Oamenii de stiinta tocmai au descoperit o metoda de a gati orezul, prin care caloriile sunt injumatatite
Dimensiune font:
Orezul e prezent in multe bucatarii din lume, inclusiv a noastra, insa pe cat de ieftin si versatil e, pe atat de neprietenos e cu talia. O singura cescuta de orez, gatita, vine cu 240 de calorii.
Cum si oamenii de stiinta trebuie sa manance, inclusiv orez, au vrut sa vada daca exista o metoda de a-l gati care sa mai taie din calorii. Si cercetatorii din Sri Lanka au gasit-o. Nu doar ca au reusit sa reduca la jumatate caloriile, dar l-au facut si mai sanatos, arata Science Alert.
Conform studiului coordonat de cercetatorul Sudhair James, tot ce trebuie sa facem pentru a obtine un orez mai sanatos si cu mai putine calorii e sa punem la fiert niste apa, dar inainte sa adaugam orezul sa adaugam ulei de cocos - cam 3% din greutatea orezului. Asta inseamna o lingurita la jumatate de ceasca de orez.
Cand orezul e fiert, trebuie lasat la frigider timp de 12 ore. Apoi, poate fi incalzit la microunde si consumat.
Desi pare ciudat, in realitate au loc tot felul de reactii chimice in cratita, atat datorita uleiului de cocos, cat si gratie temperaturii mici ulterioare.
Amidonurile care se digera usor, cele pe care organismul le transforma in glucoza si le stocheaza apoi sub forma de grasime, se transforma in unele rezistente, care nu sunt convertite in glucoza in stomac, astfel ca rezulta si mai putine calorii.
In plus, aceste amidonuri rezistente trec prin intestinul gros, unde se comporta asemanator fibrelor alimentare, aducand tot felul de beneficii organismului. ziare.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau