Paste cu brocoli şi rodii
Dimensiune font:
Da, ştiu, e o reţetă cumva neaşteptată. Cum adică, paste cu brocoli şi rodii, se vor întreba, probabil, musafirii dumneavoastră. Dar jur cu mâna pe coada tigăii că preparaţia de mai la vale, pe lângă faptul că e tare frumos colorată, şi deci spectaculoasă, mai e şi simplă, şi rapidă, şi tare bună.
Aş zice s-o încercaţi măcar o dată, sigur nu veţi regreta!
500 g tăiţei,
400 g brocoli,
2 rodii,
1 căţel de usturoi,
3 linguri de ulei extravirgin de măsline,
sare şi piper.
Mai întâi rodiile: una o stoarceţi, de la cealaltă extrageţi bobiţele. Păstraţi totul la îndemână.
Desfaceţi brocoli-ul în bucheţele mici. Spălaţi-l, uscaţi-l şi opăriţi-l în multă apă sărată, timp de 2 minute de la primul clocot. Scoateţi-l cu lingura cu găuri şi puneţi pastele la fiert în aceeaşi apă.
Încingeţi uleiul, la foc moale, într-o tigaie încăpătoare. Căliţi uşor usturoiul întreg (să-şi lase doar aroma). Când începe să se aurească eliminaţi-l şi puneţi la călit bucheţelele de brocoli, foarte bine scurse.
După vreo două minute, stingeţi cu sucul de rodie, adăugaţi bobiţele, săraţi şi piperaţi. Continuaţi călirea încă vreo 5 minute.
Scurgeţi bine pastele, răsturnaţi-le în tigaie, sotaţi încă vreo 2 minute şi serviţi imediat.
O ultimă precizare: parcă-s mai bune aceste paste cu brocoli şi rodii dacă în oală intră paste proaspete, cu ou. Dar dacă n-aveţi la îndemână, sau ţineţi post strict, fireşte că nişte paste „normale”, din grâu dur, nu vor schimba prea mult gustul reţetei.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau