Concursurile culinare televizate îi pot face pe spectatori să ia în greutate
Dimensiune font:
Fanii concursurilor culinare televizate se pot îngrăşa după ce se uită la astfel de emisiuni la televizor, arată un studiu american care s-a ocupat de efectele concursurilor culinare asupra greutăţii telespectatorilor, relatează 20minutes.ch.
Smântâna, untul, uleiul sunt elemente de bază cu care lucrează candidaţii de la concursurile culinare pentru că produsele lor trebuie să fie gustoase. Numai că aceste reţete pot avea repercusiuni directe asupra telespectatorilor, care fac şi ei acasă felurile de mâncare pregătite la concurs.
Conform studiului american, cei care se uită la astfel de emisiuni şi se inspiră din ele în pregătirea meselor se îngraşă mai mult decât ceilalţi. Ei cântăresc în medie cu 5 kilograme mai mult din cauza sării şi grăsimilor din mâncare.
Comentând studiul în Le Nouvel Obs, medicul endocrinolog şi diabetolog Jean-Michel Borys afirmă că acesta este relativ corect, fiind realizat pe persoane între 20 şi 35 de ani, perioadă a vieţii în care tinerii se îngraşă frecvent. Medicul adaugă totuşi că emisiunile culinare televizate sunt un lucru bun fiindcă îi fac pe telespectatori să îşi dorească să mănânce şi să creeze lucruri noi.
„Emisiunile îi învaţă să îşi diversifice felurile de mâncare şi să încerce tehnici noi. În plus, oferă o imagine bună a gătitului, făcându-ne să punem capăt aservirii femeii, pentru care şorţul ar fi un accesoriu inevitabil“, susţine specialistul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau