Cinci modalităţi prin care poţi face un OU OCHI perfect. Tu pe care o foloseşti?
Dimensiune font:
Prepararea unui ou ochi perfect este o provocare pentru orice gospodină şi un chin în acelaşi timp. Deşi sunt o mulţime de posibilităţi în care se poate prepara un ou ochi, ROMÂNIATV.NET îţi propune cinci modalităţi pentru a obţine un ou ochi (aproape) perfect.
Metoda 1: Încinge o tigaie non-aderentă la foc mare timp de un minut, după care puneţi o lingură de unt. Sparge oul cu atenţie şi dă focul la mediu.
Pune o jumătate de lingură de apă în tigaie şi acoperiţi-o pentru 30 de secunde, lăsând oul să se prepare în aburi. Când albuşul este gata şi oul ochi este gata.
Metoda 2: Încinge foarte bine o tigaie non-aderentă şi toarnă o cantitate generoasă de ulei de măsline pe care îl lasi până când începe să sfârâie uşor. Sparge oul şi redu focul aragazului la minim, după care toarnă cu o lingură ulei din tigaie peste ou. Toarnă uleiul doar peste albuş pentru a păstra gălbenuşul moale. Dacă preferi un gălbenuş mai tare toarnă doar două linguri de ulei peste el.
Metoda 3: Încălzeşte o jumătate de lingură de unt într-o tigaie mică, la o temperatură medie. Când untul începe să sfârâie sparge oul. Asezonă-l cu sare şi piper. Imediat ce marginile albuşului se prăjesc şi devin crocante întoarce oul. Sărează şi piperează şi această parte a oului.
După ce albuşul s-a prăjit oul poate fi servit pe o bucată de pâine prăjită.
Metoda 4: Încălzeşte o tigaie şi adaugă o lingură de untură, prăjeşte oul folosind metoda 2 sau metoda 3.
Metoda 5: Încingeţi cuptorul la 400 de grade şi încălziţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie pe care o poţi pune la cuptor. Când uleiul este cald, dar nu fierbinte, sparge oul şi prăjeşte oul până când albuşul începe să prindă culoare, apoi transferaţi tigaia în cuptor şi coaceţi-l circa 3 minute.
Sursa: romaniatv.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau