Salată de pui cu paste şi legume
Dimensiune font:
O salată de pui cu paste tare simplă şi reconfortantă, numai bună într-o zi călduroasă, sau chiar toridă, precum cele ce se pregătesc să dea năvală peste noi. Se face repede, iar posibilităţile de improvizaţie sunt, ca la orice salată, practic nelimitate (de asta nici n-am să vă dau de data asta idei, sugestii ori variante, că sigur nu-i nevoie).
Ce-avem nevoie pentru un lighenaş de salată?
1/2 pui, fript sau fiert,
250 g paste (farfalle, conchiglie, fusilli, cam pe-aici)
1 salată verde, mare,
câteva fire de ceapă verde (vreo 8, aş zice, dar e după gust),
1 ardei gras roşu,
4-5 castraveţi,
3-4 roşii,
verdeaţă (mărar, pătrunjel…),
ulei,
zeamă de lămâie,
sare şi piper.
Dezosaţi puiul, eliminaţi pielea, tăiaţi restul fâşii ori bucăţele.
Fierbeţi pastele al dente, trimiteţi-le în strecurătoare, clătiţi-le scurt cu apă rece, scurgeţi-le bine, răsturnaţi-le într-un castron, stropiţi-le cu puţin ulei şi amestecaţi-le cu grijă. Lăsaţi-le să se răcească.
Curăţaţi, spălaţi şi uscaţi legumele şi verdeţurile. Tăiaţi legumele după felul lor şi/sau după bunul plac: fâşii, rondele, cubuleţe… Alegeţi verdeţurile şi tocaţi-le mărunt.
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron încăpător (eu, recunosc, am un lighenaş numai bun pentru operaţia asta). Stropiţi-le cu un sos făcută din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, bătute bine cu telul (sau agitate zdravăn într-un borcan cu filet).
Dacă mai aveţi de aşteptat până la masă, băgaţi salata de pui cu paste în frigider, dar fără să puneţi sosul (asezonarea se face numai înaintea servirii, să nu se înmoaie salata verde).
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau