Obiceiurile proaste care te ingrasa si cum sa scapi de ele. Solutii care functioneaza

default

Dimensiune font:

| 01-07-2016 14:04

Chiar si persoanele care sustin ca mananca sanatos fac greseli grave in alimentatia de zi cu zi. De altfel, toti avem obiceiuri proaste care ne ingrasa si pe care nu le luam in considerare atunci cand ne evaluam regimul alimentar.
 

 Cum poti scapa de toata grasimea de pe abdomen in doar 3 zile fara dieta si fara
Dacă doriți să scăpați de montul de la piciorul dvs. în numai 3 nopți, puneți do
Chiar si persoanele care sustin ca mananca sanatos fac greseli grave in alimentatia de zi cu zi. De altfel, toti avem obiceiuri proaste care ne ingrasa si pe care nu le luam in considerare atunci cand ne evaluam regimul alimentar.
Dar exista cate un remediu pentru fiecare obicei prost din cauza caruia riscam sa acumulam kilograme in plus.

1. Nu te poti abtine sa nu bei alcool cand te vezi cu prietenii
Indiferent cate studii sustine ca vinul contribuie la sanatatea cardiovasculara a trupului si in ciuda zicalei ca berea este aliment, amandoua, dar si orice forma de alcool, contine calorii multe. Un singur pahar de vin depaseste 125 de calorii. Ca cifra nu este foarte mult, dar trebuie sa tinem cont ca rareori ne oprim la un singur pahar de vin. O solutie buna pentru a bea mai putin la intalnirile cu prietenii, mai ales daca acestea au loc acasa, este sa cumperi pahare de vin mai mici ca dimensiuni si sa te inveti sa tragi alcoolul din el. De altfel, bauturile alcoolice, de regula, nu se dau pe gat repede, ci se savureaza. Cu cat tragi mai mult de un pahar, cu atat vei bea mai putin. Totodata, indiferent ce bei, asigura-te ca ai si o sticla de apa pe masa din care sa consumi regulat. In felul acesta nu te deshidratezi (caci alcoolul deshidrateaza!) si vei bea mai putin alcool pentru ca nu te vor insela simturile spunandu-ti ca ti-e sete.

2. Sarezi mancarea inainte sa o gusti
Daca obisnuiesti sa pui sare in absolut orice fel de mancare fara sa-l fi gustat inainte, trebuie sa te opresti de urgenta. O lingurita de sare contine aproximativ 2,3 mg de sare, care este aportul zilnic recomandat persoanelor perfect sanatoase. Cei care sufera de tensiune arteriala crescuta ar trebui sa consume mai putin de 1,5 mg de sare pe zi. Insa aproape toti exageram cu sarea. Nu doar ca ne punem peste mancare, ci si involuntar. Toate produsele conservate, preparate industrial, congelate si semipreparate contin deja sare, iar daca mai adaugam si noi in farfurie depasim cu mult limita recomandata. Indicat este sa nu mai punem deloc sare peste mancarea din farfurie si chiar sa punem mai putina si in timpul prepararii mancarii. Sarea in sine nu ingrasa, dar favorizeaza retentia de apa, care ne face sa aratam balonati.

3. Folosesti indulcitori artificiali la aproape orice
Te feresti de zahar si folosesti in schimb indulcitori artificiali sperand ca astfel vei introduce mai putine calorii in corp? Actionezi gresit. Indulcitorii artificiali sunt, adesea, chiar mai nocivi decat zaharul, caci declanseaza un proces in creier prin care-l determina sa ceara dulce, sporindu-ti practic poftele de dulce. Totodata, indulcitorii artificiali sunt asociati cu dezvoltarea obezitatii, cu aparitia diabetului zaharat de tip II, dar si cu sindromul metabolic, premergator multor afectiuni cardio-vasculare grave. Asadar, folosind indulcitori artificialii faci mai mult rau decat bine pe termen lung. Renunta la ei si opteaza, mai degraba, pentru miere sau pentru nectar de agave.

4. Bei foarte rar apa
Cel mai mare procent din corpul uman este constituit din apa. Totusi, tu bei foarte rar apa? Sau mai rau – nu bei deloc? Doar creierul consuma 20% din aportul zilnic de apa, iar in lipsa unei cantitati suficiente, apar durerile de cap. Dar consumul insuficient de apa nu genereaza doar dureri de cap, deshidratarea fiind unul dintre inamicii principali ai pielii, dar si un factor important care favorizeaza aparitia constipatiei. Ca sa bei mai multa apa, incearca sa-ti numeri paharele de apa (de 250 ml) pe zi. Ideal este sa bei 8 pahare de apa pe zi. Daca esti la serviciu si ti-e greu sa te duci de aproape 8 ori sa-ti pui apa, foloseste o sticla de 500 de mililitri si asigura-te ca o umpli (si consumi) de 3-4 ori pe zi,

5. Nu-ti planifici mesele din timpul zilei
Cand esti pe drumuri ziua sau stai tintuit de birou este bine sa stii ce urmeaza sa mananci. Mai mult, este indicat sa ai un pachet de mancare luat de acasa la tine. Gandeste-te de cu seara sau de dimineata ce urmeaza sa mananci in timpul zilei, pentru ca altfel te va pali foamea si vei manca ce ai la indemana: fie covrigei, fie un sandvich de la tonomat, fie o pizza comandata. Chiar daca comanzi mancare si asta in portii mici, ceea ce primesti prin livrare nu se compara ca mod de preparare si, implicit, nutrienti cu ceea ce ai fi putut sa-ti iei de acasa. Mai mult, nu toate produsele sunt proaspete si mai toate abunda in sare, mai ales cand vine vorba de supe si ciorbe la comanda. Asadar, planifica-ti mesele de a doua zi si incearca sa-ti iei la pachet. In felul acesta vei stii sigur ce mananci.

6. Faci si altceva in timp ce mananci
Pauza de masa ar trebui sa fie sfanta, dar prea putini dintre noi respectam. Fie ca nu avem un spatiu special amenajat pentru masa la serviciu, fie din lipsa de timp, multi dintre noi mancam in fata calculatorului, indiferent daca muncim la serviciu sau lucram pentru scoala. Sa mananci si sa te concentrezi si la altceva in acelasi timp este un pericol major pentru silueta, pentru ca creierul nostru intarzie sa genereze senzatia de satietate, fiind impartit intre mai multe chestii. Astfel, mancam intotdeauna mai mult. Este valabil si cand mancam in fata calculatorului, dar si in fata televizorului. Asadar, pe cat posibil, incearca sa nu faci absolut nimic altceva in momentul in care iei masa.

7. Sari peste mese atunci cand stii ca te asteapta “ceva bun” de mancare
Fie ca este vorba de o masa in familie, de o iesire in oras cu prietenii, de o masa la un restaurant cu colegii de munca, fie ca stii pur si simplu ca te asteapta o tava plina cu prajituri acasa, nu trebuie sa nu iei masa de dinainte doar pentru ca urmeaza sa te delectezi cu cine stie ce bunatati. Ba dimpotriva, chiar este indicat sa iei o masa sanatoasa inainte de momentul respectiv. Motivul? Cu cat esti mai flamand inainte de masa, cu atat mananci mai mult. In cazul de fata, este mai bine daca mananci o ciorba la pranz si mai gusti ceva la cina in familie, decat sa te duci flamand la masa cu rudele si sa dai iama in toate preparatele de pe masa.

8. Mananci mai mult in zilele in care faci sport
Doar pentru ca doua, trei sau patru (sau chiar mai multe) zile pe saptamana faci sport nu iti permite sa te infrupti din tot ceea ce ti-e pofta. Daca vrei sa-ti mentii tonusul, sa ti-l intaresti si chiar sa dau jos cateva kilograme prin sport trebuie sa mananci echilibrat si moderat. Efortul fizic, indiferent cat de intens si de frecvent este, nu justifica mancatul excesiv. Ca sa eviti sa dai iama in frigider dupa work-out, ia o masa cu proteine si fibre. In felul aceste oferi organismul exact ce are nevoie pentru fortifierea masei musculare si vei avea o senzatie de satietate pe termen lung.

9. Te iei dupa altii cu usurinta
Esti la serviciu, cineva are un platou de prajituri de masa si te invita sa servesti, iar tu nu te poti abtine sa refuzi. Esti in oras cu prietenii si va uitati pe meniuri, trei dintre ei decid ca vor paste, asa ca tu renunti la salata ta si decizi ca tot paste vrei si tu. Te uiti la un film cu cineva drag, acesta rontaie seminte, floricele si alte snacks-uri, asa ca incepi si tu sa rontai la randul tau. Daca te regasesti in aceste situatii, inseamna ca te iei prea repede dupa altii cand vine vorba de alegerile alimentare. Doar pentru ca cei de langa tine vor si poate chiar isi permit sa manance ce si cum au ei pofta, nu inseamna ca si tu poti, mai ales daca ai o predispozitie la ingrasare sau daca ar trebui sa dai jos cateva kilograme. Ia tu decizia pentru tine si nu te mai lasa influentat de cei din jurul tau!

Lyla.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei