Clătite cu dovleac şi bacon
Dimensiune font:
La sfârşit de săptămână, când poate aveţi mai mult timp pentru prepararea micului-dejun, puteţi încerca o reţetă care cu siguranţă vă va ajuta să vă începeţi ziua mult mai bine. Este o mâncare gustoasă, hrănitoare şi… neobişnuită.
Dacă nu aţi mai preparat astfel de clătite, trebuie să le încercaţi. Aveţi nevoie de:
Dovlecei (mic) - 1
Ou - 1-2 buc.
Făină - o cană
Bacon - 100 g
Praz - jumătate dintr-un praz
Mini verdeaţă pentru decor - puţină
Ulei pentru prăjit
Sare
Piper
Unt
Curăţaţi dovleacul de coajă şi de seminţe. Daţi-l prin răzătoare, adăugaţi ou, sare, piper, făină şi amestecaţi. Amestecul trebuie să fie puţin mai gros decât cel pentru clătite obişnuite.
Tăiaţi prazul în inele subţiri şi bacon-ul în cubuleţe mici sau feliuţe subţiri. Se căleşte puţin ceapa şi bacon-ul în unt sau în puţin ulei.
Prăjiţi clătitele în puţin ulei, pe ambele părţi. Umpleţi clătitele cu 2-3 linguri din amestecul cu bacon şi apoi rulaţi-le. Le puteţi decora cu verdeaţă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau