Pui cu conopidă, smântână şi lămâie
Dimensiune font:
Dintre multele reţete de pui cu conopidă care există pe lumea asta, am ales-o pe cea de mai jos pentru că se face foarte repede şi este extraordinar de bună şi de fină. Coaja rasă a lămâii îi da un parfum grozav şi singura problemă de care trebuie să aveţi grijă este legată de timpul de fierbere al conopidei, care conopidă trebuie să rămână uşor crocantă (dacă aţi trecut-o din fiert, ce mai la deal, la vale, nu mai e bună). În rest, orice debutantă în arta culinară se poate apuca de aceasta reţetă, fiindcă de-a dreptul banală (mă refer la simplitatea execuţiei, nu la gust!).
Hai să vedem ce ne trebuie pentru 4 persoane:
1 pui,
1 conopidă măricică,
200 g smântână groasă,
100 g unt,
1 lămâie,
1 legătură de pătrunjel,
sare,
piper.
Curăţaţi puiul, decupaţi-l, săraţi-l, piperaţi-l şi rumeniţi-l repede pe toate feţele într-o cratiţă cuprinzătoare. Când e gata operaţiunea, puneţi capacul şi lăsaţi-l la înăbuşit vreo 20 de minute (sau mai mult, dacă e pui de curte).
În timpul asta fierbeţi conopida, desfăcută în bucheţele, în apă sărată (sau, şi mai bine, în aburi), având grija, repet, să rămână uşor crocantă.
Radeţi coaja lămâii (aţi spălat-o, da?), stoarceţi-o fără milă şi amestecaţi totul (adică zeamă plus coajă) cu smântâna.
Spălaţi pătrunjelul, uscaţi-l, curăţaţi-l şi tocaţi-l mărunt.
Când e gata puiul, adăugaţi conopida şi smântâna parfumată, amestecaţi cu grija, lăsaţi mâncarea să mai dea 2-3 clocote, reglaţi din sare şi piper, stingeţi focul, presăraţi pătrunjelul, beţi un pahar de vin, că-l meritaţi, şi serviţi. Cu orez, cu piure, cu paste, cu ce doriţi dumneavoastră.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau