Ţelină umplută cu carne
Dimensiune font:
Ingrediente: 4-6 ţeline (să rămână ca nişte gulii tinere când sunt curăţate), 100 ml smântână, 1/4 l suc de roşii, 30 g făină, sare, piper, pătrunjel, untdelemn.
Mod de preparare: Ţelinele curăţate de coajă se scobesc cu rondeaua (nu cu linguriţa) ca şi guliile, ca marginea să rămână de circa un centimetru grosime. La tocătură se adaugă 1/4 din miezul scos din ţeline, care s-a trecut prin maşină odată cu carnea. Se umplu ţelinele şi dacă rămâne tocătura, cu aceasta se pot umple ardei sau roşii, care se vor fierbe odată cu ţelinele. Într-o cratiţă potrivită ca mărime, cât să cuprindă ţelinele (eventual şi ardei şi roşii), se pun 2-3 linguri untdelemn şi se aşază ţelinele. Cratiţa se pune pe foc mic, lăsând 1-2 minute să se înfierbânte ţelinele, fără să se întoarcă (să-şi dezvolte aroma) apoi se sting cu sucul de roşii şi apă cât să le cuprindă bine. Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute; după 15-20 minute se întorc în sos. Când sunt fierte, se freacă făina cu două linguri de apă rece şi se amestecă bine cu sosul, lăsându-l să fiarbă câteva clocote ca să se lege. Apoi, cratiţa se ia de pe foc şi mâncarea se sărează după gust şi i se adaugă o linguriţă de zahăr. Ţelinele se servesc presărate cu pătrunjel tăiat mărunt, simple, sau cu smântână.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau