Cele mai scumpe zece parfumuri din lume

default

Dimensiune font:

| 21-11-2012 00:00

Cele mai scumpe zece parfumuri din lume

 

Cu cat parfumul este mai placut si se apropie de perfectiune, cu atat pretul devine tot mai fabulos. Dar nu uita ca luxul si opulenta au preturile lor, justificate de altfel. La nivel mondial, primii cinci castigatori de pe piata de parfumuri ale acestei industrii de aproape 18 miliarde de dolari, sunt Givaudan, International Flavors & Fragrances, Firmenich, Symrise şi Quest International.

Afla, acum, care sunt cele mai scumpe parfumuri din lume!

 

1. Clive Christian's Imperial Majesty sau o luxurianta opera de arta aurita

Parfumul Clive Christian's Imperial Majesty este primul pe podium, detinand medalia de aur la categoria "cele mai scumpe parfumuri din lume", avand un pret de 215.000 $.

 

Parfumul Clive Christian este dovada pura ca parfumurile sunt "diamante lichide". Sticla pretioasa in care a fost inglobat parfumul are stralucire de diamant nu doar la modul metaforic, intrucat pe sticla parfumului este fixat un diamant de cinci carate ce valoreaza peste 200.000 $.

Sticluta de "diamant curgator" este inregistrata si in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai scump parfum din lume. Si mai mult chiar, considerata "o luxurianta opera de arta aurita", parfumul a fost  premiat de Regina Victoria pentru excelenta si calitate deosebita.

Parfumul Clive Christian se produce la comanda speciala si vine intr-un flacon cu rama de aur si vestitul diamant de cinci carate, montat pe sticluta.

Creatorul, Clive Christian, nu ascunde faptul ca la baza acestui parfum stau doua sute de ingrediente printre care: ylang ylang, ananas, pruna, mirabelle (un sortiment deosebit de prune galbene), piersici albe, trandafir, iasomie, orris, garoafa rosie, balsam benjoin, seminte tonka plus cea mai extravaganta aroma folosita de Clive Christian pana in present, si anume, vanilia tahitiana.

Dar cine sunt norocoasele si norocosii care atrag toate privirile din incapere cu acest parfum? Afla ca printre fanii parfumului se numara Elton John, Katie Holmes si Victoria Beckham.

 

2. Baccarat - simfonie de cristale

Carei femei nu ii plac diamantele, margaritarele sau cristalele? Numai cand vorbesti despre ele, parca auzi o simfonie. Cine nu si-ar dori sa poarte un parfum ce rasuna precum o simfonie a cristalelor? Afla ca  parfumul Baccarat, al creatorilor de la Les Larmes Sacrees de Thebes, vine imbracat intr-o sticla pretioasa de cristal.

Au mai ramas doar cateva sticle de Baccarat, de cristal, bineinteles, din acest parfum cu iz vechi ce aminteste de ritualurile din Egiptul Antic. Toate se gasesc la Roja Dove Haute Parfumerie din Harrods, Londra.

Pretul unui parfum Baccarat este de 6.800 $, clasandu-se astfel pe locul al treilea in topul parfumurilor de lux la nivel mondial.

 

 

3. Ralph Lauren "Notorious" sau parfumul femeii indraznete

Notorious este parfumul femeii indraznete pentru a carei dorinte nu exista margini. Parfumul Notorious este un parfum creat pentru femeile sexy, misterioase si puternice, femei precum Ingrid Bergman, Lauren Bacali, Faye Dunaway. Notorious este un parfum inspirat de frumusetile din epoca de aur a Hollywood-ului.

Notorious imbina esentele de floare chocolate cosmos, coacaze negre, piper roz, bergamota italiana, bujor alb inghetat, garoafe, mosc, patchouli, vanilie si iris. Notele de varf sunt aromele fructate si condimentele, urmate treptat de notele florale ce le acopera discret pe cele mosc si cacao. Notele de baza ale parfumului duc spre eleganta absoluta si stralucire.

Creat de parfumierul Olivier Gillotin, Notorious este si cel mai scump parfum pe care l-a reprezentat modelul francez Laetitia Casta.

Parfumul costa 3.540 $ si se poate achizitiona numai de la Harrods. Pe podiumul mondial, Notorious ocupa locul al patrulea. Acest parfum a fost etichetat si clasat, drept cel mai cumparat parfum, de pana acum, de catre cei bogati, in perioada sarbatorilor.

 
 

 

4. Caron's Poivre, parfumul fanteziste

Casa Caron a luat fiinta in Paris, acum mai bine de 100 de ani. Parfumul Poivre, creat pentru prima data in 1954, ce inseamna "piper" in limba franceza, dezvaluia de atunci o parte din reteta care avea sa nu mai ramana la fel de secreta: combinatia de piper negru si rosu.

Parfumul Caron's Poivre este o combinatie de lavanda, iasomie, lacramioara, garoafa rosie, lemn de santal, cedru, tonka si mosc, ingrediente ce il transforma intr-un parfum de-a dreptul fantezist si indraznet, cu o sticluta care nu ascunde calitatea parfumului, aceasta fiind inscrustata cu cristale.

Pretul unui parfum Caron's Poivre este de 2.200 $, clasandu-se astfel in mijlocul topului mondial in materie de parfumuri de lux.

 
 

 

5. Clive Christian No. 1- parfumul extravagantei de cristal

Parfumul Clive Christian No.1 este o combinatie extravaganta cu note de iasomie indiana, mandarina si lemn de santal, cu aroma de baza a lemnului orris, santal si ylang-ylang.

Sticluta ce ascunde parfumul extravagantei este realizata din cristal prelucrat manual si decorata cu un colier din aur de 18 carate incrustat cu un diamant. Ceea ce probabil nu stiai, capacul este realizat dupa modelul original agreat de Regina Victoria.

Parfumul Clive Christian's No.1 a devenit de mare notorietate, si atunci cand s-a aflat ca acest parfum a fost umbra de extravaganta pentru Katie Holmes, in ziua nuntii sale cu Tom Cruse, acum cinci ani.

Parfumul costa 2.150 de dolari, pret ce include un flacon din sticla lucrata manual, impodobit cu un diamant de cinci carate.

 

 

6. Chanel No. 5 sau declaratia de eleganta

Cand zici Chanel, cu siguranta te gandesti la Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Nicole Kidman sau Audrey Tatou. Este imposibil sa nu fi retinut declaratia lui Marilyn Monroe: "Tot ce port in pat sunt doua picaturi de Chanel No.5.", astfel incat sa nu te mire faptul ca la fiecare 55 de secunde, undeva in lume, este vanduta inca o sticluta de Chanel No. 5 si ca alte miliarde de femei zambesc tandru si viclean cu gandul la replica femeii ce avea sa faca istorie.

Dar care este pretul unei sticlute de parfum Chanel No.5?  O sticluta plina cu atitiudine de invingatoare si esente ale elegantei costa 1.850 $. In ceea ce priveste retetea acestui parfum cunoscut mondial si dorit de toate femeile,  Chanel a reusit si pana astazi sa tina secreta formula care a transformat un simplu parfum intr-o declaratie de eleganta.

Notele de varf ale parfumului Chanel No.5 provin din ylang ylang si neroli, urmate de trandafiri si iasomie, iar notele de baza sunt cele de lemn de santal si vanilie. Notele de vanilie au transformat parfumul intr-unul senzual, intrucat vanilia este cunoscuta ca afrodisiac si a devenit, intre timp, un standard in industria parfumurilor.

 

 

 

7. Annick Goutal Perfume Eau D'hadrien - explozie de prospetime fructata

Annick Goutal, o pianista laureata, a creat Eau d'Hadrien, un parfum in valoare de 1.500 $ care te va face sa crezi ca orice drum duce spre victorie. Parfum de citrice, Annick Goutal Eau d' hadrien, este rezultatul unor amestecuri perfecte de grefa si lamai siciliene care va reusi sa electrizeze persoanele din jurul tau.

Clasat pe locul al saptelea in topul parfumurilor mondiale de lux, Eau d'hadrien, creat de Annick Goutal, costa 1.500 $.

 

8. Hermes 24 Faubourg - parfumul irezistibilitatii

 

Numit dupa adresa buticului Hermes, acest parfum a fost lansat in 1995 si a fost inventat spre a combina extravaganta cu feminitatea. Parfumul este valabil pe piata in cantitate limitata, doar 1000 de sticlute de parfum in toata lumea.

Parfumul delicat, floral- fructat, cu note de citrice si flori, se gaseste in sticlute de cristal si costa 1.500 $. Hermes 24 Faubourg este un parfum feminin, sofisticat si extrem de seducator. Esentele parfumului sunt cele de bergamota, portocala, piersica, hyacinth, tiara, flori de portocal, iasomie, santal, patchouli, chihlimbar, vanilie.

 

9. Shalini by Shalini sau parfumul femeii romantice

Creatorul parfumului Shalini este cel care a mai creat si Musc Ravageur, Iris Silver Mist, 24 Faubourg si seria Tocade, cunoscute drept parfumuri de lux favorite, si anume, Maurice Roucel.

Shalini by Shalini este un parfum floral creat special pentru femei, menit sa elibereze cele mai romantice stari. Ideal pentru femeile visatoare si romantice, care cred in destin si iluzii, Shalini by Shalini te va purta pe aripi de vis cu notele sale de ylang- ylang, coriandru si neroli si te va face sa te simti libera si independenta precum pasarea cerului prin notele sale de lux precum lemnul de santal, vanilia si tuberoza.

Cat costa acest parfum de vis? Shalini by Shalini costa 900 $ si ocupa penultimul loc in topul celor mai ravnite zece parfumuri de lux.

 

 

10. Joy creat de Jean Patou Perfume by Henri Almeras -  monument al parfumeriei franceze

Joy, detinatorul ultimului loc din topul celor zece parfumuri de lux din intreaga lume, este un parfum creat de francezul Jean Patou si parfumierul Henri Almeras in anul 1929.

Considerata a fi una dintre cele mai spectaculoase arome realizate pana acum, Joy a devenit chiar iconic pentru parfumeria florala, un monument al parfumeriei franceze si un standard de calitate rar depasit.

O sticluta de parfum Joy costa 800 $. Nu uita ca parfumul Joy lansat de Jean Patou Perfume by Henri Almeras a fost creat dupa caderea bursei de pe Wall Street din 1929 si totusi a ramas unul dintre cele mai cunoscute parfumuri ale lui Jean Patou.

 

 

http://www.divahair.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei