Salată de mere, sfeclă roşie, nuci şi şvaiţer
Dimensiune font:
O excelentă salată de toamnă-iarnă, tare simplă şi foc de gustoasă, ba deasupra şi cât se poate de lacto-vegetariană (dar va fi îndrăgită, cu siguranţă, toată lumea). Singura problemă ar putea să o constituie timpul necesar sfeclei să se coacă, dar dacă facem excepţie de acest moment mai îndelungat, se cheamă că nu vă trebuie mai mult de un sfert de oră pentru realizarea unui aperitiv tare simpatic, potrivit pentru orice ocazie. Merită să intrăm în detalii, nu?
2 sfecle roşii mici, coapte,
2 mere (preferabil din cele mari, cu coaja verde)
10 nuci, curăţate,
100 g şvaiţer,
200 ml smântână,
1 lingură de iaurt,
suc de lămâie,
arpagic verde,
sare şi piper.
Curăţaţi sfecla (presupun că s-a răcit deja) şi tăiaţi-o cubuleţe.
Curăţaţi merele (nu şi de coajă), tăiaţi-le unul în felii subţiri, celălalt cuburi (identice ca dimensiuni cu cele de sfeclă) şi frecaţi-le cu zeamă de lămâie, să rămână albe şi frumoase.
Tăiaţi şvaiţerul cuburi iar miezul de nucă desprindeţi-l în jumătăţi (în cazul în care, fireşte, aţi putut să-l păstraţi întreg la curăţare).
Pentru sos, bateţi smântâna cu iaurtul, zeamă de lămâie după gust, sare, piper şi arpagic verde tăiat mărunt.
Puneţi pe un platou feliile de mere, împrăştiaţi peste ele, cât mai uniform, toate cubuleţele, adăugaţi miezul de nucă, turnaţi susul şi cu asta basta.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau