Confuza in privinta orientarii tale sexuale?

default

Dimensiune font:

| 25-10-2012 11:34

Confuza in privinta orientarii tale sexuale?

In public, majoritatea oamenilor se prezinta ca avand o singura orientare sexuala. Societatea, familiile si chiar cei mai apropiati prieteni pun multa presiune pe noi pentru a ne alege o orientare sexuala si pentru a ramane cu aceasta. Dar, in particular, multi dintre noi au intrebari si sunt confuzi in privinta propriei orientari sexuale - si asta nu doar atunci cand suntem tineri.

Cum se hotaraste orientarea sexuala?

Exista multe teorii despre modul in care orientarea sexuala este determinata si, adesea, acestea iti vor spune la fel de multe despre o persoana, cat iti spun si cercetarile sau ideile care au dus la dezvoltarea teoriilor.

Cei care subscriu la teoria determinismului genetic cred ca putem gasi o singura "gena homo" sau un marker ce controleaza orientarea noastra sexuala. O alta teorie este aceea ca nu va fi descoperit nici un singur factor care sa conteze pentru orientarea noastra sexuala, deoarece nu exista un astfel de unic factor. Totusi, o alta teorie presupune ca gandul asupra orientarii sexuale este ceva fixat de la inceput.

Exista insa si persoane care sustin ca orientarea sexuala este mai mult sau mai putin flexibila, in functie de fiecare individ in parte, iar schimbarea acesteia se bazeaza pe o combinatie intre natura, dorinta si interactiuni personale.

Diferite grupuri dezbat, de asemenea, daca orientarea sexuala este sau nu o chestiune de alegere. Acest lucru este legat de discutiile privind daca sau in ce masura orientarea sexuala este genetica si, ca toate problemele de acest gen, intrebarea nu are numai un singur raspuns.

Cum iti determini orientarea sexuala?

Cercetarile sunt grozave dar, la nivel individual, daca vei considera ca orientarea sexuala este numai o chestiune genetica sau numai o chestiune de educatie, nu faci decat sa inchizi o usa pe care ar trebui de fapt sa o deschizi.

Sa iti pui intrebari despre sentimentele tale sexuale si alegerile pe care le faci este un lucru foarte sanatos in orice moment al vietii tale. Daca obiectivul tau este sa fii fericita si sanatoasa, atunci scopul tau ar trebuie sa fie sa ajungi cat mai aproape de propriul adevar, nu sa iti dai seama care sunt asteptarile societatii pe care le poti indeplini cel mai usor. Toate acestea vor sa spuna ca nu exista doar o singura cale prin care sa descoperi cum stau lucrurile. Este un proces care cere timp si curaj.

Pune intrebarile potrivite

Uneori, confuzia cu privire la orientarea sexuala este, de fapt, confuzia privitoare la cu totul altceva. De exemplu, exista oameni care mereu s-au considerat heterosexuali, care sunt in relatii fericite si iubitoare si se bucura de sex DAR, uneori au fantezii ca fac sex cu persoane de acelasi sex. Astfel, se intreaba daca nu cumva sunt gay.

Este o intrebare legitima, dar nu cred ca este neaparat cea care poate sa ii duca la problema pe care o descriu. Un alt mod de a te gandi la aceasta problema este prin a incepe, temporar, sa faci distinctie intre termenii comportamentului sexual (lucrurile pe care le facem sexual), orientarea sexuala (cu cine le facem) si identitatea sexuala (cum ne simtim pe noi insine si cum ne definim in raport cu lumea). In vietile noastre, aceste trei lucruri sunt legate, dar relatia nu este unidirectionala.

Deci, ceea ce facem niciodata nu ne defineste pe deplin, iar oamenii cu care facem sex nu explica mereu ce fel de sex ne place sau ce simtim despre noi insine.

Revenind la problema anterioara, poate fi de ajutor sa intelegi ca doar pentru ca ai fantezii sau faci ocazional sex cu o persoana de acelasi sex, nu inseamna ca ai o orientare sexuala specifica sau trebuie sa te afiliezi cu o identitate sexuala specifica. Asemenea raspunsuri simple ar putea fi bune pentru oamenii de stiinta si politicieni dar, pentru restul dintre noi, lucrurile aproape niciodata nu sunt atat de simple.

Esti bisexuala?

 

Ce trebuie sa fac daca sunt confuza in privinta orientarii sexuale?

Pentru ca sexualitatea ne atinge toate partile vietii noastre, aceasta este o intrebare la care este dificil de gasit raspuns. Poti incerca insa sa faci cateva lucruri.

Incepe pe cont propriu. Nu te gandi la orientarea sexuala ca la o optiune si nici nu te ingrijora incercand sa gasesti eticheta potrivita. In loc sa incerci sa te descrii incluzand contradictii (de exemplu, iti plac si barbatii si femeile; iti place un gen mai mult, dar iti place si celalalt gen cateodata, cand te uiti la oamenii hetero crezi ca esti mai mult ca ei, dar cateodata te simti gay). S-ar putea sa gasesti util sa iti scrii propria istorie sexuala.

Cauta sprijin. Din cauza presiunile sociale, nu toata lumea din viata ta va fi deschisa sa iti auda intrebarile. Si poate fi chiar nesigur pentru tine sa vorbesti cu persoana nepotrivita despre orientarea sexuala. Daca ai pe cineva in viata ta cu care e sigur sa vorbesti, vezi daca poti sa deschizi subiectul. In caz contrar, exista forumuri online care iti permit anonimatul, acestea fiind un loc bun pentru a incepe. Daca ai o clinica de sanatate sexuala in apropiere, poti sa ceri ajutorul medicilor sau consilierilor de acolo. In cele din urma, un terapeut de sex calificat te poate ajuta sa vorbesti despre aceste probleme intr-un mod in care sa te ghideze spre un raspuns sau altul, dar sa te sprijine in gasirea adevarului tau.

Cunoasteti curajul. Exista putin sprijin in societatea noastra sa gandesti pentru tine cand vine vorba de orientarea sexuala. Cand iti pui aceste intrebari, faci, de asemenea, afirmatia ca vrei sa fii fericita si ca meriti fericire. Acestea sunt afirmatii indraznete, aparent greu de realizat, drept pentru care, atunci cand poti, ar fi dragut sa te simti bine in legatura cu faptul ca ai grija de tine intr-un mod in care nu toata lumea o face si impotriva multe forte care pur si simplu vor sa te conformezi cu preferintele si prejudecatile lor.

 

 

http://www.one.ro/

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei