Capsa de Romania
Dimensiune font:
Capsa de Romania
Cand vine vorba despre brandurile romanesti de traditie, putem aplica fara frica zicala: una s-a stricat si-una s-a pierdut. Ziceti-mi si voi 3, doar 3 nume de marci romanesti de traditie care au rezistat pana azi si nu au luat-o razna. Si puteti sa va ganditi la orice domeniu vreti voi.
Daca ar fi sa luam si numai motivul asta si declar Capsa o institutie de consecventa. Capsa face lucrurile la fel de cand eram eu mica. Degeaba incerci sa o surprinzi cu vizite neasteptate la prima ora sau seara prea tarziu sau in weekend, cand avem toti treburile noastre. Capsa livreaza exact aceleasi dulciuri fine, fara sa faca niciodata rabat la ingredientele sau chef.
Daca nu stiati ca mai exista inca o cofetarie in Bucuresti care are de vanzare dar foloseste si in prajituri frisca proaspata, uite ca v-am adus aceasta veste minunata. Trufele negre de la Capsa, date cu puf de cacao, sunt facute cu frisca proaspata. Am intrebat-o pe fiecare vanzatoare in parte care sunt prajiturile cu margarina, cu gand sa le ocolesc. Dar se uitau asa de aiurite la mine, ca la un nebun, incat mi-am dat seama ca ele habar n-au ce zic eu acolo. Margarina? N-am auzit, ne pare rau. Nu vreti mai bine sa incercati o jofra? Sunt proaspete.
Daca aveti chef sa incercati putin miraj de la Capsa, sa nu confundati braseria-restaurant cu locul de unde sa luati prajiturile. Daca sunteti pe Calea Victoriei, o cotiti pe langa restaurant pe Academiei si, imediat dupa intrarea in hotel, o sa vedeti marunta cofetarie. Deschideti cu incredere usa si dati cu ochii peste cele doua galantare. Ambele sunt pline ochi cu torturile care se faceau si acum 100 si ceva de ani.
Ce sa iau mai intai? Tort special de ciocolata, tort jofra plin cu acea crema minune, de culoarea abanosului, sau tort diplomat cu frisca din belsug si fructe proaspete, lipite cu grija pe margini, si pierdute si prin crema? Un tort luat de aici nu e ceva normal, ci pe bune o sarbatoare. Lucru pe care il simti si din pret, caci ce iei de la Capsa nu e deloc ieftin: kilogramul de tort este 45-50 lei. Dar tii minte ca ai mancat ceva pe bune exceptional si musafirii sau cei care au primit de la tine pachetul o sa te iubeasca mai mult (chestie verificata in timp).
Rog pe cei care sunt fani cofetarii de cartier pe care scrie laborator propriu sa se mai gandeasca putin. Capsa are retete frantuzesti care ar induiosa-o si pe regina Angliei si ar strange legaturile diplomatice dintre cele doua tari. Ei chiar stiu ce fac si nu se lauda cu laborator propriu, caci asta ar trebui sa fie ceva de la sine inteles. Ci cu niste produse, mereu aceleasi, care le ies excelent.
Capsa are piscoturi proaspete, pricomigdale crocante pe dinafara si moi inauntru, bomboane fondante si limbi de pisica, adica fursecuri din coca fina cu glazura de cioco si stafide incluse. Ce n-are Capsa? Nu prea stiu daca exista vreun ceva ce sa-mi doresc si ei sa ma dezamageasca. E deschis si sambata, pana dupa pranz, pentru dulce de weekend.
Vine ziua mea si normal ca ma reped acolo. Vreau sa impresionez pe toata lumea dar sa ma distrez si eu cu niste crema de ciocolata.
http://www.hotcity.ro/i
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau