Efectele incredibile ale unei diete bogate în nuci şi alune
Dimensiune font:
O astfel de dietă reduce riscul mortalităţii şi al cancerului, au arătat cercetătorii americani într-un studiu publicat în New England Journal of Medicine, notează Daily Mail.
Studiul cercetătorilor americani de la Centrul de cercetare a nutriţiei de pe lângă Universitatea Tuft din Boston s-a bazat pe informaţiile strânse de asistentele medicale şi de alţi angajaţi din sistemul de sănătate american, începând cu anii ’80. Studiul confirmă alte cercetări care indică faptul că un consum regulat de nuci şi alune scade riscul problemelor frecvente de sănătate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon şi diabetul de tip 2.
„Nucile au fost demonizate pentru conţinutul ridicat în grăsimi. Acum, după 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sănătoase”, a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutriţiei din Boston. Nucile sunt bogate în grăsimi, dar acestea sunt grăsimi sănătoase, spun specialiştii.
Noul studiu, cel mai amplu de până acum, care are în vedere şi numărul de decese, arată că beneficiile pentru sănătate se transpun în reducerea riscului de moarte prematură, conform cercetătorilor. Este posibil ca persoanele cărora le plac nucile să fie mai suple, „dar, chiar şi după alegerea unui anumit stil de viaţă, observăm că cei care consumă nuci sunt mai supli şi prezintă un risc mai mic de obezitate”, a concluzionat autorul studiului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau