ERR(2): Warning: file_get_contents(app/newcache/bursa.html): failed to open stream: No such file or directory
Ce faci atunci cand ai parte de sex nesatisfacator?

Ce faci atunci cand ai parte de sex nesatisfacator?

default

Dimensiune font:

| 21-07-2014 08:30

Totul incepe ca un stereotip: luminile se micsoreaza, in pahare va turnati putin vin, va priviti si tacit va transmiteti mesajul conform caruia urmeaza sa faceti sex. Va scoateti hainele, mergeti spre dormitor si… NIMIC. Nici urma de pasiune, nici urma de scanteie si, deci, nici urma de placere. Doar niste miscari mecanice, doar o partida de sex de foarte proasta calitate.

Inevitabil ajungi sa te intrebi cum de exista atata pasiune in filmele romantice sau oare cum de prietenele tale au parte de placere, iar tu nu?

Este foarte adevarat ca televiziunea creeaza asteptari si implicit o presiune destul de mare in ceea ce priveste imaginea unui sex plin de pasiune si placere. Toata lumea pare sa aiba mereu orgasm, toata lumea traieste intr-o fericire deplina si permanenta si, deci, tot ce vedem pe micile ecrane nu are vreo legatura cu realitatea. Si uite asa ajungem sa credem ca e ceva in neregula cu noi insine, din moment ce mereu ni se arata fericirea deplina pe care noi nu ajungem s-o traim vreodata.

Isadora Alman, terapeut sexolog american, ne invata si explica, totodata, ca nu e o idee buna sa masuram ceea ce vedem in filme cu viata noastra reala. “Oamenii de la televizor nu vorbesc despre felul in care jumatatea noastra preaiubita ne strange in brate afectuos, dar ii miroase gura ingrozitor, sau despre felul cum poti avea gaze, daca sotul te aseaza intr-o pozitie ciudata cand faceti sex”, povesteste Alman.

Insa, oricat de ciudata si neplacuta ar fi viata noastra sexuala, vestea buna e ca ii putem aduce imbunatatiri si putem face ceva astfel incat s-o facem mai placuta.
Asadar, sa plecam de la premisa diferentelor: tie iti plac saruturile lungi, umede si pasionale, in timp ce lui ii plac cele mai scurte, grabindu-se catre penetrare; el vrea sa faca sex de doua ori pe zi, in timp ce tu nu poti mai mult de trei ori pe saptamana. Chiar daca toate celelalte aspecte ale relatiei merg ca unse, partea sexuala mai mereu e diferita, existand incompatibilitati majore intre cupluri. Si aici ne referim in special la cuplurile foarte tinere!

Alman explica din nou: “Sexul nu e ceva perfect in mod natural. Exista pozitivitatea si energia inceputurilor, specifica noilor relatii, dar si partea negativa a lor, cand nu stii ce sa faci cu sforaiturile sau genunchii care te lovesc in timpul somnului. “

 

Si chiar si cuplurile cu ceva vechime se mai ciocnesc pe aceleasi teme! Fiindca nu ne vine prea usor sa manifestam atata sinceritate cu partenerul nostru, de teama sa nu-l ranim; nu ne e usor sa-i spunem ca nu-i suportam camasa roz, ca ne-am saturat de sforaiturile lui imposibile, sau de limba lui prea invaziva atunci cand ne saruta.

In plus, sa nu uitam ca sexul in sine e cel mai delicat dintre toate subiectele. Rachel Sussman, un terapeut axat pe terapia de cuplu si familie, sustine aceasta teorie: ”Oamenii prefera sa taca, sa sufere si sa nu impartaseasca vreo nemultumire catre partener, de teama de a nu-l rani si a-l pierde” .

 

 

Asadar, cum facem sa ne exprimam dorintele, fara sa periclitam raportul cu partenerul de viata? Raspunsul este simplu: depinde de felul in care ii comunicam anumite fapte, de felul in care formulam, astfel incat sa nu-l ranim. Flositi mereu formule precum:” ce-ai zice daca…?” sau “n-ai vrea sa incercam si asta…?” sau “cred ca mi-ar placea asta, tu ce zici?”, iar conversatiile le puteti avea ori in pat, ori seara, dupa cina, la un pahar de vin sau oriunde va simtiti in largul vostru. Oricum, inainte de a deschide gura, este bine sa stii exact ce anume nu te satisface, ca sa stii ce anume sa formulezi si sa ceri. Concret, sa zicem ca te deranjeaza ceva in legatura cu mirosul neplacut al partenerului. In acest caz ii puteti sugera sa faceti impreuna o baie inainte de partida de sex. Totodata, invata intai singura cum sa ai orgasm: cumpara carti, citeste, documenteaza-te, cumpara un vibrator si exerseaza. Apoi impartaseste toate cunostintele dobandite cu partenerul.

 

Si daca nici asa nu merge…

 

Dr. Sussman spune: ”Experimentati impreuna. Luati-o de la capat, pas cu pas, si incercati sa va redescoperiti impreuna. Luati casete cu filme erotice şi explicite, nu chiar porno, cititi si documnetati-va impreuna. Cateodata puteti descoperi ca aveti de-a face cu probleme de ordin fizic, precum ejacularea precoce, sau cu alte probleme de ordin psihic, precum stresul de la serviciu.

In cazul unei probleme de ordin fizic, consultati medicul de familie, dar daca constatati o problema de ordin psihic, e bine sa stabiliti o intalnire cu un terapeut.

 

 

Oricum ar fi, raspunsul la interbarea” e ok sa ma prefac in pat?” este un hotarat “nu”. Atat pentru tine, cat si pentru partener, minciuna nu este o solutie pe termen lung si nici nu va va rezolva problema in vreun fel.

 

 

Un sex de proasta calitate te poate determina sa pui capat unei relatii? E foarte posibil… Dr Alman spune: ”E foarte posibil sa iubesti pe cineva si totusi sexul cu acea persoana sa fie unul mediocru. Tot ce trebuie sa faci este sa realizezi daca poti trai asa sau nu”. Ori intelegi ca niciodata nu vei avea parte de sex salbatic, ori pleci. Inainte de a lua o asemenea decizie, insa, este bine sa analizezi cu exactitate toate aspectele relatiei, nu numai sexul. Daca aveti copii, o viata echilibrata din care nu lipseste nimic, daca aveti parte de liniste si realizari frumoase, doar ca sexul nu e la cote maxime, poate totusi merita sa reconsiderati o asemenea decizie radicala, mai ales daca tinem seama de zicala celebra, conform careia oricum nu le putem avea chiar pe toate in viata.

“Totusi, doi oameni perfect sanatosi emotional si fizic ar trebui sa fie capabili sa-si imbunatateasca performantele sexuale. Intotdeauna se poate mai mult, trebuie doar sa-ti doresti asta. Dar trebuie sa comunici, sa vrei sa obtii mai mult si sa stii ce sa ceri”, adauga dr. Sussman.

sfatulparintilor.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei