9 sfaturi pentru a reduce consumul de zahar

default

Dimensiune font:

| 06-05-2016 16:35

Fie ca te-ai hotarat sa reduci drastic consumul de zahar sau vrei sa incerci sa renunti la el treptat, iata cateva sfaturi care te vor ajuta in lupta ta impotriva pericolului dulce.

Zaharul este un produs atat de periculos, incat poate provoca dependenta la fel ca droguri precum morfina si cocaina. De fapt, creierul nostru reactioneaza in mare parte la fel, dupa ce consumam zahar, acesta aducand prejudicii sanatatii noastre in general si amenintandu-ne serios silueta. O dependenta nu se vindeca niciodata usor, insa exista pasi pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa ai grija de sanatatea ta.

Atentie la numere
Conform datelor publicate de American Heart Association, femeile nu ar trebui sa consume mai mult de 25 de grame de zahar zilnic, in timp ce barbatii pot urca usor spre 36 de grame. Daca ne gandim la alimentele si bauturile pe care le consumam intr-o zi obisnuita, si cat zahar contine o singura doza de suc sau o portie de cereale, realizam ca a renunta la zahar nu va fi deloc usor. Pentru a reusi, va trebui sa facem putina munca de cercetare a etichetelor nutritionale, pentru a afla exact cat zahar contin produsele pe care urmeaza sa le cumparam. O regula foarte buna este sa nu cumparam niciun produs care are in continut mai mult de 9 grame de zahar. Vei ramane suprinsa la cate va trebui sa renunti.

Citeste ingredientele
Nu lasa niciodata ambalajele cu fraze frumos colorate, alaturi de care apar “natural” sau “organic”, sa te pacaleasca. E nevoie sa te uiti atenta la fiecare ingredient in parte, daca vrei sa incepi sa ai grija de alimentatia ta. Daca fructoza sau siropul de porumb apar pe lista, e mai bine sa cauti altceva. Daca zaharul este mentionat simplu, “zahar”, asta inseamna ca este adaugat sub forma de zahar alb sau zaharoza, numita si sucroza, la fel de daunatoare.

Incearca sa alegi inlocuitori naturali
Daca nu esti inca dispusa sa renunti la nevoia de dulce din alimentatia ta, dar vrei totusi sa faci o schimbare sanatoasa, incearca sa faci trecerea spre sursele mai pure si naturale de zahar, precum curmale, sirop de yacon sau zaharul din nuca de cocos. Sunt mai putin procesate si mai contin si vitamine si minerale. In cazul curmalelor, acestea au si fibre, care ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange.

Renunta la bauturile cu zahar
Esti deja suficient de dulce. Daca vrei sa reduci cantitatea de zahar pe care o consumi zilnic, bauturile sunt cele la care trebuie sa renunti. De la sucurile de fructe procesate, energizante, bauturi ce contin cofeina si chiar si cele alcoolice, acestea nu contin nicio valoare nutritionala, fiind pline de calorii goale, ce nu iti satisfac sub nicio forma apetitul. In schimb, aceste bauturi contribuie la formarea unui cerc vicios, prin care iti vor induce pofta de alimente nesanatoase. Atunci cand iti este sete, alege bautura de pe urma careia toti avem de beneficiat: apa.

Renunta la produsele cu zero calorii
Daca un anumit produs este promovat ca avand “zero calorii”, cu siguranta este mult prea bun pentru a fi si adevarat. Daca lista nutritionala arata un continut de 0 grame de zahar, ai grija. Companiile au dreptul sa reduca la 0 continutul de zahar, daca produsul lor contine doar 1 gram sau mai putin. Cu toate acestea, un gram de fructoza ramane un gram de fructoza la fel de daunator, asa ca ai grija sa citesti bine ingredientele inainte.

Evita alimentele cu zero grasimi
La fel ca si in cazul caloriilor, nici alimentele cu “zero grasimi” sau continut redus de grasime nu fac exceptie. Aceste produse sunt aproape intotdeauna pline de zahar. Grasimea are un gust bun, asa ca eliminand-o sau reducand-o dintr-un aliment inseamna ca producatorii trebuie sa introduca un alt ingredient, pentru ca gustul sa ramana acelasi. Un exemplu perfect il reprezinta iaurtul fara grasimi, foarte bogat in sirop de fructoza din porumb. Nu doar ca este extrem de daunator pentru sanatate, dar este si rapid transformat in grasime, in organism.

Reeduca-ti papilele gustative
Daca ai reusit sa reduci cu succes cantitatea de zahar zilnica, dar ai pofta de ceva dulce, nu te intoarce la vechiurile obiceiuri. Fa alegeri demne de noul tau stil de viata. Cu timpul, renuntand la alimentele procesate, papilele tale gustative vor deveni mai sensibile si nu vei mai simti nevoia sa mananci ceva dulce atat de des. Pline de antioxidanti, vitamine si fibre, fructele proaspete si chiar si legumele dulci, precum morcovii si dovlecelul, se vor transforma in alimentele tale sanatoase preferate.

Incearca sa elimini stresul
Reducand nivelul de stres zilnic si odihnindu-te suficient, pofta pentru zahar se va diminua semnificativ. Cu cat esti mai sanatoasa, mai fericita si mai odihnita, vei scapa de poftele nesanatoase, precum dulciuri sau carbohidrati. Incearca sa iti aranjezi programul in asa fel incat sa poti manca la aceleasi ore, incluzand gustari sanatoase pe care sa le ai la indemana, atunci cand ai pofta de ceva. De multe ori, mancam pe fond emotional, asa ca e bine sa incerci sa faci cateva schimbari, daca ai un program dezordonat. Iti vei putea da seama mult mai usor daca, atunci cand poftesti la inghetata de ciocolata din frigider, nu incerci sa maschezi de fapt alta problema.

Renunta la zahar definitv
Daca ai decis sa renunti definitiv la toate formele de zahar din alimentatia ta, esti cu siguranta un exemplu de urmat. Desi este cea mai drastica optiune pe care o puteai alege, este cu siguranta si cea mai benefica. Pregateste-te sa infrunti insa simptome similare cu cele ale detoxifierii. Ai rabdare cu organismal tau, nu uita ca ai nevoie de, in medie, 14 zile, pentru a te adapta noilor schimbari, a-ti face noi obiceiuri si nu te da batuta. Sa renunti la zahar este cea mai buna alegere. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei