« Inapoi

Studentilor li se impun noi conditii pentru calatoriile gratuite cu trenul

Studentilor li se impun noi conditii pentru calatoriile gratuite cu trenul#1
Mărime font - +

 Studentii vor calatori gratuit cu trenul doar pe distantele dintre localitatea de domiciliu si cea in care studiaza, arata un amendament avizat de Comisia de Buget, cu privire la legea de aprobare a ordonantei Guvernului care a introdus aceasta facilitate de la 1 februarie.

Comisia pentru Buget a Senatului a avizat favorabil, dar cu amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017, informeaza Digi24.

Unul dintre amendamente se refera, insa, la restrictionarea gratuitatii de transport CFR doar pe distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea in care se afla unitatea de invatamant la care studentul frecventeaza cursurile.

Potrivit celui de-al doilea amendament, si elevii din clasele IX - XII pot calatori gratuit cu trenul intre localitatea de domiciliu si cea in care merg la scoala.

Guvernul a aprobat la inceputul lunii o ordonanta de urgenta care prevede ca studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, 
beneficiaza de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

In urma cu cateva zile, 
CFR Calatori a venit cu mai multe precizari. Chiar daca beneficiaza de gratuitate, studentii tot trebuie sa aiba asupra lor un bilet.

Data publicarii: 17/02/2017
loading...
Adauga comentariul tau
Nume:
E-mail:
Comentariu:
Security Code Imagine nouaAlte titluri din evenimentul > INVATAMANT > UNIVERSITAR

Ultima ora

CELE MAI CITITE STIRI

 

 

editia online din 21.07.2017 - 1:49

Copyright © SC Ziarul Evenimentul SRL Iasi. In varianta tiparita, cotidianul Evenimentul are o arie de distributie care cuprinde 6 judete: Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui

Statistici T5

Tel - 0232246000 | Fax - 0232246002
Orange - 0752266266
E-mail - contact@evenimentul.ro

Link exchange