Salată de pere cu nuci, caşcaval şi maioneză
Dimensiune font:
O salată foarte simplă, gustoasă şi suficient de spectaculoasă pentru a putea fi pusă, la o adică, şi pe o masă niţel mai festivă. Şi cum este şi foc de rapidă (în vreun sfert de oră aţi şi terminat-o), zic să trecem direct la lista de cumpărături, care cuprinde
3 pere (de preferinţă Williams),
70 g nuci,
200 g caşcaval (sau şvaiţer, sau gouda, sau…)
1 salată verde,
3 linguri de smântână subţire,
zeamă de lămâie,
arpagic verde,
sare,
piper,
iar pentru maioneză mai adăugaţi dumneavoastră
1 gălbenuş,
1 linguriţă de muştar,
150 ml ulei,
zeamă de lămâie,
sare şi piper.
Mai întâi, fireşte, munca de jos: faceţi maioneza, tăiaţi perele în jumătate, scoateţi căsuţa cu seminţe, apoi feliaţi-le şi stropiţi-le cu zeamă de lămâie. Tocaţi nucile mai mare şi rumeniţi-le un pic într-o tigaie antiaderentă (pe „uscat”). Curăţaţi, spălaţi şi uscaţi salata verde, tăiaţi caşcavalul cubuleţe, spălaţi şi tăiaţi arpagicul verde.
Amestecaţi maioneza cu smântâna şi o parte din nucile rumenite. Puneţi într-un castron perele, caşcavalul, restul de nuci, adăugaţi cam 2/3 din maioneză şi amestecaţi cu grijă, reglând de sare, pipe şi acru.
Tapetaţi un platou cu frunze de salată (celelalte pot fi tăiate mărunt şi amestecate cu restul ingredientelor). Puneţi peste ele salata şi serviţi imediat, cu restul de sos separat, că poate cineva o să mai vrea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau