Cum să îţi amenajezi livingul pentru a sta cu drag în el la iarnă

default

Dimensiune font:

| 25-09-2016 12:39

Gata, a trecut vara, am incheiat cu vacantele si calatoriile. De acum incolo ne vom imparti timpul intre serviciu si casa, unde ne vom petrece cea mai mare parte a timpului liber. Si pentru ca livingul este camera in care ne vom relaxa multe luni de acum inainte, n-ar strica sa ne asiguram ca este suficient de confortabil si placut.
 

 Confortul unui spatiu este definit de elemente precum mobilierul, finisajele, accesoriile, micile decoratiuni, textilele si de felul in care toate acestea se imbina intre ele si se integreaza in decor, scrie casadex.ro. Si acum hai sa vedem ce ar trebui sa faci pentru a te asigura ca livingul tau este cu adevarat confortabil, gata sa te aline in toate zilele mohorate ale sezonului rece.

Materiale naturale ce degaja caldura

Daca stii ca nu te vei multumi cu o redecorare rapida a livingului si vrei sa-l transformi radical, adica sa te apuci de o reparatie ca la carte, nu te grabi sa cumperi primele finisaje care iti ies in cale. Pentru a obtine un rezultat care sa te incante si sa te ajute sa te relaxezi si sa te destinzi cauta doar finisaje naturale sau care imita foarte fidel materialele naturale. Dusumeaua din lemn, parchetul, pluta si caramida aparenta sunt doar patru exemple pe care le poti avea in vedere.

Senzatia de confort in cautarea careia suntem cu totii atunci cand ajungem acasa poate izvori din suprafetele placate cu materiale ce degaja caldura. Un perete placat cu caramida aparenta sau un perete placat cu parchet sau cu panouri din lemn vor inspira mai mult confort decat un perete alb, simplu. Iar o pardoseala imbracata cu dusumea din lemn sau cu parchet laminat ce imita perfect fibra si textura lemnului va parea si chiar va fi mult mai calda decat o pardoseala placata cu gresie.

Culori calde

Nu mai e un secret pentru nimeni cat de mult cantaresc culorile in imaginea de ansamblu a unui decor. Si cu siguranta ai remarcat si tu ca aceeasi camera arata intr-un fel atunci cand este zugravita intr-o culoare rece (albastru, lila, verde, vernil etc) si cu totul altfel cand este zugravita intr-una dintre nuantele calde ale spectrului cromatic (diverse nuante de galben, crem, bej, caramiziu, portocaliu etc). Daca timpul iti permite, incearca sa schimbi culoarea peretilor livingului tau, alegand o nuanta calda si placuta care iti va insori si incalzi zilele de toamna.

In caz ca nu stiai, poti merge chiar mai departe de atat si sa schimbi culoarea mobilei existente. Daca aceasta este din lemn masiv, stii deja care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi si ce materiale sa folosesti. Insa daca biblioteca din livingul tau este din pal cauta in magazine o vopsea speciala pentru acoperirea acestui tip de suprafete, iar pentru a o aplica uniform achizitioneaza si un trafalet micut. Nu uita ca inainte de aplicarea vopselei sa degresezi bine mobila, iar apoi sa aplici mai multe straturi consecutive de vopsea, pana la obtinerea intensitatii dorite a culorii alese. Desigur ca trebuie sa astepti uscarea fiecarui strat inainte de a-l aplica pe urmatorul.

Mobilierul potrivit

O camera de zi nu este completa fara o canapea sau un set de fotolii. Probabil ca si tu, la fel ca mine si multi altii, asociezi mobilierul tapitat cu relaxarea si odihna. Concentreaza-ti atentia spre a transforma canapeaua din living in principalul punct de atractie al decorului. Construieste o poveste in jurul acestui element si astfel vei fi mai aproape de obtinerea senzatiei de confort in incaperea in care iti vei petrece timpul liber in lunile ce vor urma.

Daca spatiul iti permite, incearca sa schimbi pozitia canapelei si a fotoliilor; indeparteaza-le de perete, adu-le mai aproape de centrul camerei. In fond, aceste piese de mobilier sunt vedetele camerei de zi. O reconfigurare a spatiului, o repozitionare a mobilei existente poate contribui si la schimbarea in bine a starii de spirit, nu doar la obtinerea unui decor nou, proaspat.

Accesoriile potrivite

Asa cum bine stii deja, accesoriile si micile decoratiuni au puterea de a schimba radical infatisarea unei incaperi. Mai mult chiar, o casa lipsita de accesorii poate parea goala si incompleta. Nu scapa din vedere importanta corpurilor de iluminat. O lustra sau o plafoniera, niste aplice si un lampadar nu doar ca iti vor asigura lumina necesara dupa lasarea intunericului, ci iti vor si decora foarte frumos livingul, facandu-l sa para mai intim, mai primitor si mai cald.

Alte accesorii pe care le poti achizitiona sau le poti schimba, daca te-ai plictisit de cele vechi, sunt: o oglinda, unul, doua sau mai multe tablouri, un cufar din lemn sau cateva cosuri din nuiele impletite, o mini etajera, un ceas vintage supradimensionat etc. Nu uita insa ca accesoriile pe care le vei cumpara trebuie sa se asorteze cu celelalte elemente ale decorului atat din punct de vedere cromatic, cat si din cel al stilului de amenajare ales.

Textilele unui living confortabil

Covorul, pernutele decorative, perdelele si draperiile, un pled sau o patura sunt textilele pe care te poti baza atunci cand vrei sa-i imprimi unui spatiu senzatia de caldura. Ca sa te asiguri ca vei obtine efectul scontat, alege doar textile din tesaturi si fibre naturale (in, bumbac, lana), in culori placute si calde si raspandeste-le uniform in decor. Stii cat de utile iti vor fi in lunile ce urmeaza?

rtv.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei