Cartofi umpluţi cu brânză
Dimensiune font:
Ingrediente: 4 cartofi medii; 100 brânza burduf, telemea sau orice brânză sărată; 1 ceapă
1 ou mic; 1/2 linguriţă boia dulce; sare, piper; 1 lingură ulei,
Sos de smântână cu mărar: 100 ml smântână, două linguri iaurt, mărar, 2-3 căţei usturoi, 1 vârf cuţit boia dulce sau iute, sar, piper
Mod de preparare
Cartofii se freacă bine cu buretele de sârmă sau cu o perie aspră. Se înţeapă uşor, cu o furculiţă de jur împrejur. Se coc în cuptor la 200 C pentru 45-60 minute (până când furculiţa intră uşor în ei; timpul de coacere depinde de mărimea cartofilor). Se lasă să se răcorească, apoi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez, lăsând însă puţin miez pe coajă.
Într-o tigaie se căleşte ceapa tocată foarte mărunt în o lingură ulei. Când e gata, se trage tigaia de pe foc şi se adaugă piper şi boia peste ceapă.
Miezul scobit din cartofi se amestecă bine cu ceapa călită, oul bătut şi brânza sărată. Cu acest amestec se umplu cartofii scobiţi.
Se pun cartofii într-o tavă şi se coc 10 minute la 200 C. Se porneşte apoi cuptorul pe grill şi se mai lasă 10 minute, până sunt rumeniţi deasupra.
Pentru sos se amestecă smântâna, iaurtul, mărarul tocat, boiaua şi chili. Se adaugă puţină sare. Se servesc cartofii calzi stropiţi cu sos de smântână, pe un pat de salată verde.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau