Piept umplut de pui în pergament
Dimensiune font:
Reţeta de piept umplut de pui care urmează e situată oarecum între puiul la pungă şi şniţelul umplut, păstrând însă de la fiecare numai calităţile. E foarte gustoasă, destul de rapidă (în vreo oră aţi terminat cu ea) şi o puteţi pune, cu egal succes, şi pe o masă normală, în familie, şi pe una mai sărbătorească. Şi nu trebuie să aveţi prejudecăţi: în ambele cazuri puneţi mâncarea pe farfurie cu tot cu pergament, că arata frumos aşa rumenit.
Dacă însă n-aveţi încotro şi va trebui să folosiţi folie de aluminiu alimentar (ceea ce nu-i prea bine, că iese mai curând fiertură decât friptură), trimiteţi-o la coş imediat ce e gata puiul.
Pentru 4 persoane aveţi nevoie de
2 piepturi de pui (întregi),
200 g ciuperci proaspete (merg şi cele de cultură, dar ce bine ar fi dacă aţi avea de pădure!),
2 felii de şuncă afumată (şunca, vă mai spun o dată, e preparatul ăla obţinut din butul din spate al porcului, nu-i slănină, costiţă sau altceva),
100 g caşcaval,
4 roşii,
1 lămâie,
1 căţel de usturoi,
30 g unt,
1 legătură de arpagic verde (sau ceva cozi de ceapă verde),
pătrunjel,
sare şi piper.
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, uscaţi-le, tăiaţi-le cubuleţe, stropiţi-le cu zeama de lămâie ca să rămână albe şi lăsaţi-le puţin în pace.
Nu vă opriţi, curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Procedaţi la fel cu pătrunjelul şi arpagicul/ceapa.
Topiţi untul într-o cratiţă şi sotaţi ciupercile la foc viu. După câteva minute, adăugaţi usturoiul şi jumătate din tocătura de verdeţuri, mai căliţi 2 minute, săraţi, piperaţi şi stingeţi focul.
Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le felii subţiri, după care vine rândul caşcavalului la feliere (de 4 felii aveţi nevoie).
Împărţiţi în două piepturile de pui, dezosaţi-le şi tăiaţi în două fiecare bucată, pe grosime, fără să le separaţi (să se deschidă ca o carte). Puneţi-le pe un fund de lemn, frăgeziţi-le cu ciocanul de şniţele, efectuaţi sărarea şi piperarea. Puneţi peste fiecare 1/2 de felie de şuncă, o lingură de ciuperci călite şi o felie de caşcaval, apoi închideţi „cartea”, cu ajutorul unei scobitori.
Pregătiţi 4 bucăţi de pergament, suficient de mari ca să cuprindă bine totul, puneţi în mijlocul fiecăreia un şir de felii de roşii, deasupra vine pieptul, presăraţi sare, piper şi restul de verdeaţă tocată şi finisaţi cu restul de felii de roşii.
Închideţi bine pacheţelele, aşezaţi-le într-o tavă, pe care o veţi pune la jumătatea înălţimii cuptorului (pe care, fireşte, n-aţi uitat să-l încălziţi). Coaceţi la foc destul de zdravăn (220ºC) timp de 20-25 de minute, după care deschideţi ambalajul şi lăsaţi carnea să se rumenească (maximum 15 minute ar trebui, în mod normal, să dureze). Dacă aveţi grill, daţi-i drumul şi rumeniţi doar 5′.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau