Iepure cu sos de bere
Dimensiune font:
O mâncărică de iepure un pic mai specială, în sensul că berea ia cu hotărâre locul vinului, atât în marinată, cât şi în cratiţă, rezultatul fiind astfel ceva mai neaşteptat (dar foarte gustos!). E cumva o „a treia cale” pentru cei care, pe de o parte, nu prea suportă gustul de vânat „natur” însă, pe de altă parte, nu se dau în vânt nici după marinare (ziceţi că-s, pur şi simplu, mofturoşi? Ei, nici chiar aşa!). Oricum ar fi însă, eu zic că este o reţetă care trebuie încercată măcar o dată. Iepure să fie!
1 kg carne de iepure, tăiată bucăţi,
cam 100 g făină (preferabil integrală),
1 sticlă de bere blondă (0,5 l),
2 căţei de usturoi,
câteva boabe de ienupăr,
cimbru,
ulei,
sare.
Puneţi bucăţile de iepure (curăţate, spălate şi uscate) într-un vas încăpător, presăraţi ienupărul, cimbrul şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri, turnaţi berea, acoperiţi şi băgaţi totul în frigider. Dacă berea n-a acoperit bine totul, întoarceţi din când în când bucăţile.
După minimum 24 de ore scoateţi carnea, uscaţi-o, săraţi-o, tăvăliţi-o prin făină şi prăjiţi-o pe toate părţile, în uleiul încins, într-o tigaie încăpătoare, cu pereţii înalţi (sau într-o cratiţă largă).
Când s-a aurit pe toate părţile, turnaţi marinata şi continuaţi fierberea, la foc moale, încă vreo 45 de minute, să se frăgezească iepurele şi să scadă sosul. Spre final, mai presăraţi puţin cimbru.
Serviţi mâncarea fierbinte, cu o garnitură după plac (eu v-aş recomanda un piure, dar nu vă oblig).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau