« Inapoi

Experiențe inedite pentru elevii ieșeni

Experiențe inedite pentru elevii ieșeni#1
Mărime font - +

 La începutul lunii aprilie, un grup de elevi și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din Iași au participat, alături de zeci de elevi și profesori din Grecia, Italia și Spania, la o mobilitate de învățare pentru elevi, organizată de școala „Mousiko Skolio Serron” din Serres, Grecia. 

 

 Mobilitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului Erasmus+ „En route contre le harcèlement”/„Drumul împotriva hărțuirii”, al cărui scop este prevenirea fenomenului hărțuirii în cazul elevilor și tinerilor.

Citește și Emoţii pentru mii de cadre didactice debutante

Activități inedite și educative

Astfel, una dintre primele activități la care au participat elevii din cele patru țări a fost un atelier cu două secțiuni, coordonat de doi psihologi. În cadrul atelierului, elevii au realizat pliante și fișe tematice, care, ulterior, au fost expuse în holul școlii gazdă. De asemenea, cele mai reușite trei desene au fost premiate, efortul elevilor români fiind răsplătit cu premiul I.

O altă activitate a fost concertul oferit de elevii Școlii de muzică din Serres, în centrul orașului. „Scopul acestei activități a fost informarea și sensiblizarea publicului în legatură cu efectele bullying-ului. Îmbrăcați în tricouri roz și albastre cu însemnele proiectului, elevii au împărțit fluturașe trecătorilor, invitându-i să mediteze asupra fenomenului și să se alăture acțiunilor de prevenire inițiate în diferite contexte”, au explicat reprezentanții Școlii Gimnaziale „George Coșbuc”.

 

Citește și Sfârşit de săptămână plin de evenimente, la „Agronomie”

 

Un alt atelier foarte important a fost cel de scriere creativă, în care elevii au realizat, în echipe internaționale, sub îndrumarea coordonatoarei din Grecia, câte un scenariu în care a fost prezentat fenomenul bullying în mediul școlar. Cel mai complet și mai reușit scenariu va sta la baza scurt-metrajului ce va fi filmat în cadrul următoarei mobilități, în Spania.

De pe agenda mobilității nu au lipsit serile animate de socializare sau vizitarea principalelor obiective turistice. Următoarea mobilitate va fi găzduită de unitatea de învățământ ieșeană.

Data publicarii: 20/04/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > INVATAMANT > PREUNIVERSITAR

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 25.06.2017 - 5:02

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange