Reţeta rapidă de turtă dulce, cel mai bun desert al iernii
Dimensiune font:
Cei mici vor da târcoale cuptorului până când vei scoate tava cu turtă dulce și vor fi mai mult decât dornici să te ajute să o prepari.
De ce ai nevoie pentru turtă dulce
100 g unt
100 g zahăr brun
1 linguriță ghimbir
1 linguriță scorțișoară
½ linguriță sare
½ linguriță bicarbonat de sodiu
420 g făină
1 ou
100 g miere
1-2 linguri apă rece
Cum se prepară turta dulce
Mixezi untul cu zahărul, ghimbirul, scorțișoara, sarea, bicarbonatul și făina. Când compoziția are o textură nisipoasă, adaugi oul și mierea, apoi omogenizezi. Dacă aluatul este prea tare, poți turna 1-2 linguri cu apă rece. Dai aluatului forma unui disc și-l înfășori în folie, apoi îl ții la frigider aproximativ o oră.
Întinzi o foaie de 3-4 mm grosime, pe care o decupezi în orice formă dorești. Așezi turta dulce într-o tavă cu hârtie de copt și o ții la cuptor aproximativ 10 minute, până când se rumenește ușor pe margini.
O păstrezi într-o cutie cu capac.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau