Atenţie! Otrava pe care le-o dai copiilor în fiecare zi fără să ştii

default

Dimensiune font:

| 05-10-2018 23:21

Iată care sunt 10 dintre alimentele pe care copilul tău le consumă frecvent și despre care nu știai cât de toxice sunt!

1. Carne procesată

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului, Agenția pentru Cancer a Organizației Mondiale a Sănătății a clasificat carnea procesată în crenvurști, șuncă și alte mezeluri drept cancerigene. Un consum excesiv de crenvurști crește riscul de cancer colorectal cu un procent de 18%. Carnea roșie și cea procesată trebuie evitată pentru a reduce riscul de orice cancer. Un consum ocazional este permis, conform medicului Colleen Doyle de la Societatea Americană pentru Cancer.

2. Lactate și carne cu antibiotice

Produsele de tip organic provin de la animale care nu au fost crescute cu antibiotice sau hormoni de creștere; dacă optezi pentru astfel de alimente contribui la crearea unor bacterii rezistente la antibiotic. Urmărește de asemenea carnea de la vite care nu au fost crescute cu hormonul de creștere bovin recombinant; le ajută să producă mai mult lapte și să crească mai repede, dar poate cauza la oameni pubertate precoce și chiar cancer. Cel mai bine este să optezi pentru animale hrănite cu iarbă; în plus, carnea de la aceste vite are mai mult calciu, magneziu, tiamină, riboflavină și potasiu, peste 400% mai multă vitamina A și E, de 4 ori mai mulți acizi grași omega 3 decât vitele hrănite cu cereale.

3. Sucuri și băuturi sportive cu ulei vegetal bromurat

Acest aditiv are rolul de a preveni separarea aromelor citrice în sucuri și băuturi sportive. Conform cercetătorului din Centrul pentru știință în Interes Public, Lisa Lefferts, persoanele care consumă suc în mod excesiv au experimentat toxicitate cauzată de brom, care presupune probleme la nivelul pielii, al nervilor și cu memoria. Acest ulei lasă reziduuri în grăsimea din corp și în cea din creier, ficat și în alte organe. Renumita companie PepsiCo a îndepărtat acest compus din produsele lor în urmă cu câțiva ani, dar încă se găsește în sucuri și băuturi sportive.

4. Popcorn la microunde

Chiar dacă are un gust delicios, învelișul pungii de popcorn poate emite chimicale nocive. În general pungile folosesc un ambalaj rezistent la căldură, un fel de plastic care absoarbe energia microundelor și ajută pachetul să funcționeze ca o tigaie care prăjește. Însă cercetătoarea din Centrul pentru știință în Interes Public, Lisa Lefferts subliniază că sunt folosite chimicale perfluorurate pentru pungile de popcorn precum și alte învelișuri alimentare (cele pentru hamburgeri și sandvișuri) și recipiente (de cartofi prăjiți, mâncare chinezească și cutii de pizza), iar temperaturile înalte încurajează eliberarea lor. Acestea pot afecta dezvoltarea copilului și sunt corelate cu cancer.

5. Fructe cu pesticide

Există un pesticid denumit clorpirifos din rândul alimentelor, ale cărui reziduuri se găsesc în mere, afine, pepene (chiar și în interior), portocale și banane. Conform cercetătoarei Miriam Rotkin-Ellman de la Consiliul Național de Resurse în Apărare, studiile demonstrează că această substanță este toxică pentru creierul în dezvoltare al copilului (poate conduce la dizabilități în învățare, probleme comportamentale precum ADHD). Reziduurile rămân și după spălat, prin urmare optează pentru fructe și legume organice chiar și pentru tine dacă ești însărcinată (expunerea intrauterină poate determina probleme ulterioare în dezvoltare).

6. Cereale, bomboane și băuturi cu coloranți alimentari

Toate aceste alimente plăcute de copii, pot fi nocive. Roșu 40, galben 5, galben 6 (aceștia reprezintă 90% din coloranții folosiți în comerț) și alți coloranți alimentari sintetici pot declanșa comportamente nedorite precum hiperactivitate. În plus, pot cauza reacții alergice precum urticarie, eczemă și chiar inflamație, dar cel mai grav cancer. În anul 1990 s-a concluzionat că roșu 3 este cancerigen și totuși încă se găsește în anumite alimente. Pentru a fi sigur că alegi un aliment potrivit, este cel mai bine să nu optezi pentru unul intens colorat și procesat.

7. Orez cu arsenic

Arsenicul se găsește în cantitate ridicată în orez. Este prezent, după spusele cercetătorului din Centrul pentru știință în Interes Public, Lisa Lefferts, în forma anorganică, respectiv cancerigenă și poate afecta abilitatea de învățare a copiilor. Orezul preia arsenicul din sol și apă mai ușor decât alte cereale. Deși în prezent au fost impuse limitări ale arsenicului, atât în SUA cât și în Europa, aportul de orez pentru bebeluși comparativ cu greutatea lor este mai mare de 3 ori decât la adulți, putând conduce la probleme în dezvoltare. Prin urmare este indicat să oferi copilului o gamă largă de cereale și alte alimente pentru a limita o ingerare exagerată a arsenicului.

8. Alimente cu ftalați

Aceste chimicale se găsesc în materiale plastice, inclusiv în recipiente alimentare. Tulbură funcționarea sistemului endocrin, prin urmare influențează hormonii implicați în creșterea și dezvoltarea fătului și a copilului, în dezvoltarea sistemului reproducător, precum și a creierului, susține cercetătoarea Miriam Rotkin-Ellman de la Consiliul Național de Resurse în Apărare. Chiar dacă recipientele din sticlă prezintă riscuri în cazul copiilor, este indicat să eviți plasticul de câte ori poți. Expunerea la ftalați poate apărea și în locuri unde nu te aștepți, precum în alimente grase, în special lactate (datorită procesului de procesare și fabricare) sau chiar în produse organice.

9. Conserve cu BPA

Un alt motiv de îngrijorare legat de ambalajele alimentare este reprezentat de bisfenol A, care se găsește în multe materiale plastice. În prezent nu mai este permis în fabricarea biberoanelor, cănilor pentru copii sau cutiilor de lapte praf, dar există expunere la niveluri reduse de BPA înainte și după naștere. Are de asemenea un efect endocrin disruptor și poate cauza cancer, probleme comportamentale și leziuni ale sistemului reproducător sau chiar ale creierului. BPA se găsește și în alimente conservate datorită învelișului protector al cutiei; substanța ajunge și în alimente, mai ales dacă au aciditate mare (conțin roșii, de exemplu).

10. Dulciuri cu aspartam

Acest îndulcitor artificial s-a demonstrat a cauza cancer în studii animale. Expunerea timpurie la cancerigeni este de obicei mult mai nocivă decât ulterior în viață. Conform unui studiu recent de la Spitalul General Massachusetts s-a descoperit că aspartamul poate influența o enzimă care previne obezitatea, diabetul și creșterea în greutate. Din acest motiv evită iaurtul sau alte dulciuri cu aspartam și optează pentru zahăr, în moderație desigur. realitatea.net 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei