Mâncare de porc cu ciuperci
Dimensiune font:
Nu, această mâncare de porc cu ciuperci nu-i chiar o tocăniţă, fiindcă prea puţină ceapă intervine în naraţiune. E mai curând un soté, dar nu-i niciun păcat în asta, fiindcă astfel avem de-a face cu o reţetă mai rapidă, mai uşoară şi cel puţin la fel de gustoasă. Plus că va fi mai pe placul celor care, din varii motive, nu prea agreează sosurile groase de ceapă. Avem nevoie de:
400 g carne macră de porc,
500 g ciuperci proaspete,
1 ceapă potrivită,
3-4 căţei de usturoi,
1 păhărel de vin alb sec,
1 conservă de roşii în bulion (400 g.),
cimbru, pătrunjel,
2-3 linguri de ulei,
sare şi piper.
Încingeţi uleiul într-o cratiţă şi rumeniţi uşor carnea, tăiată cubuleţe, pe toate părţile. Săraţi, piperaţi, presăraţi cimbru, turnaţi puţin vin, puneţi capacul şi înăbuşiţi până ce carnea e aproape gata. Scoateţi-o pe o farfurie şi, în grăsimea rămasă, căliţi un pic ceapa şi usturoiul, tocate mărunt. După vreun minut, adăugaţi ciupercile (spălate, uscate şi tăiate). Căliţi-le vreo 5 minute, amestecând. Turnaţi peste ele restul de vin, roşiile mărunţite, săraţi, piperaţi şi lăsaţi să fiarbă toate împreună câteva minute. Puneţi şi carnea înapoi în cratiţă şi continuaţi fierberea până ce totul e cât se poate de fraged. Reglaţi gustul de sare şi piper, presăraţi pătrunjelul (spălat, uscat, curăţat şi tocat). Amestecaţi, puneţi capacul şi stingeţi focul. Dacă aveţi timp, ca la orice altă mâncare cu sos, ar fi mai bine dacă fierberea finală (şi comună) s-ar desfăşura în cuptor, să scadă sosul frumos şi să se rumenească un pic. Garnitura pentru această mâncare de porc cu ciuperci rămâne la libera dumneavoastră alegere (orez, cartof, paste etc.). Cât despre vinul din pahare, el trebuie să fie roşu, sec şi nu prea dur. Poate Pinot Noir, poate Fetească Neagră, cam pe-aici. Costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau