10 moduri bizare de a muri

default

Dimensiune font:

| 16-10-2012 14:46

Cu toate ca traim intr-o lume in care putem prezice si explica orice, nimeni nu stie data sau modul in care va sfarsi.

Sunt o multime de modalitati, unele mai bizare decat altele. De-a lungul istoriei, au ramas destule morti ciudate: Attila a murit de la o sangerare a nasului, Isadora Duncan, o dansatoare din America din 1920, a sfarsit strangulata cu esarfa pe care o purta, dupa ce aceasta s-a prins in portiera masinii, iar scriitorul Tennessee Williams s-a inecat cu un capac de sticla.

Dar se pare ca exista morti si mai bizare de atat, potrivit Discovery Health. Iata cateva exemple:

Mort din cauza unui canal de scurgere

In 2008, un canadian de 57 ani a murit dupa ce a incercat sa isi recupereze portofelul dintr-un canal. Acesta, impreuna cu alte obiecte personale, fusesera furate cu cateva ore in urma. A anuntat politia, dar intre timp a gasit obiectul abandonat intr-o gura de canal.

Politia l-a sfatuit ca nu este sigur sa incerce sa il recupereze, dar barbatul s-a intors mai tarziu si a incercat sa patrunda in canal. Politia l-a gasit apoi cazut cativa metri mai jos de nivelul asfaltului. L-au scos de acolo cu un scripete si a fost dus la spital, unde a murit cateva ore mai tarziu.

Mort din cauza deodorantului

Un baiat de 16 ani din Anglia a murit in 1998, dupa ce a inhalat foarte mult deodorant. Dupa moartea sa, BBC a declarat ca peste 130 oameni au murit dupa ce au inhalat in mod voit vapori ale unor asemenea produse, dar baiatul reprezenta prima moarte accidentala. Se pare ca acesta era obsedat de igiena si isi spreia intregul corp de doua ori pe zi.

Familia spune ca folosea atat de mult produs incat mirosul patrundea si la etajul inferior. Cu toate acestea, nu s-au gandit niciodata ca reprezinta un pericol letal. Autopsia a aratat ca baiatul avea in sange de 10 ori doza mortala de butan si propan. In plus, el folosise deodorantul intr-un spatiu inchis, fara ventilatie.

Trebuie mentionat totusi ca intr-un studiu efectuat de Asociatia Britanica a Producatorilor de Aerosoli si de catre sectia de toxicologie a spitalului St. George din Anglia, nu s-a putut reproduce mediul in care un exces de aerosoli sa devina mortal.

Cand barba devine periculoasa...

Austriacul Hans Steininger dorea sa ajunga in Cartea Recordurilor, sa depaseasca performanta unui norvegian care avea o barba de 5,3 metri. Insa, cand barba lui Steininger atinsese 1,4 metri, a avut loc un incediu in cladirea in care locuia. De obicei barbatul isi tinea barba infasurata intr-o husa din piele, dar in acea zi uitase sa faca acest lucru.

Se pare ca acesta a murit impiedicandu-se de barba, in timp ce incerca sa fuga din cladire. Nu se stie clar daca Steininger si-a rupt gatul sau a pierit cu totul in incendiu, dar oricum motivul mortii ramane unul straniu.

Moarta din cauza unor oi infometate

Oile sunt animale foarte docile, de la care nu te-ai astepta sa iti faca vreun rau. Nu asa s-a intamplat din pacate cu Betty Stobbs, o englezoaica de 67 ani, ce locuia la o ferma, in anul 1999.

In timp ce Betty se ducea sa hraneasca animalele intr-un ATV, cu care transporta nutretul, o turma de oi infometate s-a napustit asupra femeii, trantind-o la pamant. Aceasta ar fi scapat cu viata daca oile nu daramau si ATV-ul, care a strivit-o.

Sutienul ghinionist

Nu sutienul este vinovatul principal, dar cu siguranta are rolul sau in moartea a doua femei din Londra, in 1999. Prinse in Hyde Park in urma unei furtuni, cele doua s-au adapostit sub un copac mare, dar din nefericire au fost lovite de fulger. Se pare ca si sarma de la sutienele lor a avut un efect, conducand electricitatea.

Femeile au murit instantaneu si abia dupa 15 ore s-a putut apropia cineva de ele. Cauza oficiala a mortii, asa cum a fost stabilita de doctorul Paul Knapman, a fost "ghinionul".

Jocurile video

Un studiu al grupului NPD arata, in 2008, ca numarul celor care utilizeaza jocuri pe calculator a crescut cu uimitoarea cifra de 6 milioane. Cifra este cu atat mai alarmanta cu cat in 2005 a aparut stirea conform careia un barbat din Coreea de Sud a murit dupa ce a jucat pentru o perioada foarte indelungata de timp o versiune online a jocului Starcraft.

Acest joc este foarte popular in Coreea si moartea barbatului a survenit dupa ce acesta jucase timp de 50 ore, facand mici pauze doar pentru a merge la toaleta si a dormi putin.
Barbatul de 28 ani a fost dus de urgenta la spital, dar a murit in urma unui stop cardiac provocat de extenuare excesiva.

Melasa ucigasa

Aceasta nu a ucis o singura persoana, ci 25. Toate din acelasi motiv bizar. Intr-o zi calduroasa din ianuarie 1919, in Boston a explodat un rezervor cu 10 milioane de litri de melasa. Acesta era situat intr-o zona locuita la momentul respectiv in principal de imigranti italieni.

Nu se stie ce a provocat explozia care a trimis fragmente de melasa pana la 61 metri departare. Explozia a cauzat un val de melasa inalt de 7,6 metri care a inaintat spre zona locuita cu 56 km/ora. Acest lichid a aspirat pur si simplu oamenii in interiorul lui, sufocandu-i.

A durat luni de zile sa se curete locul si au avut loc peste 100 procese de aproape un milion de dolari in urmatorii 6 ani. Locuitorii oraselului spun ca mai simt si acum mirosul de melasa in zilele calduroase de vara.

Moarte cu iz dramatic, de Hollywood

Hollywoodul este un simbol al celebritatii, care a adus noroc si avere unui numar mare de persoane de-a lungul timpului. Dar pentru altii, el a insemnat cu totul altceva. Spre exemplu, Peg Entwistle, o tanara din Tara Galilor, promitea sa fie o actrita de succes, jucand chiar roluri importante pe Broadway, in Chicago. Fiind talentata, bineinteles ca a ajuns la Hollywood, in Los Angeles.

Dar filmul in care a jucat aici nu a avut succes si mare parte din scenele ei au fost taiate la montaj. Asa ca intr-o zi a mers la celebrul panou Hollywood, s-a urcat pe litera H si s-a aruncat un gol. Corpul ei a fost gasit doua zile mai tarziu, de catre unchiul ei, care locuia pe un deal din apropierea semnului. A lasat un bilet de adio in care a scris "Imi este frica. Sunt o lasa. Imi pare rau pentru tot. Daca as fi facut asta mai demult, m-as fi scutit de multa durere".

Ironia este ca in ziua urmatoare, lui Peg i se oferea un rol, intr-un film despre o femeie pe punctul de a se sinucide.

Morti din cauza gunoaielor

Multi oameni au tendinta de a pastra toate maruntisurile nefolositoare, dar prea putina lume pastreaza atat de multe incat sa moara intr-o zi din cauza lor, asa cum s-a intamplat cu fratii Collyer din New York.

Langley si Homer s-au mutat intr-un cartier din Harlem in 1909 si au inceput sa stranga fel de fel de lucruri, pana au ajuns la 180 tone de deseuri. Candelabre rupte, piane si carucioare de copii stricate, ceasuri sparte si mobila mucegaita erau inghesuite in fiecare coltisor.

Homer a orbit in 1930 si a fost tintuit la pat din cauza reumatismului in 1940. Fratele lui l-a ingrijit si a inceput sa stranga mii de ziare in care spera sa gaseasca un leac. In mod bizar, casa avea si capcane pentru eventualii hoti, asa ca int-o zi Langley a cazut prada accidental uneia dintre ele, prabusindu-se peste el o gramada de deseuri, fiind imobilizat la pat total. A murit de foame cateva zile mai tarziu, langa corpul fratelui sau.

Moarte inexplicabila

Ce s-a intamplat cu cei noua excursionisti din Muntii Urali, Rusia, in 2 februarie 1959, ramane unul dintre cele mai misterioase morti, inca neelucidate. Pe 28 februarie, un grup de 10 studenti a plecat intr-o excursie. Cand unul dintre excursionisti a alunecat si s-a lovit, a fost lasat in urma pentru a se recupera, intr-un adapost improvizat pe munte.

Ceilalti 9 studenti nu au mai iesit niciodata din padure. Cortul lor a fost gasit rupt pe jumatate, cu pantofii si hainele tinerilor inca in el. Primele doua corpuri au fost gasite la marginea padurii, descaltate si numai in lenjerie intima. Urmatoarele 3 au fost gasite intr-o situatie similara. 2 luni mai tarziu si ultimele corpuri au fost descoperite sub zapada.

Ce este ciudat este ca acesti studenti prezentau o multitudine de rani interne (cranii si coaste rupte, rani la organe, unul nu mai avea limba), dar nici o urma de rana externa, nici macar de strangulare. S-a descoperit insa pe hainele lor un nivel ridicat de radiatii.

Au aparut fel de fel de teorii despre eventuali extraterestrii sau experimente, cand s-a aflat ca si alti excursionisti au observat in acea noapte sfere portocalii pe cer. Este foarte posibil ca guvernul rus sa fi ordonat niste experimente in acel perimetru, desi acest lucru nu a fost recunoscut niciodata in mod oficial.

Sursa: http://www.ziare.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei