pork_134250136_617x416_09708400

Dimensiune font:

De ce musulmanii nu consumă carne de porc

| 11-08-2017 12:14

De ce musulmanii nu consumă carne de porc este probabil o întrebare pe care mulți și-au pus-o. Deși majoritatea sunt de părere că motivul ar fi ,,pentru că porcul este un animal murdar”, cercetătorii au de fapt alte explicații pentru acest ritual.
 

 În vremuri îndepărtate, clima în care își duceau traiul adepții islamului și iudaismului era foarte caldă, iar carnea de porc, după cum se știe, este unul dintre cele mai rapid perisabile produse. Când un porc este tăiat, viermii și insectele pun stăpânire mai repede pe carnea acestuia, în câteva zile carnea este plină de larve.

În plus, porcul este unul animal care mănâncă de toate, atât resturi vegetale cât și animale, acesta mânâncă chiar și propriile fecale, iar porcul poate transmite omului peste 30 de boli parazitare, cea mai gravă fiind trichineloza, provocată de un vierme parazit.

Prin urmare, în asemenea conditii climatice din zonele de pustiu, oamenii sufereau intoxicații în masă când consumau carne de porc. Credincioșii au atribuit îndată o conotație religioasă acestui fenomen: dacă organismul respinge carnea, cu siguranță, acest produs are ceva necurat și diabolic, soluția fiind interzicerea!

De altfel, aproape orice tabuuri alimentare religioase pot fi explicate științific. De exemplu, legile Kashrut pun o interdicție privind consumul de animale sălbatice (lupi, urși, vulpi, câini), deoarece acestea sunt carnivore, prin urmare, corpul lor este plin de toxine.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 
Ai aruncat vreodată sare peste umăr? Iată de ce trebuie să faci asta

Atat de mulţi oameni fac acest gest aparent banal şi aruncă sare peste umăr, dar fără să inţeleagă de ce il fac. Ei bine, aruncatul unei cantităţi de sare peste umăr este o tradiţie veche de secole ...

Obiceiurile alimentare care ne fac tot mai bolnavi

 În teorie, romanii stiu că nu ar trebui să exagereze. În practică, insă, nu există masă sau gustare fără astfel de produse. Statisticile arată că 4 din 10 romani cumpără produse s ...

Vieţi pierdute în valuri. OMS: 40 de oameni mor înecați în fiecare oră la nivel global

 Peste jumătate sunt copii sau tineri pană in 25 de ani. Bărbatii au un risc de două ori mai mare de inec decat femeile, iar in tările cu venituri mici sau medii se inregistrează 91% din cazurile de ...

Cel mai cunoscut orologiu din lume a „tăcut” pentru următorii patru ani

Ultimele 12 bătăi ale legendarului orologiu Big Ben din turnul cu ceas al Parlamentului britanic, au fost auzite in după-amiaza zilei de luni, inaintea demarării lucrărilor de renovare care il vor ţine in ...

 

Dieta cu bere. Cum să bei ca să scapi de kilogramele în plus

 Rezumă-te la un singur pahar zilnic. Jumătate de litru de bere blondă are in jur de 150 de calorii. Dacă alegi să consum un pahar de bere zilnic, ai mare grijă ce mănanci. Renuntă la alimentele g ...

Aroma delicioasă care te poate ucide. În SUA a fost declarată ilegală

Însă, pe cat sunt de aromate, pe atat pot fi de periculoase. „Atat timp cat nu sunt folosite in cantităti mari, pentru că pot provoca decesul, boabele de tonka sunt cu adevărat delicioase,&rdquo ...

Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

VARZĂ MURATĂ reţetă. Varză trebuie să fie bine coaptă, indesată, albă si cu foi subtirele (să-ti fie de folos la sarmale). Iar saramura se pregăteste pe cantar: la fiecare 10 litri de apă cate 500 g ...

Beneficiile secrete ale consumului de brânză. Vei mânca în fiecare zi

 Consumul de branză poate preveni dezvoltarea unui cancer la ficat si chiar poate stimula sănătatea acestui organ, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea A & M din Texas. Studiul a const ...

Aşa prepari cel mai bun gem de prune fără zahăr. E pur şi simplu delicios!

 Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Ingrediente: 5 kg prune bine coapte Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Mod de preparare: Gem de prune fără zahăr REŢETĂ. Prunele sanatoase si foarte bine coap ...

Dacă observați asta pe raft, anunțați imediat angajații! Iată pe ce alimente să nu puneți mâna

Cum să alegi corect legumele si fructele 1. Bananele Coada bananei trebuie să fie intreagă, iar coaja nu trebuie să fie lucioasă si cat mai netedă. Bananele verzi sunt digerate mai greu de organism, de ...