Castronele cu mere şi grepfruit
Dimensiune font:
Desertul de azi e departe de spectaculozitatea unui tort multietajat şi straşnic garnisit, aşa că, probabil, aceste castronele cu mere şi grepfrut vor sosi pe masă într-o zi ca oricare alta. Dar de frumoase sunt drăguţe, de bune sunt excelente şi de ieftine nu-s prea scumpe. Aşa că nu vă rămâne decât să purcedeţi la treaba. Ca să vă convingeţi, nu de alta!
Pentru patru persoane vă trebuie:
4 mere,
2 grepfruituri roz,
50 g migdale,
100 g smântână,
2 gălbenuşuri,
1 lingura de zahăr tos,
1 lingură de zahăr pudră,
2 linguri de rom,
1 vârf de cuţit de scorţişoară,
1 lingură de unt,
2 linguriţe de piper boabe.
Curăţaţi merele, împărţiţi-le în patru, scoateţi căsuţa cu sâmburi şi tăiaţi-le feliuţe. Căliţi-le două minute într-o cratiţă cu untul, zahărul tos, piperul şi scorţişoara. Puneţi feliile de mere (fără boabele de piper!) în patru castronele rezistente la foc (din sticlă sau ceramică).
Filtraţi într-un castron sucul rămas de la călitul merelor şi adăugaţi smântâna, romul şi gălbenuşurile bătute. Amestecaţi bine şi turnaţi compoziţia peste mere.
Deasupra, puneţi felii de grepfrut curăţate de pieliţă şi migdalele tăiate felii subţiri. Presăraţi zaharul pudră şi băgaţi castronelele la cuptor, la foc mic, până când încep să se gratineze deasupra (timpul exact depinde de cuptorul dumneavoastră).
Serviţi merele uşor călduţe, cu un vin alb dulce şi aromat sau cu o şampanie aşijderea.
Pentru patru persoane am zis? Tare mă tem că, de fapt, e tare greu să nu mai ceri o porţie, drept pentru care cantităţile de mai sus vor ajunge numai pentru doi oameni normali. Dublaţi-le, n-aveţi ce face!
www.costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau