Nimeni nu crede, însă doar femeile plinuţe înţeleg aceste lucruri

default

Dimensiune font:

| 17-10-2017 19:52

Esti plinuta si stii si tu lucrul acesta. Cel mai neplacut lucru cu care te confrunti nu sunt kilogramele afisate pe cantar, ci atitudinea celor din jur, care se cred indreptatiti sa isi dea cu parerea despre tine, fara sa gandeasca inainte. Sunt cateva lucruri pe care numai o femeie plinuta le intelege.

 

 1. Ti se fac complimente cusute cu ata alba. Ca si restul oamenilor, ai zile in care arati bine si zile in care nu, dar multi din jurul tau se straduiesc parca sa iti faca mereu complimente, de parca ai avea nevoie de asa ceva non stop. O fi o intentie buna in spatele avanlansei de laude, dar de fapt, ele nu fac altceva decat sa iti aminteasca ca ai cateva kilograme in plus. Nimic nu este mai enervant decat atunci cand oamenii presupun ca ai probleme cu stima de sine doar pentru ca nu esti fotomodel.

2. Hainele tale costa mai mult. Marimile "normale" au preturi normale, cele "speciale" sunt facute pur si simplu pentru a te lasa fara bani. Nu de putine ori, te uiti cu invidie la acele femei micute si firave care isi pot cumpara haine de la copii. Ce n-ai da si tu sa fii asa privilegiata de soarta!

3. Urasti termenul "plinuta". Si "voluptoasa", "cu forme" sau "rotunjoara", toate rostite cu un ton care ar cauta sa te consoleze pentru ceva. In plus, te enerveaza ca toata lumea evita cuvantul "gras" in jurul tau, de parca ar fi un subiect tabu care ti-ar aduce lacrimi in ochi de-ndata ce cineva il deschide. Nu esti asa sensibila si nu te simti prost pentru faptul ca nu te supui standerdelor societatii. E corpul tau si e exact asa cum iti place.

4. Daca tii regim, nu-i bine, daca nu tii regim, iar nu e bine. Cumva, tot se gaseste cineva care sa fie nemultumit de regimul tau, desi nu e treaba nimanui cat si ce mananci. Pe de-o parte ai grupul de persoane care iti povestesc tot felul de cazuri de boli metabolice cauzate de regimuri, pe de alta parte, daca mananci in voie, ai tot felul de persoane in jur care te privesc dezaprobator si tin neaparat sa iti spuna ce ar trebui sa mananci. Una peste alta, toata lumea te judeca.

5. Pantalonii tai au viata foarte scurta. Mereu ai nevoie de o noua pereche, din cauza ca de fiecare data, dupa doar cateva purtari, se roade materialul intre coapse. Dupa cate perechi de pantaloni preferati ai plans pana acum? Ca sa nu mai vorbim despre sumele enorme pe care le dai pentru acest item vestimentar atat de necesar.

6. Toata lumea iti face apropouri subtile. Cea mai buna prietena a ta iti povesteste, ca din intamplare, de noua dieta despre care a citit. Mama incepe sa iti taie din portii si surorile iti cumpara cadou abonamente la sali de fitness si lectii de dans. Toate sunt gesturi foarte dragute si arata ca oamenilor respectivi chiar le pasa. Dar s-a gandit cineva vreodata ca poate NU VREI sa arati asa cum vrea toata lumea sau ca e pur si simplu decizia ta cum, cat si cand sa slabesti?

7. Doctorii sunt constant dezamagiti de greutatea ta. Indiferent pentru ce te duci la medic, acesta face ce face si iti aminteste ca ai prea multe kilograme, ca nu e sanatos, ca o sa ai probleme cu inima, adica exact aceeasi poezie pe care ti-o spune mereu cineva. De aceea, parca nici nu iti vine sa te mai duci la vizita medicala.

8. Toti simt nevoia sa te laude cand faci sport. Sau, si mai rau, se uita cu compasiune la tine, de parca ar gandi "Saraca, incearca si ea". De ce daca alearga in parc 10 persoane cu greutate "normala" nu le observa nimeni, dar daca alergi tu, toata lumea trebuie sa reactioneze cumva? Cumva, din cauza ca esti supraponderala, fiecare are ceva de zis in privinta asta si nu poti sa iti vezi linistita de viata.

9. Indiferent cum te imbraci, intotdeauna cineva comenteaza ceva. Daca pui haine largi pe tine, unii iti vor spune ca nu trebuie sa te jenezi de formele tale si nu e cazul sa le ascunzi. Daca porti haine stramte, reactiile vor fi si mai dezgustatoare. Unii vor zambi cu rautate, altii vor incerca sa te critice pe fata. In spatele discursului "atitudinea conteaza", pe care toti il folosesc,se ascunde de fapt un munte de prejudecati care ies la suprafata in cele din urma.

10. Daca nu ai pe cineva, automat toata lumea presupune ca e din cauza corpului tau. Exista, insa, atatea scenarii posibile. Poate nu vrei sa fii cu cineva. Poate nu ai gasit pe cineva interesant si nu vrei sa pierzi vremea in relatii superficiale. Poate esti prea ocupata cu munca. Poate iti place sa iti faci singura programul si esti foarte independenta. Daca era vorba despre o femeie slaba, toate aceste scenarii ar fi fost vehiculate de toata lumea. In cazul tau, insa, raspunsul universal pare sa fie numarul afisat pe cantar.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei