Tagliatelle cu sos de praz, smântână şi afumătură
Dimensiune font:
O reţetă zdravănă, nimic de zis, aceşti tăiţei cu (dublă) afumătură. De ce dublă? Pentru că, aşa după cum veţi vedea un pic mai la vale, nu doar carnea (adicătelea costiţa, în cazul nostru) va da pastelor noastre un savuros gust de fum, ci eforturile caşcavalului vor contribui şi ele pentru un meniu complet afumat. Dar fireşte că depinde şi de gustul dumneavoastră; puteţi folosi, la o adică, şi un caşcaval normal, ba chiar şi un preparat neafumat de carne, dacă ţineţi morţiş. Fiindcă, aşa după cum cu siguranţă v-aţi obişnuit, reţeta care urmează nu-i altceva decât un punct de plecare.
Pentru care aveţi nevoie de
500 g tăiţei (sau alte paste cu ou),
100 g costiţă, tăiată fâşiuţe
100 g caşcaval afumat, dat pe răzătoarea mare,
2 fire frumoase de praz,
100 ml smântână,
1 legătură de hasmaţuchi (sau pătrunjel),
sare şi piper.
Mai întâi, fireşte, munca de jos: tăiaţi costiţa fâşiuţe, daţi caşcavalul pe răzătoarea mare, spălaţi şi curăţaţi prazul şi pătrunjelul. Tăiaţi prazul (de la care nu trebuie să păstraţi decât partea albă şi cea verde deschis) mai întâi o dată în lung, apoi feliuţe subţiri. Tocaţi, în fine, verdeaţa (dar păstraţi câteva frunzuliţe, pentru decor).
Încingeţi o tigaie (mare!) aderentă şi puneţi costiţa la prăjit, cât să se rumenească un pic şi să se topească grăsimea. Adăugaţi prazul, să se călească şi el. Când s-a înmuiat, turnaţi smântâna, săraţi, piperaţi, amestecaţi şi lăsaţi sosul să fiarbă încă 5 minute.
În timpul ăsta, fierbeţi pastele şi scurgeţi-le bine. Adăugaţi-le şi pe ele în tigaia cu sosul, presăraţi brânza şi verdeaţa, amestecaţi zdravăn şi cu asta basta.
costachel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau