Salată de sfeclă roşie cu portocale
Dimensiune font:
O nebunie de salată de sfeclă roşie, cu portocale, simplă, surprinzătoare şi foc de gustoasă. Şi care ne demonstrează, dacă mai era nevoie, că în afară de sfecla roşie cu hrean există şi alte variante excelente de salată de sfeclă. Aşa că ia să vedem noi cam ce ne-ar trebui pentru deliciul ăsta hibernal. Cu precizarea că, probabil, pentru o masă mai mare, ar cam trebui să multiplicaţi corespunzător cantităţile:
600 g sfeclă coaptă (mai bine) sau fiartă,
1 portocală,
1 legătură de pătrunjel,
iar pentru minunatul sos
încă 1 portocală,
2 linguriţe de boabe de chimen,
2 linguriţe de muştar,
2 linguri de oţet,
6 linguri de ulei de măsline,
sare si piper.
Curăţaţi sfecla, tăiaţi-o în felii subţiri.
Stoarceţi portocala şi amestecaţi sucul obţinut cu oţetul, dizolvaţi sarea, puneţi muştarul şi piperul, amestecaţi bine totul. Adaugaţi, în fine, uleiul şi chimenul, omogenizaţi din nou şi puneţi feliile de sfeclă în sosul obţinut, să stea la marinat 1 oră.
Înainte de a servi, curăţaţi cealaltă portocală, tăiaţi-o feliuţe şi decoraţi salata, neuitând să presăraţi şi ceva pătrunjel tocat.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau