Ce spune semnul din naştere despre viaţa ta

default

Dimensiune font:

| 07-08-2014 08:40

Urâte, dispreţuite, ba chiar temute în veacurile întunecate ale Evului Mediu, semnele din naştere au ţesut superstiţii şi mituri fabuloase. Credinţe vechi spun că ele vorbesc despre dorinţele neîmplinite ale mamei, dar şi despre viitorul copilului.
 

Spaniolii şi arabii credeau ca semnele din nastere sunt norocoase si, daca le atingi, îţi vor împlini o dorinţa. Pe de alta parte, în Franţa medievală, oamenii credeau ca sunt semnele diavolului si copilul atins de demoni trebuie exorcizat.

În America, vânatoarea de vrajitoare a sacrifi - cat pe rug femei fara nicio vina, doar pentru ca aveau aluniţe mari pe faţa si se credea ca unelteau la porunca necuratului. Arabii legau apariţia petelor la bebelusi de fazele Lunii sau de eclipse. Daca mama însarcinata atingea o anumita parte a corpului în timp ce se uita la eclipsa, copilul ei avea sa fi e însemnat pe viaţa. De la o cultura la alta, semnele ciudate care apareau pe corpul copiilor, adesea urâte si temute, au capatat semnifi caţii diverse si greu de explicat.

Amintiri din vieţile anterioare

În Orient si în India, unde credinţa în calatoria sufletului de la o viaţa la alta este o adevarata religie, semnele din nastere au fost legate de experienţele din vieţile anterioare. Petele diforme si puternic colorate erau asociate cu pacate din trecut, pe care sufletul trebuie sa le ispaseasca în aceasta viaţa.

Superstiţiile spun ca semnele ar putea fi cicatrici ale trupului din viaţa anterioara, dar si semnele unor suferinţe sufletesti mari. În schimb, aluniţele frumoase, care dau un farmec aparte trasaturilor feţei, sunt semne de viaţa lunga, prosperitate si casnicie fericita. Nu degeaba, în cultura indiana, femeile îsi împodobesc fruntea cu aluniţe false din praf de aur sau henna.

Sfaturi pentru viitoarele mame

Superstiţiile legate de semnele din nastere s-au pastrat nealterate secole de-a rândul, ba chiar s-au îmbogaţit în timpurile moderne cu simboluri noi. Spre exemplu, în Occident, se crede ca bebelusii capata pete de culoarea cafelei cu lapte pe faţa pentru ca mamele lor au consumat prea multa cafea sau ciocolata în timpul sarcinii. În credinţa populara româneasca dainuie un sfat de care ar trebui sa ţina cont toate tinerele însarcinate.

Oricât de mult le-ar fi poţ a de vreun fruct sau de ceva dulce, nu trebuie sa fure, altfel copiii lor vor fi "însemnaţi" pe nedrept. În Moldova, avertismentul era si mai explicit: sa nu furi si sa nu duci mâna la faţa, altfel copilul va purta pe chip însemnul lucrului furat. De asemenea, femeia însarcinata trebuie sa-si fereasca privirea, daca-i apar în faţa oameni cocosaţi, diformi, fara vreo mâna sau vreun picior. Daca mama se uita lung la defectul acelei persoane, bebelusul capata un semn urât pe corp, chiar în locul cu pricina. Nici sa manânce un mar început de altul nu avea voie, ca aparea un semn ca o muscatura pe faţa copilului.

Prevestiri bune şi rele

Din Orient, s-au raspândit si la noi superstiţii legate de mesajele ascunse pe care le poarta semnele din nastere. Se spune ca petele aparute pe partea stânga a corpului vorbesc despre un destin schimbator, cu multe sanse si câstiguri materiale, dar cu pierderi sufletesti. În schimb, semnele de pe partea dreapta a corpului vorbesc despre o viaţa linistita si norocoasa, cu realizari mari la maturitate.

Indiferent de semnificaţia atribuita în popor, specialistii susţin ca petele din nastere nu au nicio legatura cu destinul copilului sau cu dorinţele mamei. În cazuri foarte rare, ele pot fi semnul unei tumori, dar cele mai multe sunt doar zone intens pigmentate sau vase de sânge grupate, care nu s-au dezvoltat normal.

Tipuri de semne din naştere

Semnele din nastere sunt inofensive si rareori pot semnala un pericol pentru sanatatea copilului. Ele apar frecvent, peste 80% dintre bebelusi nascându-se cu semne particulare, dar majoritatea dispar în primul an de viaţa. Fiecare semn are o forma unica, iar culoarea poate varia de la roz la rosu stacojiu si maron. "Ciupiturile de barza" apar pe gât si au nuanţe roz sau purpurii. De obicei, se pastreaza toata viaţa. "Sarutarile de înger" sunt petele violacee sau rosii de pe faţa, comune în obraji, pe frunte sau pe pleoape, care dispar pâna la vârsta de 3 ani.

Petele pigmentare de culoarea cafelei cu lapte pot aparea oriunde pe corp, dar se decoloreaza cu vârsta. "Petele de vin", purpurii, apar adesea pe cap si în partea superioara a corpului, pe braţe sau pe spate. Rareori dispar cu timpul, majoritatea se maresc si se coloreaza intens cu vârsta. Hemangioamele sunt excrescenţe vascularizate, care se maresc în primii ani de viaţa, dar se retrag singure în cele mai multe din cazuri. Rareori, se intervine chirurgical pentru îndepartarea lor.

Alte semnificaţii în funcţie de locul semnelor pe corp:

● Abdomen: lacomie si egoism. ● Sânul stâng: succes în viaţa. ● Sânul drept: noroc la bani. ● În mijlocul pieptului: saracie si ghinioane. ● Barbie: succes în cariera. ● Obrazul stâng: dificultaţi si pierderi financiare. ● Obrazul drept: casnicie fericita. ● Lânga buze: prosperitate si fericire. ● Partea dreapta a frunţii: inteligenţă deosebită. ● Partea stânga a frunţii: risipitor. ● În centrul frunţii: atragator si curtenitor.

unica.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei