Top 10 cele mai frecvente vise si de ce ne tulbura somnul noaptea si ce inseamna

default

Dimensiune font:

| 30-11-2015 15:26

Toti oamenii au vise pe parcursul noptii, indiferent daca-si amintesc sau nu cand se trezesc. Dintre aceste vise, unele ne tulbura mai mult somnul decat altele. Ce inseamna ele si de ce le “traim” atat de intens in somn?
 

 1. Visul cu paianjeni

Paianjenii isi construiesc panze complicate cu ajutorul carora isi prind prada. Ei sunt asociati cu manipularea, iar aparitia lor in vise indica faptul ca cel care viseaza este fie manipulat de cineva, fie este chiar manipulatorul. Ce poti deduce din visele cu paianjeni? In primul rand, intreaba-te daca cineva te manipuleaza in viata de zi cu zi sau macar incearca sa te influenteze intr-un anumit fel, in anumite situatii.

2. Visul in care suntem urmariti

Cand visam ca suntem urmatiri sau chiar fugariti, indiferent daca vedem cine face asta sau doar simtim o prezenta de care trebuie neaparat sa scapam in vis, inseamna ca subconstientul ne spune ca ne confruntam cu o problema sau o persoana pe care vrem sa le evitam. Pe de alta parte, poate insemna si faptul ca incercam sa negam, sa fugim de propriile sentimente si emotii care ne creeaza disconfort sau chiar durere si teama. Nu poti scapa de visele in care esti fugarit, decat daca iti confrunti temerea din viata reala.

3. Visul in care esti gol

Fie ca visezi ca esti complet gol, fie ca esti doar partial dezbracat, acest tip de vis indica faptul ca ai o impresie mai buna despre tine decat stii ca ar trebui in realitate. Visul in care esti gol nu are nimic sexual in el, ci pur si simplu te destabilizeaza ca om, te umileste, te reduce la o fiinta mai mica tocmai pentru ca, in viata reala, te consideri superior altora atunci cand nu ar trebui. Pe de alta parte, daca o persoana viseaza ca este aproape goala, dar poate un obiect vestimentar sau un accesoriu foarte evident, care atrage puternic atentia, inseamna ca aceasta sufera de timiditate sau ca este respinsa in anumite grupuri sau situatii, iar acel obiect foarte evident are rolul de a contracara senzatia de “inexistenta”, de “lipsa de importanta” pe care cel care viseaza o simte fata de sine.

4. Visul in care-ti cad dintii

In traditia populara, visul in care-ti cad dintii indica moartea cuiva. Daca te dor dintii in timp ce-ti cad, in vis, inseamna ca persoana care moare iti este apropiata, in timp ce lipsa durerii inseamna ca vei afla de decesul cuiva, dar nu vei fi afectat de veste. Dar semnificatia in traditia populara nu are nicio legatura cu ceea ce au stabilit specialistii in psihologie, psihanaliza si somnologie cu privire la semnificatia acestui vis. In opinia specialistilor, caderea dintilor in somn indica probleme in experientele emotionale ale celui care viseaza. In esenta, caderea dintilor inseamna o provocare in supravietuire din cauza incapacitatii de a manca generata de pierderea danturii. Asta inseamna ca cel care viseaza ca-i cad dintii se teme ca ar putea pierde ceva esential din viata lui care-i asigura traiul sau bunastarea emotionala.

5. Visul in care cazi

Multi dintre noi ne-am trezit la un moment dat “in cadere”, speriati si bulversati. Insa, pentru acest “vis”, exista o explicatie pur stiintifica. In timp ce ne scufundam in somn, sistemul nervos se linisteste, tensiunea si ritmul batailor inimii scad, iar aceste schimbari fizice care ne ajuta sa adormim pot declansa un vis in care cadem in gol. Pe de alta parte, unii oameni viseaza mai des ca cad in gol decat altii. Acestia sunt framantati de pierderea controlului, caci in momentul in care cazi in gol pierzi controlul. Asta inseamna ca in viata reala ei se tem sa nu piarda controlul in anumite situatii.

6. Visul in care esti insarcinat/a

Da! Si barbatii au vise in care sunt insarcinati, nu doar femeile. Motivul? Sarcina, in sine, nu reprezinta neaparat dorinta sau teama de a avea un copil, ci creativitatea, iar de creativitate beneficiaza deopotriva barbatii si femeile. Asadar, visul in care esti insarcinat/a indica nevoia de a crea ceva, iti sugereaza faptul ca este momentul in care trebuie sa gandesti mai liber si sa dezvolti ceva pornind cu puterea mintii tale, indiferent ca este vorba de renovarea casei intr-un stil artistic, indiferent ca este vorba de conceperea unei lucrari la serviciu care sa atraga admiratia colegilor si a sefilor.

7. Visul despre moarte

In traditia populara se spune ca atunci cand visam ca moare un om pe care-l cunoastem in viata reala, ii “moare moartea”. Insa psihanalistii contrazic aceasta teorie. Moartea in vis indica sfarsitul simbolic al unui anumit lucru, al unei etape din viata, al locului de munca sau al unei relatii. Moartea in vis mai poate sugerea nevoia reala de a-ti rezolva unele anxietati sau de a scapa de sentimentul de furie, de invinovatire pe care il simte chiar fata de sine cel care viseaza.

8. Visul in care esti pierdut

Visul in care simti ca te-ai pierdut, in care cauti pe cineva si nu gasesti si te simti singur si speriat denota anxietate in viata reala, dar si sentimente de frustrare, de neadaptare la situatii, circumstante, momente din perioada in care esti constient, treaz. Cel care se viseaza pierdut se simte, de fapt, nelalocul lui intr-o situatie din viata reala. Practic, nu-si gaseste locul si-l cauta speriat in vis. Cel care viseaza ca este pierdut poate sa se simta un strain in relatia de cuplu sau poate nu se adapteazala locul de munca ori in locuinta/orasul/tara in care abia s-a mutat.

9. Visul despre apa

Visul care include apa poate oferi noi perspective, poate arunca lumina asupra unoi trairi emotionale, asupra unor sentimente din viata reala. Apa este asociata cu purificare, cu schimbare, cu innoirea. Cand apare in vis, ea face referire, de regula, la persoana care o viseaza, la sinele lui, nu la alti oameni. Spre exemplu, cel care viseaza un om care toarna apa unui alt om se afla, de regula, in planul unei schimbari semnificative in viata, in timp ce persoana care viseaza ca este cuprinsa de un val imens sau se scufunda este, cel mai probabil, coplesita de schimbarea care are loc in viata ei, iar tranzitia ii provoaca stari de teama si de anxietate.

10. Visul cu oameni celebri

In cultura contemporana, celebritatile sunt purtatoare ale unui mesaj si ale unei tipologii care sunt asociate, de regula, cu modul in care ai succes sau nu in viata. In timp ce Kim Kardashian portretizeaza omul care prin frumusete si senzualitate poate obtine orice in viata, Herta Muller arata ca talentul si unicitatea este, de fapt, cheia succesului. In viata reala, fiecare om isi alege propriul drum catre succes, indiferent daca, la final, il atinge sau nu. Un om care viseaza o celebritate cauta, de fapt, in vis, o sursa de inspiratie, o cale pentru a realiza ceva ce-si doreste mult.

Lyla.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de personalitate
26/12/2022 17:12

Dacă ai fost vreodată curioasă să afli ce fel de personalitate ai şi ţi-ai făcut testul Myers - Briggs, ştii deja ce tipologie (MBTI) te caracterizează şi iţi va fi foarte uşor să afli in cele ce u ...

Studiu: munca în exces îți afectează frumusețea! Cum îți distrug fizicul orele suplimentare
26/12/2022 12:51

Stii deja că statul prea mult pe scaun, implicit lucrul la birou cauzează probleme la nivelul coloanei vertebrale, coloanei cervicale, dureri de cap, de oase, afectiuni la nivelul picioarelor si circulatiei v ...

Cum să ai sărbători fără stres. Patru recomandări ale psihologului
26/12/2022 12:44

Pentru cei pentru care goana după cumpărături si cadouri, curătenia si pregătirea bucatelor de sărbători este un stres urias, psihologii oferă cateva recomandări. Sărbători, stres. Neda Gould, psiho ...

Pomul minune. Produce 40 de tipuri de fructe
26/12/2022 12:14

Pomul poate să producă 40 de soiuri de fructe. Este o minunătie de privit mai ales primăvară, atunci cand infloreste! În intreagă lume mai există doar alte cateva exemplare ale acestui copac uimit ...

Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara
26/12/2022 11:35

Hidratarea este la fel de importantă si iarna, ca si vara. Diferenta este că vara e mai usor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate. În timpul verii, cand temp ...

Fructul care te poate ucide! Toți românii îl au în case
26/12/2022 11:00

Este fabulos de bun, uneori, o dietă pe bază de grapefruit te poate ajuta, fără mare efort, să pierzi cateva kilograme bune. Însă, pe cat de multe beneficii are acest fruct magic, poate fi si extre ...

Top 7 cele mai placute pozitii sexuale
04/08/2022 12:48

 Expertii spun ca anumite pozitii sexuale va ajuta sa aveti parte de momente intense si excitante, in timp ce alte pozitii sunt grozave pentru a va manifesta romantismul si dragostea. Incearca 7 dintre ma ...

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun
24/12/2021 12:21

Retete cu legume si carne pentru masa de Craciun Masa de Craciun trebuie pregatita ca la carte, cu retete traditionale si preparate culinare specifice acestei sarbatori. Sarmalele, carnatii de porc sau calt ...

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun
23/12/2021 18:12

Masa de Craciun : mancaruri traditionale, retete culinare de Craciun Craciunul, marea zi a nasterii lui Iisus Hristos, este sarbatorita de toti romanii cu traditiile specifice ei. Brazi sclipitori, colinde, ...

 Niciuna dintre aceste imagini nu e ceea ce pare la prima vedere! Vezi cele mai bizare iluzii optice - Galerie FOTO
25/06/2021 16:50

Ce au in comun toate cele 10 imagini din GALERIA FOTO de mai jos - niciuna dintre ele nu este ceea ce pare la prima vedere! :) vezi AICI mai multe FOTO

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei