Muşchiuleţ de porc cu miere şi piper verde în aluat franţuzesc
Dimensiune font:
Pe cuvânt că reţeta de muşchiuleţ de porc cu miere şi piper verde în aluat franţuzesc e mult mai simplă decât denumirea ei alambicată. Atât de simplă încât, în ciuda aspectului său evident festiv, ea poate poposi în farfurie şi la o masă normală, de familie, nu doar dacă-i vorba despre vreo sărbătoare. Oricum e foc de gustoasă şi merită făcută mai des decât ne-ar permite-o calendarul sărbătorilor.
Ca să vă convingeţi, înarmaţi-vă cu:
400 g muşchiuleţ de porc,
1 pachet de aluat franţuzesc congelat (400 g),
2 linguri de miere,
2 linguri de piper verde (în saramură),
unt (cam 30 g),
1 gălbenuş,
2 linguri de lapte,
sare.
Puneţi aluatul la decongelat.
Împărţiţi muşchiul în 4 bucăţi, cât mai egale. Încingeţi untul într-o tigaie şi rumeniţi uşor carnea pe toate părţile. Lăsaţi-o să se răcorească (pe şervete de hârtie).
Încingeţi cuptorul la 200ºC.
Scurgeţi, uscaţi şi tocaţi piperul (din cuţit). Nu-i deloc nevoie să fie prea mărunt.
Ungeţi fiecare bucată de carne cu miere şi tăvăliţi-o prin piper.
Întindeţi aluatul (cam 2 mm grosime să aibă foaia). Tăiaţi 4 pătrate şi împachetaţi bucăţile de carne. Tăiaţi aluatul rămas în varii forme şi decoraţi pacheţelele după buna dumneavoastră plăcere.
Bateţi gălbenuşul cu laptele şi ungeţi bine pe deasupra fiecare plăcintă (ca să zic aşa).
Coaceţi 30 de minute. Dacă vi se pare că pacheţelele se rumenesc prea tare, acoperiţi-le cu folie de aluminiu.
Serviţi-le calde (dar sunt bune şi reci), cu o salată sau cu orice altă garnitură poftiţi.
Variante? Păi e clar că-s nenumărate, de la folosirea altor cărnuri şi până la diverse alte combinaţii de condimentare a lor. Fiindcă, la fel ca în cazul multor reţete simple, şi în cazul de faţă avem de-a face cu un (gustos) punct de plecare.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau