Cum să mănânci avocado? 8 reţete pe care nu le ştiai

4.58-culturadeavocado@poise-1.0-720x668

Dimensiune font:

| 24-01-2023 14:44

Cu o textură cremoasă, aromă delicată de nuci şi o bogăţie de nutrienţi, avocado este un fruct pe care îl putem prepara în foarte multe feluri. Descoperă câteva reţete ingenioase!

Avocado are un conţinut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3. Mai mult decât atât, avocado se poate prepara în foarte multe feluri, de la mâncăruri sărate până la deserturi sofisticate.

Iată câteva reţete pe care nu-ţi imaginai ca le poţi face cu avocado:


1. Negresă

Ingrediente

Pentru prăjitură

  • 2 bucăţi de avocado, pisate cu furculiţa
  • 230 de grame de ciocolată neagră, topită
  • 1 ceaşcă cu zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3/4 cană cu făină
  • 1/4 cană cu pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 100 grame de ciocolată neagră, mărunţită.


Pentru glazură:

  • 1 avocado bine copt
  • 2 căni şi jumătate de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat.


Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Într-un bol se amestecă avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle, vanilia şi se încorporează bine. Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecându-se doar cât să se omogenizeze puţin.
Se adaugă uleiul vegetal, bucăţile de ciocolată şi se toarnă în tava de copt tapetată cu ulei/făină sau foaie de copt.
Se lasă aproximativ 30 de minute la cuptor, după care se lasă la răcit.
Pentru a prepara glazura trebuie să amesteci cu mixerul avocado până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi pune mixerul pe viteza cea mai mică şi adaugă uleiul şi apoi câte puţin din zahărul pudră.

 

2. Budincă

Ingrediente

  • 2 bucăţi de avocado copt, puţin moale
  • 3-4 linguri de pudră de cacao
  • 3 linguri de miere de albine sau câteva curmale înmuiate câteva minute în apă
  • 1 lingură unt de arahide/migdale (opţional).


Mod de preparare
1. Cumpără avocado bine copt şi moale sau lasă-l la copt câteva zile învelit în hârtie şi la întuneric.
2. Amestecă miezul de avocado cu celelalte ingrediente într-un robot de bucătărie sau blender până devin cremoase. Adaugă puţină apă sau lapte vegetal dacă vrei o budincă mai moale.
3. Se toarnă în cupe şi se lasă puţin la frigider.
 

 

3.Avocado prăjit

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 1/2 cană făină
  • 1 ou
  • 3/4 cană cu pesmet
  • puţin unt topit
  • usturoi pudră
  • ceapă pudră
  • boia iute
  • sare
  • piper.


Avocado se taie felii.
Pune înr-un bol făina amestecată cu sare şi piper, în alt bol oul bătut şi în al treilea bol untul topit amestecat cu pesmet, pudră de usturoi/ceapă, sare, piper şi boia.
Fiecare felie de avocado se trece prin făină, apoi ou, apoi permet.
Se aşază într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se lasă la cuptor 15-20 de minute.
 

 

4. Ochiuri în avocado

Ingrediente

  • avocado, tăiat în jumătate
  • ou
  • sare
  • piper.


Oul se sparge şi se aşază în scobitura lăsată de sâmburele de avocado.
Se lasă sub capac într-o tigaie în care se pune foarte puţină apă sau se pune la cuptor câteva minute.
 

 

5.Tartă cu ciocolată


Pentru blat ai nevoie de:

  • 1 cană de nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui crude;
  • pudră de cacao;
  • puţină sare;
  • 1 cană curmale.


Pentru cremă ai nevoie de:

  • 1/2 cană curmale sau miere de albine;
  • 1 avocado copt sau o banană;
  • pudră de cacao, după gust.


1.Mixează nucile, cacaua şi sarea în robotul de bucătărie.

După ce ai obţinut făina din nuci adaugă curmalele şi mixează compoziţia cu robotul;
2. Pune crusta într-un inel culinar aşezat pe o farfurie, preseaz-o;
3. Mixează ingredientele pentru cremă şi toarn-o peste blat;
4. Ornează mini-tortul cu felii de căpşuni, zmeură sau orice alt fruct de sezon. Sau le poţi aşeza în strat generos între blat şi cremă.

 

 

6. Îngheţată

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 2 ceşti cu iaurt grecesc
  • 1/2 cană cu lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • puţină sare de mare
  • miere de albine sau zahăr, după gust.


Se amestecă în blender toate ingredientele, se toarnă într-o caserolă şi se pune la congelator.
Ca să fie cremoasă, îngheţata trebuie amestecată din jumătate în jumătate de oră câte puţin.
 

 

7. "Maioneză"

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt;
  • 1/4 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă (pentru a-i conferi sosului o uşoară aromă de brânză);
  • 1 linguriţă pastă de susan;
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
  • puţină sare;
  • 1/4 linguriţă pudră de curry;
  • zeamă de lămâie sau oţet de mere, după gust;
  • 1 căţel de usturoi (opţional);
  • muştar (opţional).


Pisează bine avocado şi amestecă-l cu restul ingredientelor amestecând până devine cremos. Poţi să foloseşti şi un blender dacă prepari cantităţi mai mari de sos. Este un dressing perfect pentru salate sau pentru paste.

 

 

8. Supă

Ingrediente

  • 4 roşii mari;
  • 1 avocado potrivit;
  • 1-2 căţei de usturoi;
  • sare de mare;
  • piper negru;
  • 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece (opţional);
  • frunze proaspete de busuioc;
  • zeamă de lămâie, după gust;
  • parmezan ras (opţional).


Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii o consistenţă cremoasă. Se ornează cu parmezan, busuioc şi puţin ulei de măsline.

 

 Sursa: eva.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Clătite de post
22/04/2024 09:20

Clătitele de post cu apă minerală, retetă simplă, vegană, este un desert popular si usor de făcut. Se pot servi cu gem sau alte umpluturi după dorintă. Apa minerală din retetă are rolul de a face ac ...

Cum poți prepara mese delicioase pentru întreaga familie? Top 3 sfaturi pentru cei care gătesc în cantități mari
21/04/2024 12:26

  Cum poti prepara mese delicioase pentru intreaga familie? Top 3 sfaturi pentru cei care gătesc in cantităti mari Poză de Omar Mahmood pe Pexels.com O familie mare este un dar divin, dar vine la ...

Chiftele de ovăz
21/04/2024 10:40

Chiftelutele de post cu ovaz si legume, sunt delicioase, de post, crocante la exterior si moi la interior. Fulgii de ovaz fierti sunt folositi pe post de “carne” in aceste chiftelute. Ingrediente: ...

Călătoria vafei prin timp și gust
21/04/2024 09:02

  Din inimile bucătăriilor europene, prin colturi indepărtate ale lumii, pană in vitrinele imbietoare ale cofetăriilor moderne, vafele sunt mai mult decat un simplu desert. Acestea sunt o fereast ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei