Celebrele leacuri ale călugărilor ruși

default

Dimensiune font:

| 20-10-2017 11:00

In urma cu sute de ani, manastirile ortodoxe din Rusia erau celebre si cautate nu doar pentru „rugul aprins" al credintei lor, ci si pentru „bolnitele" in care erau tratati, cu leacuri stravechi, oamenii amarati si bolnavi. 

Un astfel de asezamant este Manastirea samordino, intemeiata de Sfantul Ambrozie, un loc renumit pentru invataturile duhovnicesti si inalta traire a slujitorilor ei. Inchisa de comunisti, manastirea si-a redeschis portile, si odata cu ele, si tezaurul cu leacuri vechi, populare, la care ne bucuram sa va facem partasi.

Cel mai bun leac natural pentru psoriazis

Raceala, gripa, tuse, dureri de gat, bronsita, pneumonie

* Se scot din pamant radacini de nalba, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare si se amesteca cu putina apa pentru a se obtine o pasta ca un piure. Se ia cate o lingurita la 2 ore. intr-o singura zi, raceala „e gata".

* Mancati zmeura, cate o jumatate de cana - dimineata si seara. Leacul este util mai ales impo­triva febrei si a lipsei de pofta de mancare, care inso­tesc raceala sau gripa.

* impotriva tusei persistente, beti cate de 2 pahare de suc proaspat de morcovi pe zi

* Dureri in gat. Se piseaza 8 catei de usturoi intr-un mojar, se adauga 8 lingurite de otet de mere si se amesteca bine. Se pune la rece cateva ore. Se adauga 2 linguri de miere de padure (de mana), si se ames­teca din nou. Se iau 2 lingurite de preparat, se tin in gura cat mai mult posibil, apoi se inghit cu inghitituri mici.

* Boli de piept. Din suc de varza rosie cruda, amestecat cu zahar, se face un sirop foarte bun pentru toate bolile de piept.

* Pentru bolile de plamani, luati in fiecare zi 2-3 linguri de dulceata de trandafiri sau miere ames­tecata cu petale maruntite de trandafiri.

Afectiuni ale ficatului

* Mancati mamaliga din faina de hrisca. Hrisca se poate consu­ma si „cruda", daca e lasata in apa, cel putin 12 ore.

* O lingura de radacini uscate si zdrobite de agrise se pun pe foc intr-o cana de apa, timp de 10 minute (inlocuiti apa evaporata). Cand s-a racit, strecurati si luati 4-5 linguri de decoct pe zi.

* Peste o lingura de frunze de agrise se toar­na o cana de apa clocotita. Lasati sa se infu­zeze 15 minute, strecurati.

Beti 1-2 cani pe zi.

Scapa de varice fara operatie cu leacuri miraculoase!

Calculi biliari, dischinezie biliara

* O jumatate de pahar de suc proaspat din frunze si radacina de patrunjel se bea dimi­neata, pe stomacul gol.

* Zeama proaspat stoarsa de ridiche nea­gra. Se bea pe stomacul gol, cate o jumatate de pahar - un pahar pe zi.

Constipatie

* Consumati cat mai des vinete sau urzici fierte.

* Mancati salata de macris sau beti ceai de macris.

* Ceai de pulbere de radacina de lemn-dulce (o jumatate de lingurita la o cana de apa). Se bea o ceasca de ceai pe zi. Tinctura de lemn-dulce, se ia o lingurita de extract diluat intr-un pahar de apa, de 2 ori pe zi (nu mai mult de 3 saptamani).

* Beti dimineata, pe sto­macul gol, un pahar de zeama de varza murata.

* Beti zilnic compot de fructe uscate: prune, smochi­ne, stafide, mere, caise. Se spala bine, se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere, la foc mare, se indeparteaza spu­ma, apoi se fierb la foc mic, cu capac, 10-15 minute. Se trage vasul de pe foc si se lasa la infuzat, cu capac, cel putin 3 ore. Din acest compot se mananca o cana sau doua in fiecare zi. La o cana se adauga o lingurita de miere.

Reumatism, dureri articulare

* Beti zilnic 2-3 pahare de suc proaspat, obtinut din coacaze rosii sau negre.

* Balsam pentru articulatii dureroase: luati mai multe coji de oua (spalate si uscate), maruntiti-le si puneti-le intr-un borcan. Peste ele turnati otet de mere, cat sa le acopere, apoi inchideti vasul ermetic. Lasati-le la macerat doua zile. Se pastreaza la rece si intuneric. Se maseaza zonele dureroase ale articula­tiilor, de 2-3 ori pe zi, pana cand durerea dispare.

* Se rade radacina de hrean si se pune intr-o carpa, pe zona dureroasa, lasandu-se cat se poate suporta. Se inlatura inainte ca pielea sa se inroseasca.

Insuficienta renala, calculi renali

* Fiertura de fulgi de ovaz. intr-un litru de apa se fierb 5 linguri de fulgi de ovaz. Se lasa preparatul sa se raceasca, se strecoara si se bea de-a lungul zilei.

* „Must" de fructe de porumbar, sau ceai de fructe si flori de porumbar. Se pun la infuzat o lingura de fructe zdrobite sau 2 linguri de flori de porum­bar intr-o cana de apa clocotita. Dupa 15 minute se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.

Sau fierbeti 4 linguri de fructe de porum­bar zdrobite, in jumatate de litru de apa, timp de 3 minute. Dupa ce compozitia s-a racit, strecurati si beti leacul de-a lungul zilei. * Mancati in fiecare zi coacaze negre sau rosii, proaspete sau sub forma de suc.

Dureri menstruale

* Se pun pe abdomen com­prese cu otet de mere.

Anemie, epuizare, oboseala

* Ceai de busuioc - o lingura de planta verde, zdrobita, se opa­reste cu o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 30 de minute, apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.

* Mancati dulceata de nuci verzi - 2 linguri pe zi.

* Boabe de orz incoltit, cu miere. Se pun boabele la incoltit, se usuca, se macina si se ames­teca cu miere. Se iau 2 linguri pe zi.

* Se adauga in mancarea celui bolnav (o data pe zi) un sfert de lingurita de coaja de ou, uscata si pisata.

Rani, arsuri

* Dovleacul ras sau morcovii rasi si aplicati pe arsuri sau pe rani impiedica aparitia basicilor, usu­reaza durerile si grabesc vindecarea.

Pentru intarirea memoriei si a concentrarii

* Se beau doua-trei pahare de suc proaspat de coacaze negre pe zi, la care se adauga si o lingurita de suc de lamaie si un praf de scortisoara.

Pentru intarirea imunitatii

* Morcov ras. Se iau de doua ori pe zi, intre mese, cate doua linguri de razatura, amestecate cu o jumatate de lingurita de miere.

Paraziti intestinali

* 100 g seminte de dovleac curatate de coaja, crude, se piseaza si se amesteca cu putina apa si miere. Se administreaza o data pe zi, 3-4 zile la rand.

* Decoct de telina - se fierb 3 linguri de telina ma­runtita, intr-un litru de apa, 10 minute. Se stre­coara si se bea.

* Suc proaspat de varza - se bea cate o jumatate de pahar pe zi, pe stomacul gol.

Insomnie

* Se bea seara, cu 2 ore inainte de culcare, o cana cu infuzie de musetel, conform formula-as.ro. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei