Pască
Dimensiune font:
Unul dintre deliciile mesei din ziua ホnvierii Domnului este pasca. Preparatul este uşor de pregătit dacă ai pricepere şi ingrediente de calitate. ホnsă doar o dată-n an este Paştele aşa că merită orice efort.
Ingrediente
Pentru aluat -- o lingură de drojdie, un kg de făină, 8 gălbenuşuri, coaja de la o lămâie, o cană cu lapte dulce, 300 grame de zahăr, 200 grame de unt; pentru umplutură -- un kg de smântână, 5 gălbenuşuri, vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 100 grame stafide, 200 grame de zahăr, un vârf de sare.
Mod de preparare
Se frământă un aluat ca de cozonac care se lasă crească preţ de câteva ore, apoi se împarte cantitatea de aluat în trei, iar o parte se întinde într-o tavă unsă cu unt. Se rulează sub formă de sul celelalte două bucăţi şi se aranjează pe marginea tăvii astfel încât să formeze un cerc.
Pentru umplutură se amestecă zahărul cu gălbenuşurile până se omogenizează, apoi se adaugă stafidele, coaja de lămâie, vanilia, sarea şi smântâna. Amestecul se pune în mijlocul tăvii şi se dă la cuptor. Când aluatul s-a rumenit, se scoate pasca din cuptor şi se aşează pe un platou.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau