Opt vorbe pe care cuplurile fericite le rostesc zi de zi

default

Dimensiune font:

| 06-10-2017 15:00

Cu totii am vazut declaratii pasionale in filmele de dragoste insa, din fericire, relatiile de cuplu de succes nu implica monologuri patimase. Asadar, ce vorbe folosesc cuplurile sanatoase? Crezi sau nu, insa uneori cele mai simple cuvinte fac mai mult decat un pat acoperit cu petale de trandafiri.

Iata 8 vorbe pe care cuplurile fericite le rostesc zi de zi:

Multumesc

Poate ca spui „multumesc” vanzatoarei de la magazinul din colt care ti-a dat restul, sau unui strain care ti-a facut loc in trafic. Insa aceste cuvinte au un inteles si mai puternic cand le spui (cu adevarata recunostinta) sotului/ei tale.

Cand esti cu cineva de mai multa vreme este usor sa uiti sa apreciezi lucrurile mici pe care le faceti unul pentru celalalt. „Recunostinta si curtoazia obisnuita devin, adesea, victimele familiaritatii. Efortul de a da dovada de apreciere demonstreaza ca observi lucrurile pozitive pe care partenerul le face pentru tine”, spune Lesli Doares, terapeut de cuplu.

Atunci cand te afli intr-o relatie pe termen lung este nevoie sa depui unele eforturi, sa faci compromisuri si sa fii lipsit de egoism, asa ca este important sa va reamintiti reciproc cat de recunoscatori sunteti ca v-ati intalnit si ca sunteti impreuna.

Acestea fiind spuse, este normal ca uneori sa uiti cat de fericit/a esti alaturi de jumatatea ta si tocmai de aceea este important „sa mentineti pasiunea. In general, relatiile rusite sunt formate din oameni care se trateaza asa cum o faceau in primele zile ale relatiei lor”, povesteste Fran Greene, specialist in relatii de cuplu.

Sunt mandru de tine

O alta modalitate extraordinare de a-i arata partenerului/ei aprecierea pe care i-o porti este sa-i recunosti realizarile. Sunteti un cuplu, insa mai presus de orice sunteti doua individualitati minunate careau propriile lor aspiratii. Amintiti-va ca aratarea respectului fata de celalalt in toate aspectele care va diferentiaza este un aspect crucial al oricarei relatii.

Exprimarea faptului ca esti mandru/a de partenerul/a ta inseamna ca il vezi ca pe un om capabil si independent. Ii acest fel ii arati ca il/o sustii in atingerea obiectivelor si performantelor propuse si observi cand o face”, mentioneaza Doares.

Buna dimineata si noapte buna

Cand ii spui iubitului/ei aceste cuvinte ii demonstrezi ca te gandesti la el/ea mereu si atunci cand te trezesti, ori cand mergi la culcare. Iar pentru Doares, lucrurile acestea au o insemnatate chiar mai mare. „Cum va salutati in fiecare dimineaza, ce va spuneti cand va despartiti, ce faceti cand va reintalniti si cum va spuneti noapte buna sunt unele dintre cele mai importante partru lucru care mentin relatia puternica. Spunand toate aceste lucruri demonstrati ca relatia si conexiunea dintre voi sunt prioritare.”

Suntem o echipa

Pentru ca o relatie sa functioneze este crucial ca ambii parteneri sa fie egali si respectuos unul cu celalalt. Poti fi insa si o fiinta individuala care isi urmareste propriile obiective? Bineinteles! „Sa fiti o echipa nu inseamna inseparabili ori dependenti. Inseamna doi oameni care colaboreaza pentru atingerea unui tel comun. Cuplurile puternice se folosesc de punctele tari ale fiecaruia pentru a-si imbunatati relatia. Nu concureaza unul impotriva celuilalt ci unul pentru celalalt”, spune Doares.

Inseamna ca doriti acelasi lucru pentru relatia voastra si ca amandoi munciti impreuna pentru atingerea acestor obiective si mai inseamna ca va sprijiniti reciproc pentru a va dezvolta personal. Totul este sa gasiti echilibrul perfect.

Esti uimitor/oare

Tuturor le plac complimentele, insa primirea lui din partea jumatatii tale este cu atat mai pretios. Chiar daca toate complimentele sunt apreciate, incearca sa spui cate unul pentru fiecare aspect pozitiv al jumatatii tale. In acest fel ii arati ca este o persoana completa si ca este uimitor la atatea lucruri. „Membrii cuplurilor puternice se complimenteaza, adesea, reciproc. Se complimenteaza pentru cat sunt de atractivi, personalitate si inteligenta, adica pe mai multe niveluri. Trebuie folosite toate si nu doar unul dintre ele. O relatie buna inseamna ca tu si iubitul/a ta va iubiti din punct de vedere fizic, emotional si mental”, sustine Greene.

Ma simt ranit/a cand…

Orice cuplu se cearta. Cand este furios/oasa este destul de greu sa-ti controlezi emotiile, insa tipatul este intotdeauna contraproductiv. Cel mai bine este sa-i spui iubitului/ei tale cu calm ce te deranjeaza si sa gasiti impreuna o solutie. De asemenea, concentrati-va pe ceea ce face jumatatea ta gresit fara sa-l/o dai vina pe el/ea si apoi oferi o solutie clara la problema.

Pe scurt, membrii cuplurilor de succes isi atrag unul altuia atentia cand s-a depasit limita, insa fiecare incearca sa scoata in evidenta exact motivul pentru care s-au suparat si sa colaboreze pentru a gasi o solutie. Tocmai de aceea este bine sa incepi cu „Ma simt ranit/a” si sa aduci in discutie cauza; in acest fel nu arunci vina pe parterer/a si te concentrezi pe modul in care te simti cand el/ea adopta un anumit comportament.

Sunt langa tine

Uneori, lucrurile merg prost. In aceste timpuri dificile relatia voastra este supusa testului. Partenerul/a trebuie sa fie tare, sa ai pe umarul cui plange si, totodata, sa inteleaga ca el/ea nu mai poate fi prioritatea ta acum. Este usor sa fii alaturi de cineva in zilele sale fericite, insa totul este diferit in momentele grele.

Atunci, el/ea are nevoie sa stie ca esti langa el/ea. „Ii spui ca il/o vei sprijini chiar si cand nu trece prin cele mai fericite clipe. Mesajul tau este <<stiu ca relatia noastra nu mai este prioritatea numarul 1 acum insa voi face tot ce depinde de mine pentru ca ea sa nu se rupa>>”, zice Greene. Iar, uneori, crizele intaresc legatura dintre cei doi parteneri.

Distreaza-te

Trebuie sa te bucuri de timpul petrecut alaturi de cel/a drag/a insa toate „cuplurile puternice se respecta independenta fiecarui membru”, subliniaza Greene. Ar trebui sa gasesti timp doar pentru tine, cand te vei distra cu prietenii tai si ar trebui sa-ti incurajezi jumatatea sa procedeze la fel. In acest fel, fiecare va avea o viata si in afara cuplului; ceea ce va ajuta sa va apropiati si mai mult, potrivit hercampus.com.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei