Fasole verde cu ciuperci şi smântână la cuptor
Dimensiune font:
O excelentă mâncare estivală, de o savoare absolut inedită şi care se face şi foarte simplu, pe deasupra. Ba chiar puteţi să pregătiţi păstăile şi ciupercile cu ceva timp înainte, iar asamblarea finală să o începeţi cam cu 3/4 de oră înainte de servire. Un avantaj care nu mi se pare deloc de neglijat.
Cât despre ingredientele necesare, notaţi:
1 kg de fasole păstăi,
1/2 kg ciuperci,
500 ml smântână,
1 ou,
1 ceapă,
1/2 căpăţână de usturoi,
50 g caşcaval,
2-3 linguri de pesmet,
unt,
mărar, pătrunjel,
sare, piper.
Opăriţi mai întâi fasolea (curăţată şi spălată) în apă sărată, cam 20 de minute după ce începe apa să fiarbă din nou (gustaţi, totuşi, că mai depinde şi de felul păstăilor). Când sunt gata, dar au rămas uşor crocante (al dente, ce mai!), răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi clătiţi-le scurt cu apă rece, să opriţi fierberea.
Încingeţi cuptorul, la 200ºC.
Faceţi toaleta ciupercilor, tăiaţi-le felii şi căliţi-le în unt, împreună cu ceapa tocată şi usturoiul mărunţit. Sotaţi-le până sunt gata şi nu mai au pic de zeamă.
Bateţi într-un castron smântâna împreună cu verdeaţa tocată, 1 ou, sare, piper şi, facultativ, încă nişte usturoi, făcut pastă. Dacă vă place caşcavalul, puteţi să mai radeţi încă 50 g şi să-l adăugaţi în sos.
Ungeţi cu unt, în fine, o formă care merge la cuptor. Puneţi un strat de păstăi, apoi ciupercile, încă un strat de fasole, turnaţi smântâna, presăraţi uniform pesmetul amestecat cu caşcavalul ras, distribuiţi deasupra nişte bucăţele mici de unt şi băgaţi totul în cuptorul încins, unde trebuie să stea cam 30 de minute (sau până se rumeneşte frumos).
Serviţi cald, în formă.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau