei Iaşi, care a inclus competiţia în portofoliul oficial al Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE).

Data publicarii: 19/05/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > INVATAMANT > PREUNIVERSITAR

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 21.07.2017 - 1:50

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange