Rulouri cu somon
Dimensiune font:
Parcă special gândite pentru mesele cu musafiri simandicoşi, aceste delicioase şi spectaculoase rulouri cu somon (cu dublu somon, aş putea chiar zice!) pot fi însă un subiect interesant inclusiv în cazul unei mese de duminică, în familie.
Nu se fac greu deloc, principala problemă ar fi să aveţi nişte cilindri metalici speciali pentru coacerea tuburilor de aluat (a, şi un pic de îndemânare). Aşa că n-are rost să lungim discuţia, mai bine să trecem la lista cu cele necesare.
Adică:
1 pachet de aluat franţuzesc,
200 g somon proaspăt,
5 linguri de ulei extravirgin de măsline,
1/2 linguriţă de boia iute,
sare,
apoi, pentru rulouri,
puţin unt,
ceva făină,
cilindri metalici pentru copt,
plus, pentru umplutură,
200 g somon afumat,
1 fir de ceapă verde, tocată mărunt (sau 2 linguri de arpagic verde tocat),
100 g brânză proaspătă (tip Philadelphia),
30 g unt,
zeama de la 1 lămâie,
sare.
Mixaţi ingredientele umpluturii, până obţineţi o cremă omogenă. Puneţi-o într-un castron şi băgaţi-o la frigider până îi vine rândul.
Tăiaţi somonul proaspăt fâşii subţiri, late de aproximativ 2 cm. Puneţi peştele la marinat în ulei, sare şi boia.
Decongelaţi aluatul, tăiaţi-i fâşii de 2 cm, lungi de aproximativ 12 cm (dimensiunea depinde şi de lungimea cilindrilor metalici pe care-i aveţi la dispoziţie).
Ungeţi cu unt şi presăraţi cu făină cilindrii metalici. Scuturaţi bine excesul şi înfăşuraţi în jurul lor fâşiile de aluat, peste care le-aţi suprapus pe cele de somon.
Puneţi rulourile pe tava aragazului, căptuşită cu pergament (hârtie de copt). Băgaţi în cuptorul încins dinainte, la 200ºC, şi coaceţi timp de un sfert de oră. Lăsaţi-le să se răcească şi scoateţi-le, cu grijă, de pe cilindri.
Umpleţi-le cu crema de somon (folosiţi un poş) exact înainte de momentul servirii, să rămână aluatul crocant.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau