Soluţii pentru obezitate cronică
Dimensiune font:
Pentru multe tulburări, în special cele prezente la debutul unei carenţe, nu este necesar un medic pentru a reechilibra producţia de dopamină. Este suficient să se aplice principiile dietetice care au fost deja probate. Fiţi conştienţi că ceea ce mâncaţi reprezintă soluţia cea mai simplă şi cea mai naturală pentru stabilizarea producerii dopaminei
Această dietă poate rezolva problemele de obezitate cronică. Acumularea rapidă şi însemnată a kilogramelor este un semn care traduce o carenţă de dopamină. Pentru a şti dacă este în discuţie un exces de greutate sau obezitate, se utilizează indicele de masă corporală (IMC) care se obţine împărţind kilogramele la înălţime, iar rezultatul se ridică la pătrat. Greutatea este normală dacă indicele este cuprins între 18,5 şi 25. Se vorbeşte despre exces de greutate la un IMC cuprins între 25 şi 30, de obezitate moderată la valori ale IMC cuprinse între 30 şi 35, 5, de obezitate severă în cazul unui IMC cuprins între 35, 5 şi 40 şi obezitate masivă când indicele trece cu mult de aceste valori.
Numeroşi medici recunosc că obezitatea este o tulburare metabolică, dar par să uite că metabolismul este acţionat de dopamină (un neurotransmiţător, un mesager chimic care ajută la transmiterea semnalelor în creier şi în alte zone vitale). În consecinţă, un program personalizat va permite unui pacient cu carenţă în dopamină să piardă definitiv kilogramele în plus.
Dacă natură voastră este de tip dopamină şi prezintă carenţe, sfaturile ce urmează vă vor ajută să pierdeţi în greutate. Veţi constată că nu aveţi nevoie să va îmbuibaţi cu dulciuri şi, în plus, cele câteva abateri alimentare pe care vi le veţi acordă, nu vor avea niciun efect dăunător. Energia voastră crescută va va incită să faceţi mai mult sport şi, astfel, să slăbiţi mai rapid.
Nutrienţi care stimulează producţia de dopamină
O dietă adaptată unui temperament specific nu reprezintă o cură de slăbire. În consecinţă, nu trebuie să număraţi fiecare porţie, să vânaţi cele mai puţine calorii sau să va concentraţi pe un anumit grup de nutrienţi. „Alimentaţia voastră va visă restabilirea unui nivel bun al dopaminei şi, în al doilea rând, incitarea creierului să o producă mai mult. Dat fiind faptul că precursorii dopaminei sunt doi aminoacizi, fenilalanină şi tirozină, prezenţi în alimente bogate în proteine, trebuie să le acordaţi întâietate în alimentaţia voastră”, a spus psihologul Cornelia Decu Chaumont, fondatorul primei şcoli de aromaterapie din România.
Mesele voastre vor fi bogate în proteine, dar nu trebuie să uitaţi să le adăugaţi suficienţe fructe şi legume. Băuturile vor fi cele pe care le veţi alege, cu condiţia că acestea să fie fără alcool, fără zahăr şi, de preferinţa, necarbogazoase. Ceaiul şi cafeaua sunt potrivite unei persoane cu carenţă de dopamină, cu condiţia să aibă, de asemenea, lipsă de serotonină (risc de insomnie), de acetilcolină (risc de agitaţie şi încapacitatea de avea idei clare).
Aceasta este dieta cu care vă puteţi delecta în câteva zile:
ZIUA 1
Mic dejun: două ouă fierte în coajă cu pâine integrală şi o ciocolată caldă.
Dejun: Salată compusă la bază, din fasole mungo, pui sau curcan şi legume la alegere. Un fruct. Pentru a încheia, un cubuleţ de ciocolată neagră şi o infuzie, la alegere.
Cină: Două cotlete de miel cu ierburi de Provence cu o porţie de orez integral şi o altă de legume (sparanghel, morcovi şi ceapă gătite la aburi). La desert, un iaurt natur cu fructe roşii. Pentru a încheia, un cubuleţ de ciocolată neagră şi o infuzie, la alegere
ZIUA 2
Mic dejun: Un bol de musli cu lapte integral şi o cafea decafeinizată.
Dejun: Salată de ton, salată verde, roşii şi ceapă cu ulei de măsline şi o felie de pâine integrală. La final, o infuzie de ghimbir.
Cină: O salată mică cu brânză de capră, sfeclă şi mere cu un pic de oţet balsamic (fără ulei). Un piept de pui la grătar cu o porţie de mazăre, fasole verde şi porumb. Un ceai la alegere.
ZIUA 3
Mic dejun: Două iaurturi natur cu fructe roşii, migdale şi nuci şi un ceai.
Dejun: O felie de somon gătit la cuptor, însoţit de o salată variată cu ulei de măsline şi oţet balsamic, o felie de pâine integrală. La final, un fresh de grapefruit.
Cină: O friptură de vită la grătar, însoţită de o porţie de fasole verde gătită la aburi. În încheiere, o infuzie, la alegere.
Sunt permise ca gustări 60 de grame de brânză de vaci cu stafide, coacăze în iaurt natur, un ou fiert şi câţiva morcovi mici, un măr şi un pumn de migdale.
La această dietă cel mai bine ar fi dacă ar fi adăugată puţină mişcare zilnică.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau